Romania, in topul tarilor care trimite forta de munca in statele dezvoltate

China, Romania si Polonia sunt tarile care trimit cei mai multi emigranti catre statele bogate ale lumii, conform unui raport al Oficiului pentru Migratie al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), ce reuneste 33 din tarile cele mai bogate ale lumii.

Desi inca nu este la acelasi nivel ca inainte de criza economica, emigratia catre tarile dezvoltate a inceput din nou sa creasca, arata Les Echos, citat de Ziare.com.

Imigratia anuala totala in tarile OCDE se apropie de 4 milioane de persoane, forta de munca sezoniera sau temporara stagneaza la 2 milioane de persoane, iar numarul studentilor veniti din diferite tari a depasit 2,6 milioane.

Numarul celor care cer azil a depasit cifra de 400.000 pentru prima oara din 2003. Destinatiile lor principale sunt Statele Unite, Franta si Germania. Italia a devenit a patra tara de emigratie mai ales din cauza faptului ca exista persoane din tarile “primaverii arabe” care pot veni usor pe Mediterana si cer azil.

Datele se refera la anul 2011 si sunt incluse in raportul din 2013 al Oficiului pentru Migratie al OECD. Tarile care trimit cei mai multi emigranti sunt China (529.000 de chinezi), Romania si Polonia cu 310.000 emigranti, dar in crestere.

Sursa foto: gazetadenavodari.ro