ROMANIA INGHEATA! CODUL GALBEN DE GER A FOST PRELUNGIT pana pe 25 IANUARIE

TEMPERATURI FOARTE SCAZUTE, AVERTISMENT METEOROLOGI, ANM, COD GALBEN GER, IANUARIE 2017, ROMANIA INGHEATA

Meteorologii au PRELUNGIT, miercuri, CODUL GALBEN DE GER. Atentionarea este valabila in intervalul 21 – 25 ianuarie, informeaza ANM. Vizate sunt 36 de judete din tara, exceptie facand cele cinci judete din vestul tarii.

In intervalul mentionat, valul de frig va persista, astfel ca vremea va fi deosebit de rece, geroasa noaptea si dimineata in cea mai mare parte a tarii. Temperaturile minime se vor situa frecvent intre -20 si -15 grade, iar izolat vor cobori si pana la -28…-25 de grade, in timp ce maximele termice, preponderent negative, pe arii restranse, nu vor depasi -10 grade.

In intervalul 21-25 ianuarie, deasupra Romaniei se va intinde un val de frig, temperaturile urmand sa coboare mult sub limita GERULUI, in special noaptea si dimineata. In intervalul mentionat, valul de frig va persista, astfel ca vremea va fi deosebit de rece, geroasa noaptea si dimineata in cea mai mare parte a tarii. Doar cinci judete din vest nu vor fi afectate de avertizarea COD GALBEN DE GER.

Temperaturile minime se vor situa frecvent intre -20 si -15 grade, iar izolat vor cobori si pana la -28…-25 de grade, in timp ce maximele termice, preponderent negative, pe arii restranse, nu vor depasi -10 grade.

In cursul noptii de joi spre vineri (21-22 ianuarie) si pe parcursul zilei de vineri, 22 ianuarie, temporar vantul va avea unele intensificari in Moldova si in zona de munte.

Sursa foto: ANM