ROMANIA-INSULELE FEROE 1-0 (1-0) / Nationala a obtinut o VICTORIE CHINUITA

Nationala de fotbal a ROMANIEI a invins formatia INSULELOR FEROE cu scorul de 1-0 (1-0), duminica seara, pe stadionul “Ilie Oana” din Ploiesti, in preliminariile EURO 2016.

Romania a obtinut o VICTORIE CHINUITA, prin golul lui Claudiu Keseru (‘21), in fata unui adversar modest.

Tricolorii au inceput in forta si au ratat prima ocazie in minutul 3, cand sutul lui Keseru a fost blocat la marginea careului. Un minut mai tarziu, portarul Nielsen a retinut greu, in doi timpi, mingea expediata de Rusescu. Keseru a tras din nou bine (‘6), dar Nielsen a respins.

Insularii au iesit si ei la joc si au oferit o replica destul de curajoasa, obtinand o lovitura libera din apropierea careului nostru, dar Brandur Olsen a trimis pe langa tinta (‘10).

Romania a mai avut o situatie notabila, prin Adi Popa (‘18), care a tras insa paralel cu poarta.

Echipa noastra a deschis scorul in minutul 21, cand Maxim a executat o lovitura libera, mingea a fost deviata de zid, a lovit bara si Keseru a trimis-o in plasa: 1-0.

Citeste si: ROMANIA-INSULELE FEROE 1-0 (1-0) LIVE TEXT / Tricolorii si-au atins OBIECTIVUL

Tricolorii au facut in continuare un joc de uzura, cu multe greseli, iar ocaziile create au fost destul de putine: doua suturi ale lui Papp (‘31, ‘32) si altul al lui Maxim (‘40), care nu au nimerit tinta.

Prima ocazie din repriza secunda a venit abia in minutul 65, cand portarul Nielsen nu a putut retine mingea expediata din lovitura libera de Maxim, insa Popa nu a reusit sa o trimita in plasa din doi metri.

Chiriches (‘66) a avut o interventie salutara la Edmundsson, scapat spre poarta lui Pantilimon.

Keseru (‘68) a trimis alaturi din lovitura libera, iar apoi a tras peste poarta din pozitie foarte buna (‘71). Torje s-a remarcat si el printr-o centrare care a trecut prin fata portii (‘75). Keseru a fost din nou aproape de gol (‘78), mingea trimisa de el a lovit bara. Maxim a irosit o sansa uriasa, fata in fata cu portarul Nielsen (‘81).

Citeste si: EURO 2016: ROMANIA-INSULELE FEROE, 19.00, TVR 1: Atentie la PESCARI

Feroe a incheiat meciul in atac, Pantilimon salvand o situatie dificila la sutul lui Edmundsson (‘90+2).

Romania se mentine in fruntea clasamentului dupa acest succes conturat greu, iar pozitia de lider este cel mai important lucru in acest moment.

Capitanul nationalei ROMANIEI, fundasul Razvan Rat a bifat selectia cu numarul 103, depasindu-l in clasamentul selectiilor pe Ladislau Boloni. In ierarhia all time a nationalei Rat este depasit de Gheorghe Popescu (115), Gheorghe Hagi (124) si Dorinel Munteanu (134).

ROMANIA va juca urmatorul meci din preliminarii pe 13 iunie, cu Irlanda de Nord, in deplasare.

Au evoluat echipele:

Romania: 1. Costel Pantilimon — 2. Paul Papp, 6. Vlad Chiriches, 21. Dragos Grigore, 3. Razvan Rat (capitan) — 8. Mihai Pintilii, 17. Lucian Sanmartean (18. Andrei Prepelita, 86) — 22. Adrian Popa (11. Gabriel Torje, 71), 9. Raul Rusescu (10. Cristi Tanase, 60), 20. Alexandru Maxim — 13. Claudiu Keseru. INSULELE FEROE: 1. Gunnar Nielsen — 17. Johan Davidsen, 5. Ragnar Nattestad, 4. Atli Gregersen (capitan), 3. Viljormur Davidsen — 15. Odmar Faero (21. Andreas Olsen, 74) — 10. Christian Holst, 8. Brandur Olsen (9. Gilli Sorensen, 80), 14. Roaldur Jacobsen (20. René Joensen, 79), 6. Solvi Vatnhamar — 11. Joan Edmundsson.

Cartonase galbene: Vatnhamar (‘63), Torje (‘83), Keseru (‘90+4).

Sursa foto: prosport.ro