ROMANIA-INSULELE FEROE 1-0 (1-0) LIVE TEXT / Tricolorii si-au atins OBIECTIVUL

ROMANIA si INSULELE FEROE se intalnesc duminica seara, de la ora 19.00, in preliminariile EURO 2016, pe stadionul “Ilie Oana” din Ploiesti.

Min. 90+4: Fluier final. Meciul ROMANIA – INSULELE FEROE s-a incheiat cu scorul 1-0.

Min. 90+2: Interventie foarte buna a lui Pantilimon in prelungiri.

Min. 87: Iese Sanmartean, intra Prepelita.

Min. 83: Gabi Torje primeste cartonas galben.

Min. 81: Maxim scapa singur cu portarul in banda stanga insa trage slab, pe jos. Mingea este aparata de portar.

Min. 78: Keseru are o ocazie mare din trei metri. Atacantul lui Al Gharafa preia in sase metri spre exteriorul portii si trimite in bara din intoarcere.

Min. 75: Ocazie buna pentru Romania dupa o incursiune a lui Torje in banda dreapta. Centrarea nu a ajuns insa la Tanase.

Min. 74: Faero iese, intra A. Olsen.

Min. 71: Adi Popa intra in locul lui Torje.

Min. 68: Keseru executa o lovitura libera de la 16 metri, putin pe langa poarta.

Min. 64: Ocazie uluitoare pentru Romania, dupa o lovitura libera batuta de Maxim. Adi Popa a trimis din patru metri cu poarta goala direct in portar, care era intins pe jos.

Min. 63: Lovitura buna de pe stanga pentru tricolori, mingea este trimisa insa slab, direct la portar.

Min. 60: Iese Rusescu, intra Tanase.

Min. 47: Keseru se intoarce cu un adversar in spate, suteaza de la marginea careului, mingea se duce alaturi.

Repriza a doua a inceput.

Min. 45: Pauza.

Min. 40: Maxim trage de la mare distanta, mult peste poarta.

Min. 32: Sut puternic al lui Papp de la 16 metri, putin pe langa poarta.

Min. 26: Incursiune buna a lui Rusescu. Acesta dribleaza doi jucatori in careu, insa centrarea sa in fata portii este blocata.

Min. 21: Maxim executa o lovitura libera, mingea e deviata in bara si ajunge la KESERU in 3 metri, iar acesta trimite in poarta.

Min. 17: Adi Popa scapa in careu pe partea dreapta insa centreaza gresit in fata portii.

Min. 10: Olsen trage pe langa poarta de la 20 de metri, din lovitura libera.

Min. 7: INSULELE FEROE inscribe, dar este off-side.

Min. 6: O noua ocazie mare pentru Romania. Keseru preia pe piept la 16 metri si trage din careu in portarul advers.

Min. 4: Ocazie mare pentru Romania, dupa un sut puternic al lui Rusescu de la 20 de metri. Portarul feroez are o interventie stangace.

Min. 3: Sanmartean are primul sut periculos, de la 16 metri, mingea este insa blocata in careu.

UPDATE 19.00: Meciul a inceput.

UPDATE 18.52: INSULELE FEROE trimite in teren urmatoarea echipa:

Nielsen – Davidsen, Nattestad, Gregersen, Davidsen – Faero – Holst, Olsen, Jacobsen, Vatnhamar – Edmundsson

Rzerve: Bartalstovu, Gestsson, Joensen, Justinussen, Olsen, Olsen, Sorensen, Thomsen

UPDATE 18.07: Selectionerul ANGHEL IORDANESCU va trimite in teren urmatorul unseprezece:

1. Pantilimon – 2. Papp, 6. Chiriches, 21. Grigore, 3. Rat-cpt. – 8. Pintilii, 17. Sanmartean – 22. Popa, 9. Rusescu, 20. Maxim – 13. Keseru

Rezerve: 12. Balgradeanu, 23. Lung jr. – 4. Moti, 5. Gardos, 7. Nistor, 10. Tanase, 11. Torje, 14. Manea, 15. Sepsi, 16. Bumba, 18. Prepelita, 19. Andone

Meciul ROMANIA – INSULELE FEROE va fi transmis in direct de postul TVR 1 si TVR HDsi va putea fi urmarit in format LIVE TEXT pe MONDO NEWS.

Dupa patru etape, ROMANIA este neinvinsa in grupa F, fiind pe primul loc in clasament, cu 10 puncte, iar o victorie in meciul cu INSULELE FEROE ne poate asigura pozitia. Cele doua reprezentative s-au mai intalnit pana acum de patru ori, de fiecare data in preliminariile Cupei Mondiale, iar echipa noastra a bifat patru victorii si un golaveraj de 15-1.

Meciul va fi arbitrat de portughezul Artur Soares Dias.

ROMANIA – INSULELE FEROE va fi un meci in care e de asteptat ca “tricolorii” sa atace inca din primul minut, iar “landsliðið” sa se apere, in incercarea de a limita cat mai mult posibil proportiile scorului.

Cu toate acestea, pescarii feroezi nu mai sunt o prada usoara asa cum se intampla in anii ’90, noua dintre componentii lotului antrenat de selectionerul danez LARS OLSEN avand statut de profesionisti in tari ca Scotia, Danemarca si Norvegia. Astfel, ROMANIA nu trebuie sa-i subestimeze pe insularii nordici, care au reusit o surpriza in ultima etapa a GRUPEI F, castigand in deplasare cu GRECIA.

Selectionerul echipei nationale de fotbal a Romaniei, ANGHEL IORDANESCU, s-a aratat sambata optimist inaintea jocului cu formatia Insulelor Feroe, de duminica, din preliminariile EURO 2016, iar singurul lucru de care a parut ingrijorat la conferinta de presa, de la Mogosoaia, a fost starea gazonului stadionului din Ploiesti, din cauza ploii.

“Daca o sa fim fraieri, Feroe poate produce surpriza cum a facut cu Grecia”, a afirmat Iordanescu. “Avem o singura temere, vremea si terenul de joc. Sper ca gazdele sa faca totul pentru ca noi sa putem desfasura jocul pe care ni-l dorim”, a spus Iordanescu.

“Am avut patru zile de antrenamente bune, in care am reusit, spre lauda d-lui doctor (Pompiliu Popescu, n. red.), sa recuperam jucatorii accidentati. La reunirea lotului aveam cinci jucatori incerti, dar am reusit sa-i recuperam, ultimul fiind chiar capitanul Razvan Rat. Din pacate, joi am patit un necaz, Chipciu s-a accidentat si s-a adaugat listei de indisponibilitati care ii mai cuprinde pe Marica, Bogdan Stancu, Tatarusanu, Sapunaru etc. Au fost antrenamente intensive, am avut chiar si doua pe zi, si cred ca suntem pregatiti. Azi vom lua ultimele decizii legate de primul unsprezece. Suporterii sper sa ne sustina asa cum fac si cu Petrolul”, a adaugat antrenorul echipei nationale.

Citeste si: EURO 2016: ROMANIA-INSULELE FEROE, 19.00, TVR 1: Atentie la PESCARI

“Stiu ca mai sunt bilete, sper ca iubitorii fotbalului sa se bucure de un joc frumos. Sunt convins ca suporterii ploiesteni vor sustine echipa nationala”, a comentat Iordanescu, tehnicianul neexcluzand posibilitatea ca nationala sa joace si in alte orase din tara: “Meciurile grele din actuala campanie le vom juca la Bucuresti, dar stiu ca federatia este interesata sa jucam si in alte orase”.

Iordanescu a rememorat debutul sau ca selectioner al primei reprezentative, petrecut intr-un meci cu Feroe: “In 1993 am debutat ca selectioner cu Feroe (4-0). De atunci, fotbalul a evoluat enorm, s-a schimbat mult si nu mai putem spune ca vom castiga prin simpla prezenta”.

Antrenorul echipei nationale a amintit ca nu o data tricolorii au avut probleme in meciurile cu insularii: “Nationala a jucat in Feroe si a castigat cu 1-0, greu, cand eu nu eram selectioner, iar prin minutul 88 Feroe a avut o situatie mare de a marca. Imi aduc aminte si partida cu Feroe de la Piatra Neamt, cand am avut 2-0, iar Feroe ne-a marcat si ne-a creat emotii. Nu mai sunt echipe pe care sa le bati dinainte. Prin organizare si fizic pot pune probleme”.

Iordanescu considera ca jucatorii sai sunt pregatiti pentru partida cu Feroe: “Ii simt pregatiti si conectati pe jucatori. Sper sa fim concentrati si in timpul jocului si sa nu avem probleme cu terenul”.

ANGHEL IORDANESCU a analizat bine adversarul de duminica: “Am studiat adversarul, am vazut meciul lor cu Grecia. Au facut un joc foarte bun, au marcat un gol frumos, au mai avut situatii. Una peste alta au demonstrat un fotbal modern, pe care il practica de obicei echipele bune”.

Selectionerul considera ca “echipa nationala are nevoie de toti jucatorii, si de cei de la echipele mari, si de la echipe aflate in insolventa. Nationala trebuie sa adune toti jucatorii care pot ajuta, iar cluburile au nevoie ca suporterii sa le fie aproape”.

Citeste si: ROMANIA-INSULELE FEROE: FRF a anuntat CINE va ARBITRA meciul din preliminariile EURO 2016

Iordanescu s-a referit si la vizita lui MIRCEA LUCESCU, antrenorul lui Sahtior Donetk, in cantonamentul echipei nationale: “Cu multi ani in urma, cand eram jucator la echipa nationala, selectionerul Valentin Stanescu il chema de cate ori avea ocazia pe reputatul Stefan Covaci, care ne spunea cateva cuvinte sa ne mobilizeze, si era toba de fotbal. Lucescu, atunci cand era jucator la nationala, spunea ca selectionerul Angelo Niculescu il chema pe Emerich Vogl. Eu intentionez sa il aduc si pe Emeric Ienei la echipa nationala. Acum nu am stiut ca el era in Bucuresti, pentru ca l-as fi sunat”.

Antrenorul reprezentativei Insulelor Feroe, LARS OLSEN, a declarat, sambata, ca echipa sa va face totul pentru a surprinde la meciul cu Romania, dupa parerea sa cea mai buna selectionata din grupa F de calificare la EURO 2016.

“Am jucat, in noiembrie, in Grecia si am facut un rezultat mare, care ne da incredere pentru jocul de maine. Lotul se prezinta bine, ne-am antrenat de cinci-sase ori, toti jucatorii sunt valizi. Capitanul echipei

noastre, Frodi Benjaminsen, si-a schimbat locul de munca si nu a putut veni cu noi. Are 37 de ani, si la aceasta varsta incearca sa se gandeasca mai mult la ce va fi dupa incheierea activitatii. Vom avea un meci foarte dificil maine, insa promit ca vom face totul sa surprindem. Am urmarit jocurile Romaniei, care dupa parerea mea este cea mai buna echipa din grupa. Romania are un stil de joc asemanator Greciei, dar dispune de jucatori tehnici la mijlocul terenului, Sanmartean, Chipciu, Tanase, si doi oameni in banda, Rat si Papp, foarte ofensivi. Cand am vazut tragerea la sorti am spus ca Grecia este favorita grupei, insa acum cred ca Romania este cea mai buna echipa. Are jucatori foarte tehnici si multa incredere. Am fost surprins de faptul ca Grecia a pierdut de trei ori pe teren propriu”, a spus tehnicianul.

Olsen s-a aratat surprins de faptul ca Alexandru Chipciu nu mai face parte din lotul tricolorilor din cauza unei accidentari, spunand ca nu a fost informat despre acest lucru de catre cei din staff-ul sau. Antrenorul danez a mai spus ca echipa sa se va baza pe strategia cu care a invins in Grecia, chiar daca Romania este marea favorita. “Suntem o echipa mica, toate meciurile pornim din postura de outsider, dar avem si calitatile noastre. Important pentru noi este sa crestem de la meci la meci. Vom incerca sa invingem si maine, chiar daca nu suntem favoriti. Nu sunt convins ca asa se va intampla, dar, daca vom reusi sa avem macar jumatate din ocaziile pe care le-am avut in Grecia, va fi bine pentru noi. Si aici, ca si la noi, ploua, nu stiu daca poate constitui un mic avantaj. La noi se joaca pe terenuri sintetice, insa avem si jucatori care joaca pe gazon, in Scotia si Danemarca. Chiar daca stadionul este mai mic, mai compact, sunt convins ca 15.000 de spectatori vor pune presiune pe noi. Nu cred ca este amuzant sa comentam faptul ca jucatorii nostri merg la serviciu. Acolo este viata foarte grea, cred ca acesti oameni ar trebui apreciati”, a mai afirmat LARS OLSEN.

Pentru partida de duminica s-au vandut peste 13.000 de bilete. Un numar de 450 jandarmi vor actiona pentru asigurarea ordinii publice in imediata apropiere a stadionului “Ilie Oana”, precum si pe traseele stabilite pentru afluirea sau defluirea suporterilor.

Numerele de pe tricouri ale “tricolorilor”: 1 Costel Pantilimon, 2 Paul Papp, 3 Razvan Rat, 4 Cosmin Moti, 5 Florin Gardos, 6 Vlad Chiriches, 7 Dan Nistor, 8 Mihai Pintilii, 9 Raul Rusescu, 10 Cristian Tanase, 11 Gabriel Torje, 12 Cristian Balgradean, 13 Claudiu Keserü, 14 Cristi Manea, 15 László Sepsi, 16 Claudiu Bumba, 17 Lucian Sanmartean, 18 Andrei Prepelita, 19 Florin Andone, 20 Alexandru Maxim, 21 Dragos Grigore, 22 Adrian Popa, 23 Silviu Lung jr.

Echipele probabile:

ROMANIA: Pantilimon – Papp, Chiriches, Gardos, Rat – Pintilii, Nistor – Maxim, Sanmartean, Tanase – Keseru

INSULELE FEROE: Nielsen – Naes, Gregersen, Nattestad, V. Davidsen – Justinussen, Vatnhamar, Holst – B. Olsen, Edmundsson, K. Olsen

Sursa foto: gsp.ro