ROMANIA – IRLANDA DE NORD, scor 2-0. Lideri dupa 4 meciuri, pas important catre EURO 2016

Reprezentativa Romaniei a invins, vineri, pe Arena Nationala, cu scorul de 2-0 (0-0), selectionata Irlandei de Nord, intr-un meci contand pentru grupa F de calificare la Euro-2016, in care ambele goluri au fost marcate de Paul Papp. Mondo News a transmis meciul ROmania – Irlanda de Nord in format Live Text.

1-0 – minutul 74: Rat a centrat de pe partea stanga, Torje a deviat in centrul careului, iar Papp a inscris cu un sut de la noua metri in dreapta lui Carroll

2-0 – minutul 79: Sanmartean a centrat de pe partea stanga, iar Papp a reluat din trei metri sub transversala lui Carroll

in minutul 18, Chipciu a trimis mingea in bara.

Romania: Tatarusanu – Papp, Chiriches, Grigore, Rat – Pintilii, Sanmartean – Torje (Hoban ’80), Chipciu, Tanase (Maxim ’58) – Stancu (Keseru ’46). Antrenor: Anghel Iordanescu

Irlanda de Nord: Carroll – McLaughlin, McAuley, Hughes, McGivern – McGinn (Clingan ’63), Norwood, Baird, Evans (McKay ’79), Brunt – Lafferty. Antrenor: Michael O’Neill

Cartonase galbene: Pintilii ’47 / McLaughlin ’45, Lafferty ’52

Meciul a fost arbitrat de suedezul Jonas Eriksson, ajutat de compatriotii sai Mathias Klasenius, Daniel Warnmark (ambii asistenti), Stefan Johannesson, Markus Strombergsson (ambii asistenti suplimentari) si Mehmet Culum (rezerva).

Inaintea meciului, capitanul echipei nationale, Razvan Rat, a fost premiat de UEFA dupa ce a ajuns la 100 de meciuri pentru Romania.

In repriza a doua fanii de la peluza sud au afisat mai multe bannere pe care scris: “FRF Mafia”.

Cu doua minute inainte de marcarea primului gol al lui Papp, jandarmii au intervenit intr-un sector de la peluza sud, unde se afla o parte din galeria Romaniei si au folosit gaze lacrimogene pentru dispersarea fanilor. Dupa marcarea golului, fanii au revenit la locurile lor.

La meci au asistat 28.892 de spectatori, dintre care circa 1.000 de fani irlandezi.

Acesta a fost ultimul meci oficial pentru Romania in acest an, “tricolorii” urmand sa mai dispute, marti, o partida amicala cu Danemarca.

Partida cu Irlanda de Nord a fost prima pentru noul staf al nationalei, condus de Anghel Iordanescu, alaturi de secunzii Daniel Isaila, Viorel Moldovan si Ionut Badea.

Celelalte rezultate din grupa F: Grecia – Feroe 0-1; Ungaria – Finlanda 1-0. 

LIVE TEXT ROMANIA – IRLANDA DE NORD 2-0

Paul Papp, dupa terminarea partidei: “A fost o seara foarte frumoasa, dedic victoria sotiei mele, familiei si tuturor suporterilor. Echipa a jucat foarte bine si sa spun asa eu am fost la capatul fazelor. Cea mai frumoasa zi a fost cand m-am apucat de fotbal, nu azi”, a spus Papp, dupa incheierea meciului.

Min 93: Final de meci pe National Arena! 2-0! Grecia 0-1 Feroe | Ungaria 1-0 Finlanda. Romania e pe primul loc in grupa! Avem 10 puncte si putem visa mai relaxati la Euro 2016.

Min 80: Schimbare in echipa nationala a Romaniei. Iese Torje, intra Hoban.

Min 79: GOOOL ROMANIAAA! PAPP REUSESTE DUBLA, ESTE 2-0 PENTRU NATIONALA ROMANIEI. Sanmartean a centrat de pe partea stanga, iar Papp a reluat cu capul din 3 metri trimitand mingea in plasa portii adverse.

Min 79: Schimbare in echipa Irlandei de Nord. Iese Evans si intra McKay. 

Min 75: GOOOOL ROMANIAAA. Inscrie PAUL PAPP, dupa ce suteaza cu piciorul stang in dreapta lui Carroll.

De precizat ca sunt incidente in tribune. Golul lui Papp a conincis cu momentul in care Jadarmeria scotea din stadion suporterii. Suporterii romani ar fi fost din nou batuti de agentii de paza.  

Min 69: Sanmartean centreaza in careu, insa tricolorii nu reusesc sa ajunga la balon.

Min 64: Lafferty suteaza de la marginea careului, insa Tatarusanu retine.

Min 63: Schimbare Irlanda de Nord: intra Clingan, iese McGinn.

Min 58: Tanase se accidenteaza, Anghel Iordanescu este obligat sa mai faca o schimbare. Mijlocasul Stelei este inlocuit de Maxim.

Min 53: Pasa de exceptie a lui Keseru, printre mai multi adversari, Rat este singur cu portarul! Incearca sa ridice mingea peste Carroll, insa spatiul e prea mic, iar nordirlandezul intervine.

Min 52: Lafferty e avertizat pentru o intrare la Dragos Grigore.

Min 47: Pintilii primeste primul cartonas galben al meciului, dupa un fault in jumatatea proprie.

Min 46. S-a facut prima modificare in echipa Romaniei. A intrat Keseru in locul lui Bogdan Stancu.

A inceput a doua repriza a meciului Romania – Irlanda.

E pauza pe National Arena, Romania – Irlanda, scor 0-0 la pauza.

Min 44: Lafferty scapa de Chiriches si ajunge in pozitie de sut, Tatarusanu apara bine coltul scurt si evita o surpriza uriasa pe National Arena. 

Min 31: Ratare uriasa pentru Romania. Sanmartean pleaca de la mijlocul terenului printre 5 adversari, Stancu primeste assist-ul perfect, dar rateaza executia din cativa metri.

Min 23: Rat suteaza din lateral stanga, insa nord-irlandezii resping.

Min 18: Mare ocazie pentru Romania dupa un corner. Chipciu reia din careu, in transversala, mingea sare tot la el, insa lovitura de cap e prinsa lejer de portarul nord-irlandez.

Min 16: Brunt are prima sansa pentru nord-irlandezi! Din fericire, scapam.  

Min 15: Prima ocazie a meciului. Chiriches trimite o “foarfeca” din careu, portarul Irlandei de Nord retine isna fara probleme.

Min 11: Torje intarzie centrarea si balonul iese in aut.

Min 10: Inceput de partida este echilibrat, fara vreo ocazie de poarta.

Peste 40.000 de fani sunt pe National Arena pentru Romania – Irlanda de Nord. De asemenea, aproximativ 1000 de nord-irlandezi isi sustin echipa favorita.

Min 5: Chipciu se ciocneste de fostul portar al lui Man United, arbitrul suedez Eriksson intrerupe jocul.

Min 3: Echipa noastra incepe meciul la posesie, Irlanda de Nord incearca sa se aseze pe doua linii.

A inceput partida.

Iata echipele de start:

Echipa de START a Romaniei: 

Tatarusanu – Papp, Chiriches, Grigore, Raţ – Pintilii, Sanmartean – Torje, Chipciu, Tanase – Stancu;
Rezerve: Pantilimon, Lung junior – Luchin, Moti, Gardos, Sepsi, Hoban, Bicfalvi, Prepelita, Maxim, Keseru, Puscas;
Selecţioner: Anghel Iordanescu

Echipa de START a Irlandei de Nord:
Carroll – McLaughlin, McGivern, McAuley, Baird – Hughes, Brunt, Evans, Norwood, McGinn – Lafferty;
Rezerve: McGovern, Mannus – McCullough, McNair, Cathcart, Clingan, Lund, McCourt, Magennis, Reeves, McKay, Grigg;
Selectioner: Michael O’Neill.

Foto: Digi Sport