ROMANIA-IRLANDA de NORD: Selectionerul IORDANESCU ii considera pe britanici FAVORITI

Anghel Iordanescu, selectionerul nationalei Romaniei, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca din punctul sau de vedere reprezentativa Irlandei de Nord porneste cu prima sansa in partida ce se va disputa in preliminariile Campionatului European din 2016.

“Din punctul meu de vedere, adversarii nostri pornesc ca favoriti. E o partida extrem de grea, cu o echipa foarte buna. Au jucatori determinanti, joaca mult cu constructie incepand de la linia de fund si chiar portar. E o echipa care poate specula orice moment, careia ii plac contraatacul si fazele fixe. Practic, astea sunt punctele lor forte”, a spus Iordanescu.

CITESTE SI: ROMANIA-IRLANDA de NORD: MICHAEL O’NEILL a anuntat lotul pentru meciul de la Bucuresti 

Anghel Iordanescu a afirmat ca echipa nationala va continua sa joace in sistemul 4-2-3-1, insa a precizat ca jocul va fi unul mai ofensiv. “Exista un nucleu de jucatori caruia am incercat sa ii dam continuitate, deoarece echipa nationala a inceput bine aceasta campanie. Nu am sa fac schimbari evidente, schimbari mari. Voi face asta intr-o perioada de timp viitoare. Ca sistem, echipa va juca tot 4-2-3-1, dar vreau sa joace mai ofensiv, sa ajunga mai des in fata portii si asta de la primul meci. De la acest prim meci, vor fi schimbari, dar in ceea ce privesc principiile si sarcinile de joc”, a completat Iordanescu.

Selectionerul a mentionat ca isi doreste de la jucatorii primei reprezentative sa fie disciplinati cand se afla la lot, explicand ca nu le va permite sa foloseasca telefoanele mobile atunci cand se vor afla la masa. “Tin foarte mult la disciplina si la disciplina tactica, din teren, dar si la cea de zi cu zi. Tin la respectul pe care jucatorii trebuie sa il arate unii altora si tuturor. Eu sunt un om care respecta si vreau acelasi lucru in schimb. Imi doresc seriozitate si munca, fara asta nu se poate face performanta. Spun de pe acum ca nu vreau sa aud telefonul in sala de masa. Jucatorii trebuie sa respecte si sa fie profesionisti. Inclusiv eu o sa imi asum acest lucru”, a adaugat Iordanescu.

CITESTE SI: ROMANIA-IRLANDA de NORD: IORDANESCU a anuntat lotul tricolorilor pentru meciul cu britanicii 

Intrebat daca va da amenzi in cazul in care jucatorii nu vor respecta regulile, Iordanescu a raspuns: “Sa nu vorbim despre aceste lucruri, eu sunt optimist.” Anghel Iordanescu a mai spus ca va continua sa sarute o icoana inaintea meciurilor, insa de aceasta data spera sa nu mai fie surprins de camerele de luat vederi. “Nu cred ca exista jucator sau antrenor fara tabieturi sau superstitii. Personal, am ramas acelasi, in ceea ce priveste o iconita pe care o voi avea in buzunar. Probabil ca nu o sa ma mai vedeti, dar o sa am grija sa sarut iconita inaintea fiecarui meci”, a subliniat Iordanescu.

Prima reprezentativa a Romaniei intalneste la 14 noiembrie, de la ora 21.45, Irlanda de Nord, in cadrul preliminariilor Euro-2016, si Danemarca, la 18 noiembrie, de la ora 20.30, intr-o partida amicala. Ambele meciuri se vor disputa pe Arena Nationala din Bucuresti. Dupa disputarea a trei partide in Grupa F, Irlanda de Nord este lider, cu noua puncte, iar Romania se afla pe pozitia secunda, cu sapte.

Sursa foto: sport.ro