ROMANIA VOTEAZA! Cine va deveni noul presedinte al Romaniei

Romanii sunt asteptati la urne duminica, 2 noiembrie, pentru a-si exprima votul in cadrul primului tur al alegerilor prezidentiale. Dupa o campanie electorala atipica, dominata de scandaluri de coruptie, romanii vor trebui sa-l aleaga pe cel mai bun dintre cei 14 candidati aspiranti la fotoliul de la Palatul Cotroceni. 

Noul presedinte al Romaniei ar trebui sa fie acela care, odata ajuns la Palatul Cotroceni, va tine minte ca oamenii, prin vot, i-au dat spre pastrare si folosire pentru binele public un lucru fara pret: increderea si sperantele lor.

Nu avem nevoie de candidati-minune si de presedinti providentiali, ci de un presedinte care sa transforme o Romanie sufocata de coruptie, scandaluri si minciuna, intr-o Romanie a lucrului bine facut. Noul presedinte al Romaniei poate deveni un model demn de urmat, oferind oamenilor increderea ca se poate.

Dar sa vedem ce le transmit principalii doi candidati la Presedintie, romanilor, cu cateva ore inainte de inceperea procesului de votare. In vreme ce primul candidat vorbeste de valori, competenta, despre Romania lucrului bine facut, al doilea face trimitere la mandria de a fi roman, la unire si nu pierde ocazia sa lanseze un ultim atac la Traian Basescu. Iata ultimele mesaje postate (la ora publicarii acestui material) pe paginile de Facebook sau pe blogurile prezidentiabililor Klaus Iohannis si Victor Ponta.

Mondo News iti recomanda si: GHIDUL ALEGATORULUI: Tot ceea ce trebuie sa stii despre ALEGERILE PREZIDENTIALE

KLAUS IOHANNIS, candidat ACL: 

Scrutinul de duminica pentru alegerea noului sef al statului va incepe la ora 7.00 si se va incheia la 21.00.

“Am vorbit mereu despre placerea lucrului bine facut, despre increderea ca se poate, despre competenta si competitivitate. Nu exista nicio alta optiune ideologica, in afara de cea liberala, care sa imbratiseze aceleasi convingeri pe care eu le-am pus la lucru in toti anii in care am facut ceva pentru comunitate. Ca dascal, ca inspector, ca primar. Eu cred ca a fi liberal astazi, in Romania, inseamna sa lucrezi cu onestitate si eficienta in folosul natiunii romane, sa aperi statul de drept, separatia puterilor si pluralismul, sa cultivi regimul parlamentar si, nu in ultimul rand, sa contribui zi de zi la garantarea dreptului la libera exprimare. Aceasta este Romania pe care mi-o imaginez pentru noi si pentru viitorul nostru”.

Multumesc voua, tuturor, din orice colt al tarii, care duminica veti intrerupe exclamatia defetista ca nu avem nici un viitor si veti vota pentru Romania lucrului bine facut. Inchei aici acest jurnal de campanie, spunandu-va ca eu ma incapatanez sa fiu un vestitor de vremuri, care va ramane mereu alaturi de voi, cei de care ma simt atat de aproape!”, a scris Klaus Iohannis si in jurnalul sau de campanie iohannispresedinte.ro.

Citeste si: ALEGERI PREZIDENTIALE 2014: ZIUA VOTULUI SI EXIT-POLL-URILE, PE MONDO NEWS INTR-UN MARATON MINUT CU MINUT

VICTOR PONTA, candidat PSD-UNPR-PC:

“Am doar 42 de ani, insa experienta cat pentru 10 vieti; viata mea din ultimii aproape 20 de ani a fost in slujba acestei tari. Am parcurs toate etapele impreuna cu voi, mandru ca sunt roman si increzator in valorile autentice ale tarii noastre. Am reusit, impreuna cu voi, si va multumesc pentru asta, sa facem o schimbare importanta in urma cu 2 ani si jumatate. Mai ramane un pas. De aceea am mare nevoie de sprijinul vostru, al fiecaruia dintre voi!

Dupa alegeri, imi doresc sa facem pace in Romania, iar Presedintele si Guvernul sa lucreze impreuna pentru un proiect care sa aduca bunastare pentru toti romanii. Prea mult timp ne-am impartit intre mai multe Romanii – a celor bogati si a celor saraci, a celor de la oras si a celor de la sate, a celor batrani si a celor tineri, a celor de peste si de dincoace de Carpati. Nu suntem mai multe Romanii! 

Suntem o singura Romanie si putem creste doar daca suntem uniti, daca ne ajutam unii pe ceilalti, daca politicienii ii reprezinta si pe cei care nu ii sustin. Vreau sa fiu un presedinte total diferit de Traian Basescu. Avem nevoie de un alt model de presedinte, nu de un continuator al lui Basescu, cu ideile lui Basescu si cu oamenii lui Basescu”.

Citeste si: Cum pregateste PSD fraudarea alegerilor

Cine va fi viitorul presedinte al Romaniei? Cei peste 18 milioane de romani ar trebui sa decida, duminica, candidatul cel mai capabil sa pastreze pentru binele public acel “ceva” cu pret necuantificabil: increderea si sperantele lor. O responsabilitate care il poate transforma pe noul presedinte al Romaniei intr-un model demn de urmat. El, viitorul presedinte al Romaniei, ar trebui sa fie acela care nu se va lepada de “crezul” dat astazi.

Maine, sa nu uitam ca faptele pot minti mai mult decat vorbele!