ROMANIA la EURO 2016: TRICOLORII au zdrobit GEORGIA, scor 5-1, gratie cadourilor facute de gruzini. UPDATE

Nationala fotbal a ROMANIEI disputa vineri, 3 iunie, de la ora 21.00, ultimul meci de verificare inaintea turneului final al Campionatului European din Franta, impotriva selectionatei GEORGIEI, locul 137 in clasamentul FIFA. In precedentele doua amicale, elevii lui Anghel Iordanescu au remizat cu RD Congo si au fost invinsi de Ucraina, scor 3-4.

UPDATE 22.50: ROMANIA s-a impus cu un categoric 5-1 (2-0) in fata reprezentativei GEORGIEI, in conditiile in care in minutul 3 tabela de marcaj de pe National Arena indica un neverosimil 2-0, Popa si Amisulasvili – autogol, gratie unor erori defensive incredibile facute de apararea gruzina. Au urmat doua suturi in bara expediate de elevii lui Tata Puiu si cam atat. Dupa pauza, scenariul s-a repetat, gruzinii au continuat sa ne ofere cadouri, s-a facut 3-0 – Stanciu, apoi gratie unei rabufniri de orgoliu georgienii, un popor mandru dealtfel, ne-au tinut vreo 10 minute in propria jumatate de teren, timp in care au marcat si golul de onoare dupa o faza excelent lucrata, autor Mcelidze. Torje si Keseru, ultimul cu ajutorul neajutoratului capitan Amisulasvili, au marcat si ei, apoi au urmat ocaziile din prelungiri, Chipciu si Keseru nereusind sa mareasca diferenta, dealtfel iluzorie dar propice unui meci amical.

Una peste alta, un test util doar moralului si cam atat. In rest, jucatorii lui Anghel Iordanescu trebuie sa stea, fix peste o saptamana, tare bine in ghete pentru ca altfel se anunta o rezultat nu tocmai placut in meciul de deschidere al Europenelor in compania gazdei Franta care nu va fi, nici pe departe, o veritabila amfitrioana pe dreptunghiul verde de la Saint Denis.

STIRE INITIALA

ROMANIA e in Grupa A la turneul final din Franta, cu reprezentativa tarii gazda, Elvetia si Albania. Amicalul ROMANIA – GEORGIA va fi transmis in direct de TVR 1 si DolceSport 1.

CITESTE SI: ROMANIA LA EURO 2016: PREZENTAREA LOTULUI ROMANIEI. TOTUL DESPRE TRICOLORI

ANGHEL IODANESCU are mai multe batai de cap inaintea acestui meci, o serie de fotbalisti acuzand probleme de ordin medical. Astfel: 

Vlad Chiriches  s-a pregatit separat, dupa miozita relevata de controlul medical de la inceputul saptamanii. Capitanul are probleme de mai multa vreme, fiind suspect si de o microleziune fibrilara.

Dragos Grigore – entorsa la glezna.
Steliano Filip – contuzie la glezna.
Lucian Sanmartean – suprasolicitare.
Ovidiu Hoban – lovit la coaste.
Denis Alibec – pe langa cele de la bratul stang, are probleme si la piciorul stang.

Adrian Mutu, fotbalistul cu 76 de selectii si 35 de goluri la echipa nationala, aflat la egalitate cu Gheorghe Hagi pe primul loc in clasamentul all-time al golgeterilor, va fi invitatul special la evenimentul de vineri. Inainte de startul amicalului cu GEORGIA, fostul atacant va fi premiat pentru intreaga activitate, iar spectatorii se vor putea bucura de o selectie a reusitelor lui Mutu ce va fi proiectata pe cubul Arenei Nationale.

Sursa foto: sport