Romania lovita de vijelie si zapada! Mii de gospodarii fara curent, drumuri blocate, arbori cazuti

Romania este de duminica dimineata sub un cod galben de vant, frig si precipitatii mixte, valabil pana luni seara. Din cauza vremii urate s-au inregistrat probleme in trafic si mii de gospodarii au ramas fara curent.

MAI anunta ca ninsorile si viscolul au afectat 12 localitati din 6 judete, fiind vorba de probleme la alimentarea cu energie electrica sau de cai rutiere blocate sau inchise.

Judetele afectate au fost Alba, Harghita, Maramures, Bihor, Neamt si Suceava.

“Nu sunt persoane in pericol si nici nu au fost astfel de cazuri pe parcursul zilei. Nu sunt localitati izolate, la care sa nu se poata ajunge. Au fost inchise preventiv 5 segmente de drumuri, in special acolo unde din cauza caderilor de arbori nu se mai poate circula. Se actioneaza in toate aceste cazuri pentru taierea si degajarea copacilor si deszapezirea drumului”, au transmis reprezentantii MAI.

8 trenuri de calatori sunt oprite in statii pe raza regionalelor Brasov si Iasi din cauza unor copaci prabusiti pe calea ferata. Angajatii lucreaza la indepartarea arborilor rupti de vant pe intervalele de statii Nadejdea – Livezi Ciuc si Cozna – Gradinita.

INHGA a emis un Cod galben de inundatii pe rauri din judetele Satu-Mare si Maramures, valabil pana la ora 24.00.

Aproape 9.000 de locuinte au ramas fara curent electric in judetele Suceava, Neamt si Mures, informeaza Digi24. Peste 4.600 dintre acestea sunt in judetul Suceava, conform informatiilor oferite de prefectura.

Sursa foto: realitatea