România-Norvegia, anulat oficial de UEFA!

România – Norvegia a fost anulat oficial, sâmbătă seară, de UEFA. Partida cu nordicii din Liga Națiunilor trebuia să se dispute duminică seară. UEFA a mai anunțat că rezultatul ar putea fi stabilit în urma unei trageri la sorți.

Update: UEFA a anunţat, conform frf.ro, că rezultatul final al meciului România – Norvegia va fi decis în urma unei trageri la sorţi, dacă se va dovedi că Norvegia nu a avut nicio vină pentru nedisputarea partidei. “Dacă partida nu poate fi reprogramată, UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body va lua o decizie. Federația care este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau pentru imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei va fi declarată ca pierzătoare prin forfait de către UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body.

Dacă se ajunge la concluzia că ambele echipe sunt responsabile sau niciuna dintre ele nu este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei, nu poate fi declarat forfait. Dacă meciul nu poate fi declarat forfait, rezultatul partidei va fi decis prin tragere la sorți (1-0, 0-1 sau 0-0) de către administrația UEFA”, se arată într-un paragraf din regulamentul pentru Liga Naţiunilor, care face referirea la speţa din cazul meciului România – Norvegia.

Știre inițială

Delegația naționalei Norvegiei n-au putut pleca din Oslo din cauza unui caz de coronavirus descoperit la un jucător din lot, iar UEFA a stabilit că partida nu se va mai disputa.

Federația Română de Fotbal (FRF) a confirmat că partida România – Norvegia a fost anulată de UEFA: „UEFA ne-a informat că “în urma cazului pozitiv înregistrat în lotul Norvegiei și după întâlnirea din această seară cu autoritățile guvernamentale, Federația din Norvegia nu va călători în România pentru a disputa partida din Liga Națiunilor programată mâine. Astfel, partida România-Norvegia nu se va mai disputa. Consecințele anulării partidei rămân a fi stabilite de Comisia de Disciplină UEFA”, se arată în comunicatul remis presei, sâmbătă seară, de FRF.

Bent Hoie, minstrul Sănătății din Norvegia, a explicat pentru presa din țara sa că: „Meciurile care urmau să se joace în România și în Austria ar fi fost ilegale aici, în Norvegia. Cu planul de călătorie care ne-a fost prezentat, plecarea echipei naționale a Norvegiei ar fi fost într-o zonă gri.

Este clar că oamenii care au intrat în contact cu o persoană bolnavă de Covid-19 trebuie să stea în izolare 10 zile. Sper ca cei din fotbal să înțeleagă că, dacă ei nu respectă aceste norme, încrederea populației în aceste norme o să scadă mult. Nu ar fi corect ca echipa națională să facă această deplasare”.

Norvegia va pierde meciul cu România cu 1-0 la „masa verde”, acest lucru urmând să se întâmple și la jocul nordicilor cu Austria, programat pe 18 noiembrie.

Sursa foto: sport