ROMANIA, pe locul 65 in clasamentul CELOR MAI BUNE TARI din lume

ROMANIA ocupa locul 65 intr-un clasament al CELOR MAI BUNE TARI DIN LUME, prin prisma contributiilor aduse umanitatii si planetei, care a fost realizat pe baza unor indici transmisi de ONU, Banca Mondiala si alte organizatii internationale.

Pentru alcatuirea acestei prime editii a clasamentului, denumit “Good Country Index”, tarile lumii au fost departajate in functie de 35 de indici diferiti, transmisi de institutiile citate, scrie Mediafax, care citeaza independent.co.uk.

Printre criteriile principale avute in vedere pentru alcatuirea topului general s-au aflat factori precum “Stiinta si tehnologie”, “Cultura”, “Pacea internationala si securitate”, “Ordinea mondiala”, “Planeta si clima”, “Prosperitate si egalitate” si “Sanatate si bunastare”.

Primul loc in topul general este ocupat de Irlanda, iar podiumul este completat de Finlanda si Elvetia.

Citeste si: Romania, principalul “FURNIZOR” de DOCTORI pentru Germania

Topul 10 este completat de Olanda, Noua Zeelanda, Suedia, Marea Britanie, Norvegia, Danemarca si Belgia.

Romania ocupa locul al 65-lea.

Tarile afectate de razboi, precum Irak, Vietnam si Libia, ocupa ultimele trei pozitii in acest clasament, in care au fost incluse 125 tari.

Desi Irlanda se afla pe primul loc, Europa de Nord este considerata regiunea cu cea mai consistenta contributie colectiva adusa umanitatii si planetei, depasind de departe alte zone din lume.

Statele Unite se afla pe locul al 21-lea in topul general, iar expertii considera ca aceasta tara a fost “trasa in jos” de scorurile slabe inregistrate la criteriul “Pacea internationala si securitate”.

In afara tarilor din Europa de Vest si a celor vorbitoare de limba engleza, Costa Rica ocupa cea mai inalta pozitie, ocupand locul al 22-lea, iar Chile se afla pe locul al 24-lea.

Citeste si: Romania, pe PRIMA POZITIE in clasamentul tarilor din Europa cu risc de SARACIE IN RANDUL COPIILOR

Kenya a fost desemnata cea mai buna natiune africana, intrucat a avut cea mai consistenta constributie la bunastarea planetei din grupul tarilor de pe acest continent, ocupand in indexul general locul al 26-lea, fiind de altfel singura tara africana ce a reusit sa patrunda in top 30.

Expertii au remarcat, de asemenea, faptul ca noua tari din Top 10 se afla in Europa Occidentala, ceea ce face ca aceasta sa fie considerata “cea mai buna” parte a lumii.

Sursa foto: ideas.ted.com