Romania, preferata englezilor ca destinatie de vacanta

Britanicii cauta detinatii turistice care sa le satisfaca nevoia de aventura, explorare si cultura, alegand tot mai mult tari est-europene precum Romania, potrivit expertilor din turism din Marea Britanie.

In ianuarie 2014, portalul HomeAway.co.uk a inregistrat o crestere de 300% pentru Romania, nici o alta destinatie neavand parte de o asemenea crestere in privinta calatorilor in cautare de vacante, potrivit Travel Daily News.

“Este interesant de observat ca ridicarea restrictiilor pe piata muncii in Marea Britanie a avut un efect pozitiv asupra industriei turistice din Romania. Oamenii sunt curiosi sa descopere o tara noua si interesanta si sa ii exploreze cultura specifica pe cont propriu” a declarat Karen Mullins, director de marketing pentru Homeaway.co.uk.

Citeste si: Balcic, destinatia preferata a turistilor romani pentru Paste

Cresterea traficului pe site-ul Homeaway indica faptul ca turistii resping ideea vacantelor traditionale pe plaja in favoarea explorarii unei tari pe care nu au mai vizitat-o inainte pentru a gasi o cultura si o viata locala diferita. Romania ofera nu doar o destinatie de vacanta valoroasa, dar si o bogatie culturala si istorica, din Transilvania, patria lui Dracula, pana la capitala Bucuresti.

Si pentru tara vecina, Ungaria, interesul britanicilor a crescut cu 100% in privinta cautarilor, mai spune sursa citata.

Sursa foto: traveldailynews.com