România riscă să piardă la masa verde calificarea la Cupa Mondială de rugby

Naționala de rugby a României riscă să rateze prezența la Cupa Mondială de anul viitor din Japonia. Publicația spaniolă AS anunță că “Stejarii”, calificați in-extremis la turneul final, ar fi folosit un jucător naturalizat, tongolezul Sione Faka’osilea (foto, cu balonul), fără ca acesta să aibă drept de joc pentru tricolori.

Sione Faka’osilea ar fi jucat în urmă cu câțiva ani pentru reprezentativa de rugby în 7 a naționalei din Tonga și nu ar mai fi avut dreptul de a evolua pentru o altă națională.

În această situație, rezultatele înregistrate de România cu Sione Faka’osilea pe teren ar putea fi pierdute la masa verde, susține sursă citată. Ibericii dau chiar exemplul naționalei din Tahiti, aflată în aceeași situație și care a pierdut recent la comisii partida cu Insulele Cook.

Citește și: RUGBY / ROMÂNIA S-A CALIFICAT LA CUPA MONDIALĂ DIN JAPONIA! STEJARII AU PROFITAT DE JOCUL REZULTATELOR

Pe de altă parte, scandalul izbucnit după partida dintre Belgia și Spania (scor 18-10) rămâne încă fără o soluție oficială. Naționala Spaniei acuză că rezultatul partidei în urmă căreia România a obținut biletele pentru Cupa Mondială de anul viitor a fost influențat de prestația arbitrului român Vlad Iordăchescu. Conducătorii Federației de Rugby din Spania au cerut rejucarea întâlnirii, iar World Rugby va lua o decizie joi.

Sursă foto: frr