România s-a calificat la EURO 2024! Tricolorii revin la un turneu final după 8 ani

România s-a calificat, sâmbătă seară, după o pauză de opt ani, la un tuneu final. Tricolorii au câștigat meciul cu Israel cu 2-1 și au obtinut biletele pentru EURO 2024 din Germania.

Golurile victorei au fost marcate de Ianis Hagi și George Pușcaș, elevii selectionerului Edward Iordanescu revenind pe tabela dupa ce au fost condusi cu 1-0 gratie reusitei din minutul 2 a lui Zahavi. Astfel, România va fi prezenta pentru a şasea oară la un turneu final de Campionat European, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016. În ultima etapă a grupei I, România va evolua impotriva Elveţiei, pe Arena Naţională, marti, 21 noiembrie. Cele doua formatii deja calificate la turneul final din Germania isi vor disputa primul loc din grupa.

In cazul in care va termina pe locul 1 în grupa I, România va urca în urna a doua. În caz contrar, “tricolorii” vor fi în a treia sau a patra urnă valorică. PRO TV a achiziționat drepturile de difuzare pentru Euro 2024, partidele echipei nationale urmand a fi transmise de postul din Pache Protopopescu..

Turneul final de anul viitor va avea loc în Germania în perioada 14 iunie-14 iulie. In data de 2 decembrie, de la ora 19.00, ora României, va avea loc tragerea la sorți a grupelor la sala “Elbphilharmonie” din Hamburg.

Vor fi 4 urne, care se vor fi stabilite în funcție de rezultatele din această campanie de calificare. Germania, echipă calificată din oficiu, va fi primul cap de serie. Ea va fi urmată de câștigătoarele seriilor preliminare, alese în ordinea punctelor, apoi locurile secunde. În grupele cu câte șase echipe, cum este cea a noastră, se vor șterge cele două meciuri cu ultima clasată.