ROMANIA se pregateste de RAZBOI? CERTIFICAT MEDICAL obligatoriu pentru tinerii intre 20 si 35 de ani

ROMANIA se pregateste de RAZBOI? In paginile Monitorului Oficial a fost publicat MODELUL CERTIFICATULUI MEDICAL pe care toti barbatii tineri, cu varsta cuprinsa intre 20 si 35 de ani, sunt OBLIGATI sa il detina la RECRUTARE, in perioada STARII de RAZBOI, informeaza postul B1 Tv.

LEGEA spune ca, in cazul MOBILIZARII sau a RAZBOIULUI, sunt obligati sa indeplineasca serviciul militar toti barbatii apti, cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani.

In MONITORUL OFICIAL a fost publicat modelul CERTIFICATULUI MEDICAL pe care toti tinerii sunt obligati sa il detina la RECRUTARE, in perioada starii de RAZBOI. 

Citeste si: Purtatorul de cuvant al NATO: Securitatea Romaniei va fi intarita, zborurile de supraveghere vor fi intensificate 

Legea nr. 446/2006, privind pregatirea populatiei pentru aparare, prevede la art. 3, alineatul:
– la declararea mobilizarii si a starii de razboi sau la instituirea starii de asediu, indeplinirea serviciului militar in calitate de militar in termen devine obligatorie pentru barbatii cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani, ce indeplinesc criteriile pentru a face serviciul militar.
Noul model al CERTIFICATULUI MEDICAL precizeaza ca tinerii vor trebui sa-și faca analize, pentru a se verifica daca au heptatita B sau C. Miscarea autoritatilor romane vine in contextul SITUATIEI TENSIONATE din Ucraina.

Citeste si: Sase AVIOANE CF-18 vor fi trimise de CANADA in ROMANIA 

Ordinul publicat in Monitorul Oficial a fost semnat de catre 4 ministri, cei ai Apararii Nationale, Justitiei, Afacerilor Interne, Sanatatii, dar si de directorii Serviciului Roman de Informatii, al Serviciului de Protectie si Paza, al Serviciului de Informatii Externe si al Serviciului de Telecomunicatii Speciale.

Sursa foto: opiniatimisoarei.ro