ROMANIA se TOPESTE! COD GALBEN de CANICULA in 31 de judete si BUCURESTI

ROMANIA se TOPESTE, joi si vineri, sub COD GALBEN de CANICULA, care aduce la amiaza TEMPERATURI de pana la 37 de grade. Atentionarea meteorologilor este valabila in Banat, Crisana, Maramures, Oltenia, Muntenia, cea mai mare parte a Transilvaniei si jumatatea sudica a Moldovei, unde VALORILE TERMICE MAXIME vor atinge frecvent 35-37 de grade, iar indicele TEMPERATURA-UMEZEALA (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Joi, maximele vor fi cuprinse intre 30 si 37 de grade, in timp ce minimele se vor incadra intre 12 grade in depresiuni si 25 de grade la malul marii. Norii isi fac aparitia la munte, unde se vor semnala averse. Spre seara va ploua izolat in zonele de nord, centru si sud-vest, iar vantul va avea unele intensificari in Dobrogea, Muntenia si sudul Moldovei.

VREMEA va fi CANICULARA si in Bucuresti, unde mercurul din termometre va urca pana la 36 de grade, iar in timpul noptii se vor inregistra 19-21 de grade.

Se vor inregistra 30 de grade la Constanta, 31 la Brasov, 33 la Cluj, 35 la Iasi si Bacau, 36 la Timisoara si Craiova si 37 la Oradea. Temperatura apei marii va avea 26 de grade.

Vineri, TEMPERATURILE MAXIME se vor situa intre 28-29 de grade pe litoral si 36-37 de grade in Campia de Vest si Campia Romana, iar valorile nocturne vor fi cuprinse intre 13 si 23 de grade, mai scazute in depresiunile din Transilvania, spre 9 grade. Dupa-amiaza va ploua pe arii restranse la munte si in zonele vestice.

Sursa foto: jurnalul