ROMANIA SE TOPESTE! COD PORTOCALIU DE CANICULA IN 12 JUDETE SI IN BUCURESTI

Municipiul BUCURESTI si 12 JUDETE din estul si sudul tarii se vor afla duminica sub COD PORTOCALIU DE CANICULA si disconfort termic accentuat, iar in 14 judete din Oltenia, Muntenia, Moldova si Dobrogea se va mentine avertizarea COD GALBEN.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), in judetele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, inclusiv in municipiul Bucuresti, Ialomita, Calarasi, Braila, Galati, Vaslui, precum si in zona de campie a judetelor Bacau, Vrancea si Buzau, va fi in vigoare duminica CODUL PORTOCALIU DE CANICULA. In aceste zone, temperaturile MAXIME vor fi de 38-39 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

CITESTE SI: 2015: CEL MAI CALDUROS AN DIN ISTORIE

Tot pe parcursul zilei de duminica va fi COD GALBEN de caldura si disconfort termic in Oltenia, Muntenia, precum si in cea mai mare parte a Moldovei si Dobrogei. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

ANM precizeaza ca in regiunile vestice, nordice si centrale INSTABILITATEA ATMOSFERICA va fi accentuata, iar temperaturile vor scadea. Valul de caldura va persista in urmatoarele zile in regiunile sudice si estice.

In functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice, meteorologii vor actualiza prezentele informari.