COD PORTOCALIU de CANICULA in 5 judete, COD GALBEN in alte 21 de judete si Bucuresti. De duminica seara incep PLOILE. UPDATE

Judetele Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman si Giurgiu se vor afla duminica sub Cod Portocaliu de canicula si disconfort termic accentuat, iar pentru alte 21 de judete din vestul, sudul si centrul tarii, inclusiv municipiul Bucuresti, meteorologii au emis Cod Galben.

UPDATE 12:41: Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis duminica o avertizare de vreme rea, valabila in toata tara, in intervalul 16 august, ora 23,00 – 18 august, ora 23,00.

Potrivit meteorologilor, in intervalul mentionat, instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in toata tara. Vor fi averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului ce vor avea si aspect de vijelie, in noaptea de duminica spre luni, 16/17 august, in Banat si Oltenia, apoi si in celelalte regiuni.

Ploile vor avea si caracter torential, iar in 24 de ore se vor cumula cantitati de apa ce vor depasi local 20 de litri/mp si pe arii restranse, indeosebi in zonele de deal si de munte, 35 — 40 de litri /mp. De asemenea, vor fi si caderi de grindina.

In Dobrogea, manifestari ale instabilitatii atmosferice isi vor face aparitia din noaptea de luni spre marti (17/18 august).

 Stire initiala

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), in cele cinci judete din sudul tarii se vor inregistra, duminica, temperaturi maxime de 37 — 38 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi accentuat.

De asemenea, in vestul, sudul si local in centrul tarii, vremea va fi in continuare caniculara, temperaturile maxime vor fi intre 35 — 37 de grade Celsius, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati in Campia Romana si Campia de Vest si izolat in rest.

Duminica, sub Cod galben de canicula se vor afla judetele: Maramures, Satu Mare, Salaj, Bihor, Cluj, Arad, Alba, Timis, Caras Severin, Hunedoara, Sibiu, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Ilfov si Bucuresti.

Sursa foto realitatea