Romania si Serbia au un nou punct de trecere a FRONTIEREI

REACTIE INCREDIBILA, VICTOR PONTA, AUDIERE SORA PREMIER, ALEXANDRA HERTANU, IULIAN HERTANU, DOSAR DNA, VIZITA SPITAL MILITAR

Premierii roman, VICTOR PONTA, si sarb, ALEKSANDAR VUCIC, au participat sambata la deschiderea Punctului de Trecere a Frontierei Lunga (judetul Timis) – Nakovo (Serbia), in prezenta ministrilor Afacerilor Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, al Apararii Nationale, Mircea Dusa, si a omologilor sarbi.

“Europa nu va fi intreaga pana ce Serbia si celelalte tari din aceasta regiune nu vor fi in UE. Ne leaga foarte multe lucruri; ne desparte o FRONTIERA pe care acum vrem sa o facem cat mai usor de trecut.

Citeste si: ROMANIA SI UCRAINA AU SEMNAT UN ACORD DE MIC TRAFIC LA FRONTIERA

Aceste trei puncte de FRONTIERA (Lunga, Valcani si Foeni) vreau sa poata fi deschise azi. Vreau sa legam Romania de Serbia cat mai mult, prin infrastructura, prin relatii economice. Stiu foarte bine ca din punct de vedere cultural suntem foarte bine legati”, a spus VICTOR PONTA.

Cele trei puncte de trecere a frontierei vor functiona in regim permanent.

Deschiderea mai multor puncte comune de trecere a FRONTIEREI pe raza judetului Timis a fost ceruta in repetate randuri de autoritatile sarbe si cele timisene, intrucat in zona riverana traiesc zeci de mii de locuitori ai Banatului istoric care au rude de cealalta parte a granitei. Riveranii romani din mediul rural merg sa lucreze in campaniile agricole in Serbia, iar sarbii vin la munca in constructii, mai ales in sezonul estival.

Citeste si: PUNCTE DE FRONTIERA DESCHISE TEMPORAR PE PERIOADA PASTELUI, LA GRANITA CU SERBIA

Pe de alta parte, ruta prin Foeni (Romania) — Jasa Tomici (Serbia), cunoscuta ca fiind vechiul drum imperial spre Viena, este cea mai scurta relatie rutiera intre Timisoara si Europa Centrala.