România – Suedia. Declarații revoltătoare și calomnioase ale suedezilor! Replica tăioasă a FRF

Preliminarii Euro 2020. Suedezii continua seria declaratiilor revoltatoare dinaintea meciului cu Romania, decisiv pentru calificarea la EURO 2020. Dupa ce in ultimele luni au sustinut la unison ca se tem ca vor fi victima rasismului in Romania, desi la meciurile echipei nationale nu au fost probleme de acest gen, acum suedezii au gasit noi motive pentru care sustin ca se tem.

Astfel, suedezii se tem ca romanii vor intra peste fotbalisti in hotel pentru a-i agresa si ca vor arunca cu pietre in autocarul ce-i va transporta spre National Arena. Din acest motiv, Janne Gusttavsson, seful departamentului de securitate al nationalei Suediei, a dezvaluit ca a cerut UEFA masuri sporite.

“Ne-am pregatit in mod deosebit pentru acest meci. Este special si am fost in contact cu UEFA pentru a face cateva cerinte. Dorim securitate suplimentara in jurul hotelului si la stadion, dar si in jurul bancii noastre de rezerve. Exista informatii ca au fost probleme in Romania si nu putem ignora ce se intampla acolo. Am fost clari ca ne dorim un ajutor real! Speram sa-l obtinem si ca vor fi multe forte de ordine in jurul nostru!

Romania a jucat in trecut fara spectatori din cauza rasismului din tribune, dar si a altor lucruri. UEFA a pedepsit Romania pentru ca fanii au aruncat cu pietre, au aprins artificii si au creat probleme. Vrem sa lucram preventiv pentru ca nimeni sa nu intre pe in hotel sau in autocar. Provocarea este sa-i facem pe romani sa inteleaga ce vrem. Am fost foarte clari cu ce ne dorim! Am discutat cu ei si am fost categorici ca ne dorim mai multi agenti de paza si politisti in momentele de tranzit, la hotel si la stadion”, a spus Gustavsson pentru Fotbollskanalen.

De asemenea, oficialul nordicilor a dezvaluit ca a avut si o sedinta cu jucatorii suedezi, carora le-a explicat cum trebuie sa se comporte in cazul in care vor fi agresati de romani. “Le-am spus si jucatorilor asta, iar ei stiu cum sa actioneze in cazul in care se va intampla ceva”, a mentionat oficialul suedez.

Totodata, Gustavsson a mentionat ca de aceasta data suedezii au adus la Bucuresti mai multi ofiteri de securitate, desi in mod uzual la meciurile din deplasare au unul singur. Amintim ca anterior fotbalistii si selectionerul Suediei au afirmat ca se tem ca vor fi victima rasismului si au amenintat ca vor parasi terenul. Dincolo de declaratiile suedezilor, trebuie mentionat ca Romania nu fost pedepsita in istoria recenta de UEFA din cauza rasismului, asa cum nordicii pretind. Suspendarile recente au avut legatura cu xenofobia si cu folosirea tortelor pe stadion. Partida dintre Romania si Suedia va avea loc vineri, de la ora 21:45.

Starul Suediei vrea să oprească partida de pe Național Arena

Starul nationalei Suediei, Victor Lindelof, ameninta ca fotbalistii nordici vor incerca sa-l convinga pe arbitru sa opreasca partida de pe National Arena. Suedezii continua sa sustina ca risca sa fie victima scandarilor rasiste la Bucuresti, astfel ca ameninta din nou ca vor lua masuri.

“Daca voi auzi ceva, primul lucru pe care il voi face este sa-i spun capitanului. Apoi el ii va atrage atentia arbitrului. Sunt diferite etape ale opririi meciului. Voi actiona imediat! Este ceva ce nu ar trebui sa existe in fotbal si in lume in general. Dar din pacate exista si noi, jucatorii, trebuie sa facem ceva in aceasta privinta. Nu este deloc ok sa ne facem ca nu auzim”, a spus Lindelof intr-o conferinta de presa. Inaintea acestei partide, suedezii sustin la unison ca romanii au un comportament rasist, desi in tara noastra nu au existat probleme de acest gen la meciurile echipei nationale.

Răspunsul tăios al Federației Române de Fotbal: ”Dragi vikingi suedezi”

Intr-un comunicat de presa, FRF ii acuza pe suedezi de ignoranta, in conditiile in care in Romania nu au existat probleme cu rasismul. Mai mult, FRF aminteste ca si Norvegia a folosit aceeasi “placa” la meciul de pe National Arena, fara sa existe vreun motiv concret. Totodata, FRF a incercat sa le explice suedezilor cum sta treaba in Romania de fapt.

Comunicatul Federatiei Romane de Fotbal:

Dragi vikingi suedezi,

Astazi (n.red. joi) ajungeti in Romania, asa ca va uram bun venit! Maine insa, va fi o cu totul alta zi. Am preferat pana acum sa ne concentram pe treaba noastra, cum se spune. Noi suntem cei obligati sa invinga, asa ca ne-am invelit in decenta, ne antrenam si strangem tot ce avem mai bun in noi. Dar nu va imaginati ca decenta inseamna cap plecat!

Am inghitit trufia ca ‘va fi amuzant sa veniti la Bucuresti si sa castigati’. Mai usor cu pronosticurile! Sincer, mai amuzant e cum va pregatiti sa iesiti de pe teren, cum stati in febra unei temeri nejustificate, vizavi de ‘rasismul de la Bucuresti’.

Nu exista un singur meci in care suporterii nationalei sa nu fi respectat rasa si culoarea adversarului din alta tara! Avem noi problemele noastre, dar nu umpleti cu gogosi scutul ignorantei si nu va faceti sageti tactice din minciuni!

Au venit inainte verisorii vikingi din Norvegia si au cantat acelasi slagar fals. Dupa meci, in loc sa fie multumiti ca au scos un punct desi era infrangerea deasupra lor cat Groenlanda, au gasit vinovati in 30.000 de copii. Si i-au jignit.

Ei bine, vikingii nostri, uite cum sta treaba: Romanii iubesc fotbalul, indiferent de culoarea, rasa, numele, religia jucatorului Veti fi respectati in Romania si pe Arena Nationala, dar nu veti fi iubiti!

Ne-ati eliminat in ’94, v-am zguduit pe Rasunda. Chit. Suntem gata pentru viitor! Nu spunem ca suntem mai buni, poate nici nu suntem. Dar sigur suntem mai puternici. Nu declaram ca vom castiga, nu citim viitorul. Dar muncim pentru asta. Suntem ROMANI. Si cat de ROMANI suntem, veti vedea pe Arena Nationala. Cu 50.000 in tribune si cu milioane in tara asta care va primeste senin. Si cu alte milioane raspanditi in lume. Poate nu suntem suficient de multi. Dar suntem TOTI. O ECHIPA CAT O TARA!

P.S. Pentru traducerea in suedeza va ajuta baietii de la comunicare din Ambasada de aici. Ca oricum si-au pus ‘son’ si ‘sen’ la capatul numelui de-atata dragoste de fiorduri. Cum era cu ‘s-a terminat prietenia’? Baieti, meciul incepe maine si e pe goluri, nu pe curaj in vuvuzele…

Sursa foto: frf