Romania Tv, in ilegalitate! OSIM: Numele tarii noastre e al tuturor romanilor

Romania Tv nu isi poate inregistra marca la OSIM! Specialistii Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci considera ca numele “Romania” este un bun national si nu poate fi detinut de un singur roman.

“Expresia Romania TV este alcatuita din cuvantul Romania, care reprezinta numele tarii noastre si trebuie sa ramana la dispozitia tuturor romanilor si TV care este prescurtarea uzuala de la televiziune, care, de asemenea trebuie sa ramana la dispozitia tuturor”, se arata in decizie.

De asemenea, s-a mai stabilit ca marca respectiva nu are niciun caracter distinctiv si prezinta insemne de stat fara a avea autorizatia necesara.

Astfel, televiziunea detinuta de Daniel Ghita isi va schimba de nevoie numele. In cazul in care continua sub aceasta denumire, s-ar putea ajunge la o decizie radicala: CNA sa opreasca emisia respectivului post de stiri.

Pe 22 august, Consiliul National al Audiovizualului a atentionat postul de televiziune detinut de Ghita sa nu mai foloseasca numele “Romania TV” si nici acronimul RTV. Decizia a fost luata ca urmare a unei sesizari facute de Realitatea Media, care acuza postul concurent ca foloseste in mod ilegal numele si sigla postului.