România U21-Germania U21 0-0 / Tricolorii mici neînvinși dar eliminați de la Euro

În ciuda faptului că nu au pierdut niciuna dintre cele trei partide disputate în grupa A la turneul final al Campionatului de tineret Under 21, găzduit de Ungaria și Slovenia, naționala României U21 a fost eliminată, marți seară, ratând astfel calificarea în sferturile de finală ale competiției.

Update: “Un punct, suficient! Respirați adânc. Echipa noastră U21 se califică în sferturile Campionatului European. 0-0 contra României în al treilea meci din grupă. E de ajuns pentru echipa lui Stefan Kuntz pentru a avansa, dar nu putea fi mai strâns de atât… Germania, Olanda (6-1 contra Ungariei, în celălalt meci) și România au încheiat cu 5 puncte. La Campionatul European, doar clasamentul în trei contează în acest caz. Olanda a înscris un gol mai mult decât noi în aceste dueluri, astfel că termină pe primul loc. În ceea ce privește Germania și România, comparație se face la golaveraj, care e în favoarea noastră”, au scris jurnaliștii de la Bild, în ediția on-line, imediat după meci.

Știre inițială

România U21 a remizat, scor 0-0, în partida decisivă disputată împotriva Germaniei în această seară, astfel că din Grupa A s-au calificat mai departe Olanda și adversara de azi a tricolorilor mici. Cea mai mare ocazie a elevilor selecționerului Adrian Mutu a avut loc în minutul 5 al partidei de la Budapesta, când Mățan a trimis balonul în bară. La rândul lor, nemții au irosit un penalty, în minutul 72 prin Nmecha care a lovit și el bara!

Naționala României, antrenată de Adrian Mutu, a încheiat faza grupelor pe poziția a treia a clasamentului, în grupa A, unde trei echipe au terminat la egalitate de puncte, însă tricolorii au avut cel mai slab golaveraj.

România U21 – Germania U21 0-0
România U21: Vlad – Vlădoiu, Ciobotariu, Pașcanu, Haruț – Itu, Dulca, Oaidă – Olaru, Ad. Petre, Mățan. Rezerve: Aioani, Eșanu – Boboc, Opruț, Drăgușin, Cîmpanu, Moruțan, Ciobanu, Chindriș, Oct. Popescu. Selecționer: Adrian Mutu.

Germania U21: Dahmen – Vagnoman, Pieper, Schlotterbeck, Raum – Dorsch, Baku, Maier – Nmecha, Klimowicz, Berisha. Rezerve: Schubert, Grill – Moukoko, Burkardt, Ozcan, Ambrosius, Jakobs, Thiaw, Stach, Kruger, Letisch, Janelt. Selecționer: Stefan Kuntz

Stadion: Bozsik Arena (Budapesta, Ungaria)

Arbitru: Guillermo Cuadra Fernandez

Partidele din Grupa A:

România vs Olanda 1-1
Germania vs Ungaria 3-0
România vs Ungaria 2-1
Germania vs Olanda 1-1
România vs Germania 0-0
Olanda vs Ungaria 6-1.

Clasament final Grupa A:

  1. Olanda (8-3 golaveraj) 5 puncte
  2. Germania (4-1) 5
  3. România (3-2) 5
  4. Ungaria (2-11) 0.

Sursa foto: sport