România U21-Malta U21. Reușesc tricolorii mici să prindă direct turneul final?

România U21 – Malta U21 se dispută, marți seară de la ora 20.00, la Giurgiu și va putea fi urmărit în direct la PRO X. Tricolorii mici vor fi conduși de pe banca tehnică de Mihai Stoichiță în condițiile în care selecționerul Adrian Mutu și membrii staff-ului său tehnic se află în izolare.

„Deși rezultatele testelor efectuate aseară sunt negative și conform ordinelor comune ale ministrului tineretului și sportului și ministrului sănătății nr. 1.219/2020, respectiv 1.634/2020, contacții cu test negativ își pot relua activitatea, Federația Română de Fotbal, prin Comisia Medicală, a decis să elimine orice risc.

În aceste condiții, toți membrii staff-ului tehnic, având în vedere că au avut contact direct cu persoana depistată pozitiv, vor rămâne în continuare izolați la Centrul Național de Fotbal de la Buftea. De asemenea, Andrei Vlad, contact direct și el al jucătorului depistat pozitiv, va merge acasă unde i s-a recomandat să rămână în continuare izolat câteva zile. Astfel, la meciul din această seară, pe banca tehnică se vor afla Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF. Acesta va fi ajutat de Dumitru Moraru și Dinu Todoran”, se arată în comunicatul remis presei de FRF.

Înfrângerea suferită de România în Ucraina, 0-1, a îngreunat sarcina micilor tricolori în drumul către turneul final găzduit de Ungaria și Slovenia. România mai are de disputat două meciuri, cu Malta și cu Danemarca, ultimii mai având nevoie de un singur punct pentru a-și betona poziția de lider și implicit calificarea.

Punctul pierdut în Ucraina cântărește enorm în calculele pentru cele mai bune 5 din cele 9 locuri 2, care vor asigura și ele bilete pentru turneul final din Ungaria și Slovenia, de anul viitor. Oricum, victoria cu Danemarca și măcar un punct cu Malta sunt obligatorii. Punctul cu Malta ne-ar asigura locul 2, pentru că, având grupă de 6 echipe, punctele cu micuțul stat nu vor fi luate în calcul pentru clasamentul locurilor 2. Însă victoria cu Danemarca din ultima rundă e obligatorie.

Cu 16 puncte sunt șanse să depășim Italia, Austria, Macedonia de Nord și naționala care va veni din grupa 4. Și, cu puțin noroc, am ocupa al 5-lea cel mai bun loc doi, ultimul bilet de Euro. Asta întrucât Franța, Elveția, Portugalia și Germania vor avea, cel mai probabil, un punctaj mai mare decât al nostru.

Sursa foto: frf