România U21-Olanda U21 1-1 / Elevii lui Mutu au debutat cu dreptul la turneul final al Euro. Video

România U21 va debuta, miercuri de la ora 22.00, la turneul final al Campionatului European de tineret găzduit de Ungaria și Slovenia. „Tricolorii mici” întâlnesc în prima etapă a grupelor nationala Țărilor de Jos (Olanda). Partida va fi transmisă în direct pe TVR 1.

Update: România Under 21 a debutat cu dreptul la turneul final al Campionatului European, elevii selecționerului Adrian Mutu remizând, scor 1-1, la Budapesta, în meciul disputat împotriva Olandei.

Andrei Ciobanu a fost cel mai bun fotbalist al tricolorilor mici în această seară iar evoluția sa a fost răsplătită. Internaționalul celor de la Viitorul a înscris cu o execuție superbă din lovitură liberă. Schuurs a deschis scorul pentru batavi (’16), iar Ciobanu a egalat pentru “tricolori” (’20).

România a stat ceva mai prost la capitolul posesie, în schimb elevii lui Adrian Mutu au ratat câteva ocazii clare de gol la poarta adversă. Repriza secundă a fost una excelentă pentru fotbaliștii noștri care au trecut, în ultimele douăzeci de minute ale partidei, de cel puțin trei ori pe lângă un gol care ar fi putut decide meciul.

Declarații Adrian Mutu

„Sper ca băieții să aibă încredere 100% în valoarea lor. Eu am crezut încă de la început în valoarea și în dorința lor de afirmare. Nu am venit aici în vacanță, am venit să punem probleme oricui, chiar dacă suntem cotați cu șansa a treia, niciun meci nu e câștigat dinainte. Totul se decide pe teren, noi suntem hotărâți să facem viața grea oricărui adversar pe care-l întâlnim.

Cred că meritam 3 puncte după numărul ocaziilor. Merită felicitați acești băieți pentru dăruirea de care dau dovadă. Am băieți disciplinați, muncitori, se vede din poziționarea pe care au avut-o astăzi pe teren, perfectă în opinia mea. Per ansamblu, așezarea băieților a fost foarte bună. Mi-a plăcut foarte mult atitudinea pe care au avut-o, dăruirea de care au dat dovadă și tupeul cu care am atacat, în repriza a doua, pe final, puteam chiar să câștigăm acest meci”, a declarat Adrian Mutu la conferința de presă.

„Fac schimbări când consider că pot aduce un plus echipei. I-am schimbat pe cei trei din față pentru că au alergat foarte mult, erau storși de energie. Mățan vine după o perioadă de mai mult de o lună în care nu a jucat meciuri oficiale, iar 70 de minute cred că au fost suficiente pentru el. Am băgat doi mijlocași puri pentru a ajuta acea zonă, unde olandezii au jucători de mare valoare. Cred că schimbările au fost bune, băieții care au intrat au avut dăruire și o poziționare bună în teren”, a continuat Mutu.

„Ne-am setat obiectivul de a ieși din grupe. Pentru a obține acest lucru trebuie să luăm meci cu meci. Nu mă consider favorit cu Ungaria, nu vreau să mă gândesc la asta. Ungaria cred că are același nivel ca noi, diferența o face atitudinea pe teren și micile detalii, pe care zilele viitoare le vom pune la punct”, a mai spus selecționerul României U21.

„Sper să bată și mai bine decât mine și la fiecare meci să ne bucure cu aceste goluri. Chiar i-am strigat de pe margine, nu eram sigur cine avea să execute lovitura liberă. I-am zis «Ciobi, dă tu că ai să marchezi», mă bucur că am avut gura aurită. Vreau să subliniez unitatea de care dă dovadă această echipă, cum luptă unul pentru celălalt, acest lucru ar trebui apreciat de toți fanii României”, a spus Mutu despre Ciobanu, autorul golului României.

CE 2021 U21, Grupa A:

România vs Olanda 1-1

Ciobanu ’20 / Schuurs ’16

Ungaria vs Germania 0-3

Au marcat: Nmecha ’61, Baku ’66, ’73

Clasament Grupa A:

  1. Germania (3-0 golaveraj) 3 puncte
  2. România (1-1) 1
  3. Olanda (1-1) 1
  4. Ungaria (0-3) 0.

Știre inițială

România U21 face parte Grupa A la Euro, alături de Ungaria, Germania și Olanda. Elevii antrenorului Adrian Mutu vor evolua într-un echipament de culoare galbenă, lansat recent de sponsorul tehnic Joma, iar „Jong Oranje” va juca într-un echipament negru, marca Nike.

România U21- Olanda U21 va fi meciul de inaugurare pentru Bozsik Arena, noul stadion al celor de la Honved Budapesta, care a costat 40 de milioane de euro.

Turneul final al Campionatului European de tineret din Ungaria și Slovenia este unul atipic, împărțit în două faze: grupele se joacă în perioada 24 – 31 martie, iar fazele finale în 31 mai („sferturi”) și 3-6 iunie (semifinalele și finala). Este primul turneu final de Euro U21 cu 16 echipe.

Primele două echipe din cele 4 grupe se califică în sferturile de finală, care se joacă pe 31 mai la Budapesta, Szekesfehervar, Maribor și Ljubljana. Finala e pe 6 iunie. la Ljubljana

România U21 – Olanda U21 (echipe probabile)

ROMÂNIA U21: 1. A. Vlad – 16. Haruț, 15. Chindriș, 4. Pașcanu, 2. Boboc – 22. Olaru, 8. M. Marin, 11. A. Ciobanu – 10. Moruțan, 9. G. Ganea, 20. Mățan. REZERVE: Aioani, Eșanu, Ciobotariu, Drăgușin, Vlădoiu, Opruț, Oaidă, Dulca, Itu, Cîmpanu, Oct. Popescu, Ad. Petre. SELECȚIONER: Adrian Mutu

OLANDA U21: 1. Scherpen – 2. Zeefuik, 3. Schuurs, 12. Teze, 5. Bakker – 10. De Wit, 8. Koopmeiners, 22. Reis – 21. Dilrosun, 9. Boadu, 7. J. Kluivert. REZERVE: Bijlow, Paes, Botman, Doekhi, Malacia, Geertruida, Kadioglu, Gakpo, Ekkelenkamp, Harroui, Lang, Brobbey. SELECȚIONER: Erwin van de Looi

Stadion: Bozsik Arena (Budapesta, Ungaria)
Arbitru: Sandro Scharer

Programul României la Campionatul European U21:

24 martie 2021: ROMÂNIA – Țările de Jos (22:00)
27 martie 2021: Ungaria – ROMÂNIA (19:00)
30 martie 2021: Germania – ROMÂNIA (19:00)

Sursa foto: sport