România U21-Ungaria U21 2-1 / Revenire senzațională a micilor tricolori. Video

Euro U21 2021. România va disputa, sâmbătă, un meci extrem de important la turneul final destinat echipelor de tineret. Tricolorii mici vor da piept cu una dintre țările gazdă, Ungaria, într-o partidă care, indiferent de situație, a stârnit orgolii uriașe.

Update: România a bifat prima victorie la turnel final al Campionatului European Under 21, după un meci în care arbitrul belgian Lawrence Visser a luat mai multe decizii controversate – un penalti neacordat tricolorilor, un fault în urma caruia maghiarii au deschis scorul (în momentul în care se aflau în inferioritate numerică) și numeroase intrări dure care au rămas nepenalizate. În ciuda arbitrajului ostil, selecționata pregătită de Adrian Mutu a reușit să întoarcă rezultatul prin golurile marcate de Mățan și Pașcanu (2-1 vs Ungaria) și se va duela cu Germania pentru calificarea în sferturile competiției.

Știre inițială

Victoria este obligatorie pentru îndeplinirea obiectivului pe care și l-au propus selecționerul Adrian Mutu și elevii săi: calificarea din grupă. După remiza obținută în fața Olandei în primul meci din grupe, Ciobanu și compania vor să-și treacă în cont toate cele trei puncte puse în joc în această seară.

Romania-Ungaria va începe de la ora 19.00 și va fi transmisă, în direct, la TVR 1 și Radio România Actualități. La şedinţa tehnică de vineri seara s-au decis echipamentele de joc. România va evolua în albastru complet, noul echipament de deplasare al echipelor naţionale.

România U21 – Ungaria U21 (echipe probabile):

România U21: A. Vlad – Haruț, Drăgușin, Pașcanu, Boboc – Olaru, M. Marin, A. Ciobanu – Moruțan, Ad. Petre, Cîmpanu. Selecționer: Adrian Mutu.
Ungaria U21: Bese – Bolla, Balogh, Mocsi, Deutsch – Kovacsreti, Kata – Palincsar, Szendrei, Kiss – Szoke. Selecționer: Zoltan Gera.
Arbitru: Lawrence Visser. Asistenți: Thibaud Nijssen şi Ruben Wyns (toți din Belgia). Rezervă: Espen Eskås (Norvegia).

Declarațiile selecționerului Adrian Mutu

“Încărcătură foarte mare. Derbiul rămâne derbi pentru noi. Un meci foarte greu. Sunt sigur că Ungaria va juca cu ambiţie, la fel ca noi, şi sper să câştigăm.

Cred că avem o echipă mai valoroasă, cred în echipa mea, sunt sigur că băieţii sunt conştienţi de asta. Chiar dacă nu cu mult peste, echipa României este mai valoroasă.

Ei au investit în infrastructură, sperăm ca într-o zi să fim şi noi la acelaşi nivel. Şi faptul că ei joacă ultima şansă face meciul mai dificil. Cuvântul nostru de ordine la meciul de mâine (n.r. sâmbătă) este echilibru atât în faza ofensivă cât şi în defensivă. Nu am decis primul 11, încă am dubii. Am fost toţi alături de echipa naţională mare, l-am văzut toţi în sală”.

Sursa foto: frf