ROMANIA-UNGARIA 1-1 (1-0) / Tricolorii au RATAT VICTORIA pe FINAL

Reprezentativa Romaniei a terminat la egalitate cu Ungaria, scor 1-1 (1-0), meciul jucat sambata seara, pe Arena Nationala din Bucuresti, in etapa a doua a grupei F din preliminariile EURO 2016.

Tricolorii au marcat prin RAUL RUSESCU (‘45), dar au fost egalati pe final prin BALAZS DZSUDZSAK (‘82), din lovitura libera, dupa o repriza secunda slaba.

Meciul a inceput cu echipa Romaniei la carma jocului si cu incidente la peluza sud, dupa ce cateva zeci de fani romani s-au repezit in galeria maghiara. Tricolorii au ratat prima ocazie in minutul 3, cand portarul Kiraly a respins cu dificultate centrarea lui Rat. Din pacate, Goian s-a accidentat si a fost schimbat in chiar minutul 5 al jocului cu Gardos.

Citeste si: ROMANIA-UNGARIA 1-1 (1-0) LIVE TEXT / Nationala pierde doua puncte IMPORTANTE pentru calificarea la EURO 2016

Chipciu a creat pericol la poarta oaspetilor, dar centrarea sa nu a gasit pe nimeni in fata portii (‘11). Maxim, bine gasit in careu, a irosit o buna oportunitate (‘15), sutand pe langa poarta. Rat (‘22) si-a incercat sansa de la distanta, dar a trimis un sut telefonat, care nu i-am pus probleme lui Kiraly (38 ani). Grigore a reluat cu capul pe langa tinta (‘34), dupa un corner executat de Maxim.

Ungurii au reusit sa trimita balonul in plasa portii lui Tatarusanu in minutul 39, prin Juhasz, dupa o faza fixa, dar golul anulat pentru ofsaid.

Romania a deschis scorul chiar inainte de pauza, cand Rat a centrat bine in careu, Chipciu a lasat balonul sa treaca, iar Rusescu a reluat in plasa: 1-0 (45). Pentru Rusescu a fost primul gol la nationala.

In partea secunda, Ungaria a fost mult mai ofensiva, a stat minute bune in jumatatea noastra de teren, dar nu a reusit sa creeze pericol real la poarta lui Tatarusanu. Tricolorii nu au mai reusit sa finalizeze atacurile sau contraatacurile, iar in minutul 70 Rusescu a marcat cu capul, dar golul a fost anulat pentru ofsaid. Hoban a mai avut un sut puternic de la distanta (‘79), dar departe de poarta.

Ungaria a restabilit egalitatea in minutul 82, cand BALAZS DZSUDZSAK a inscris din lovitura libera de la aproximativ 25 de metri, dupa un fault comis de Chipciu: 1-1. Oaspetii au fost aproape de a marca golul victoriei in minutul 87, dar sutul lui Nikolic a ocolit coltul lung al portii lui Tatarusanu.

Nationala de fotbal a ROMANIEI este neinvinsa in ultimele noua partide directe cu UNGARIA, dintre care cinci au fost victorii, iar patru egaluri. Opt dintre aceste meciuri au fost oficiale, iar unul amical. Romania nu mai luase gol de la Ungaria la Bucuresti de 42 de ani.

Citeste si: Alerta in Capitala! Suporterii maghiari, deranjati de PREZENTAREA GRESITA a steagului Ungariei pe pliantele primite de la autoritati

Au evoluat echipele:

ROMANIA: 12. Ciprian Tatarusanu — 6. Vlad Chiriches, 15. Dorin Goian (16. Florin Gardos, 5), 21. Dragos Grigore, 3. Razvan Rat (capitan) — 5. Ovidiu Hoban, 8. Mihai Pintilii — 20. Alexandru Maxim (19. Bogdan Stancu, 84), 7. Alexandru Chipciu, 17. Lucian Sanmartean (10. Cristian Tanase, 67) — 9. Raul Rusescu. Selectioner: Victor Piturca.

Rezerve neutilizate: 1. Costel Pantilimon, 23. Silviu Lung jr — 2. Cosmin Moti, 4. Srgian Luchin, 11. Gabriel Torje, 13. Claudiu Keseru, 14. Iasmin Latovlevici, 18. Andrei Prepelita, 22. Gabriel Enache.

UNGARIA: 1. Gabor Kiraly — 8. Jozsef Varga, 21. Zsolt Korcsmar, 23. Roland Juhasz, 4. Tamas Kadar — 10. Zoltan Gera (9. Daniel Tozser, 77), 6. Akos Elek — 14. Gergo Lovrencsics (2. Krisztian Simon, 63), 7. Balazs Dzsudzsak (capitan), 18. Zoltan Stieber (17. Nemanja Nikolic, 46) — 11. Adam Szalai. Selectioner: Pal Dardai.

Rezerve neutilizate: 22. Denes Dibusz, 12. Balazs Megyeri — 3. Mihaly Korhut, 5. Attila Fiola, 15. Adám Gyurcso, 20. Istvan Kovacs, 13. Zsolt Kalmar, 19. Tamas Priskin, 16. Roland Varga.

Arbitru: William Collum; arbitri asistenti: William Conquer, Graham Chambers; arbitru de rezerva: Francis Connor; arbitri asistenti aditionali: John Beaton, Brian Colvin (toti din Scotia)

Delegat UEFA: Barry Bright (Anglia), observator UEFA pentru arbitri: Manuel Lopez Fernandez (Spania)

Cartonase galbene: Hoban (‘18), Gera (‘26), Gardos (31), J. Varga (‘51), Juhasz (‘69), Elek (‘74), Grigore (‘80), Kiraly (‘86), Chipciu (‘90), Korcsmar (‘90+1), Rat (‘90+2), Tozser (‘90+2).

La meci au asistat aproximativ 48.000 de spectatori, intre care si circa 2.000 de suporteri unguri.

Romania va juca urmatorul meci marti cu Finlanda, la Helsinki, de la ora 21.45, in timp ce Ungaria va evolua in deplasare cu Insulele Feroe.

Sursa foto: facebook.com