ROMANIA-UNGARIA, 19.00, TVR 1, LIVE TEXT MONDO NEWS: Cuvant de ordine: VICTORIE

ROMANIA va juca, sambata, de la ora 19.00, pe Arena Nationala, cu UNGARIA, intr-un meci contand pentru etapa a doua a Grupei F a preliminariilor Campionatului European din 2016.

In clasamentul FIFA echipa nationala a Romaniei se afla pe locul 26 cu 837 puncte, in timp ce Ungaria este pe pozitia 54, cu puncte. La gazde sunt indisponibili Tamas si Marica, iar la oaspeti Vanczák, Korcsmár si Simon. Convocat pentru dubla cu Ungaria si Finlanda, insa eligibil doar pentru intalnirea cu formatia scandinava din cauza eliminarii din partida cu Grecia, atacantul Ciprian Marica a parasit cantonamentul echipei nationale din cauza unei accidentari la genunchi.

“Tricolorii” vor incerca sa profite de forma buna in care se afla si avantajul terenului propriu, avand ca obiectiv victoria. Maghiarii vor lupta pentru un punct, pe care trebuie sa-l obtina, altfel le va fi foarte greu sa mai spere la calificare. E de asteptat ca romanii sa atace si sa domine, in timp ce ungurii sa se apere si sa joace pe contaatac.

CITESTE SI: ROMANIA-UNGARIA: S-AU STABILIT NUMERELE PE CARE LE VOR PURTA TRICOLORII LA MECIUL CU MAGHIARII

Selectionerul Victor Piturca a fost aproape de a pleca de la echipa nationala la scurt timp dupa meciul de debut din preliminarii castigat in Grecia dar nu s-a inteles cu clubul Al Ittihad din Arabia Saudita. In schimb selectionerul oaspetilor Attila Pintér a fost demis dupa esecul cu nord-irlandezii, fiind inlocuit cu interimarul Pál Dárdai.

Victor Piturca i-a dat banderola de capitan lui Razvan Rat, fundasul lui PAOK Salonic fiind preferat lui Vlad Chiriches datorita experientei dar si a faptului ca olteanul bifeaza selectia cu numarul 99 in tricoul nationalei. In ceea ce priveste alcatuirea primului unsprezece, Piturca il va prefera pe Chiriches pe postul de fundas dreapta in dauna lui Luchin si pe veteranul Goian in locul lui Gardos in centrul defensivei, in timp ce in postura de varf impins are de ales intre Bogdan Stancu si golgheterul Stelei, Claudiu Keseru.

CITESTE SI: ROMANIA-UNGARIA: ULTRASII MAGHIARI AU PLECAT SPRE BUCURESTI: MERGEM IN MORDOR! FOTO

PALMARES DIRECT

1981 este anul in care tricolorii au fost invinsi pentru ultima oara de maghiari. Totodata 1981 este si anul ultimului meci jucat la Bucuresti in care nationala noastra n-a reusit sa invinga Ungaria.

Dubla din urma cu 33 de ani a fost una de trista amintire, ungurii oprindu-ne din drumul nostru spre turneul final al Campionatului Mondial din Spania 1982. Nationala condusa de tehnicianul  Valentin Stanescu a pierdut cu 1-0 la Budapesta, instalandu-i pe magiari pe prima pozitie in grupa din care mai faceau parte Anglia, Elvetia si Norvegia. La cateva luni distanta, Romania a remizat cu Ungaria la Bucuresti, scor 0-0.

CITESTE SI: ROMANIA-UNGARIA: PITURCA este convins ca maghiarii isi vor vinde scump pielea 

In campania preliminara pentru Mondialul din ’82, Romania s-a clasat pe pozitia a 3-a, sub Ungaria si Anglia, cele doua nationala calificate la turneul final. Din pacate, in palmaresul direct general Ungaria conduce detasat cu 12 succese. Tricolorii au castigat 6 meciuri, remiza a fost consemnata in alte sase randuri, iar golaverajul este tot in favoarea maghiarilor 52-30.

Rezultatele din meciurile directe in preliminariile pentru Mondiale si Europene:

Calificari pentru CM BRAZILIA din 2014
Romania 3 – 0 Ungaria (Marica, Pintilii, Tanase)
Ungaria 2 – 2 Romania (Mutu, Chipciu)

Calificari pentru CM COREEA de SUD si JAPONIA din 2002
Ungaria 0 – 2 Romania (Adi Ilie, Marius Niculae)
Romania 2 – 0 Ungaria (Marius Niculae)

Calificari pentru CE BELGIA si OLANDA din 2000
Romania 2 – 0 Ungaria (Adi Ilie, Dorinel Munteanu)
Ungaria 1 – 1 Romania (Viorel Moldovan)

Calificari pentru CM SPANIA din 1982
Romania 0 – 0 Ungaria 
Ungaria 1 – 0 Romania

Calificari pentru CE BELGIA din 1972
Ungaria 2 – 1 Romania (Neagu)
Romania 2 – 2 Ungaria (Dobrin, Neagu)
Ungaria 1 – 1 Romania (Satmareanu).

ROMANIA a jucat pana acum 652 de meciuri, bilantul fiind urmatorul: 290 victorii, 163 egaluri, 199 infrangeri.
Palmaresul lui VICTOR PITURCA la echipa nationala: 94 52 22 20 158-79.
Pentru partida cu UNGARIA, Victor Piturca a convocat 10 jucatori din campionatul intern si 13 “stranieri”. 

CITESTE SI: ROMANIA-UNGARIA: PAL DARDAI nu da doi bani pe ce spune PITURCA si pe absenta lui MARICA

Primul meci: 4-0 pentru Ungaria, la 4 octombrie 1931, la Budapesta, in Cupa Europei Centrale.
Ultimul meci: 3-0 pentru Romania, la 6 septembrie 2013, la Bucuresti, in preliminariile Cupei Mondiale din 2014.
Scor maxim: 9-0 pentru Ungaria, la 6 iunie 1948, la Budapesta, la primul meci international disputat pe stadionul echipei Ujpest, “Szusza Ferenc”.

ROMANIA – UNGARIA (echipe probabile)

ROMANIA: Tatarusanu – Chiriches, Dr. Grigore, Goian, Rat – Pintilii, Prepelita – Chipciu, Sanmartean, Tanase – B. Stancu (Keseru). Selectioner: Victor Piturca.
Accidentati: Tamas, Gaman, Bourceanu, V. Achim, Ad. Popa, Deac, Marica
Suspendat: Marica

UNGARIA: Megyeri – Simon, Kádár, Juhász – Lovrencsics, Varga, Kalmár, Stieber, Nikolić – Szalai, Dzsudzsák. Selectioner: Pál Dárdai. 
Accidentati: Vanczák, Á. Simon
Suspendati: nu exista

ARBITRI:  WILLIAM COLLUM. Asistenti: William Conquer si Graham Chambers. Aditionali: John Beaton si Brian Colvin. Rezerva: Francis Connor (toti din Scotia).
STADION: “National Arena” (Bucuresti)

William Collum, profesor de religie, este arbitru FIFA din 2006. El a mai arbitrat meciul CFR Cluj – Galatasaray Istanbul, scor 1-3, disputat la 7 noiembrie 2012, in Grupa H a Ligii Campionilor. De asemenea, el a arbitrat si echipa Otelul Galati in Liga Campionilor, la meciul cu FC Basel, scor 1-2, disputat in septembrie 2011. Tot in Liga Campionilor, dar in 2010, Collum a condus la centru partida CFR Cluj – AS Roma, scor 1-1.

CITESTE SI: ROMANIA-UNGARIA: ULTRASII MAGHIARI VIN PREGATITI CA DE RAZBOI. GALERIE FOTO

In acest an, Romania mai are de disputat doua partide in preliminariile Campionatului European, cu Finlanda, in deplasare la 14 octombrie, si cu Irlanda de Nord, pe teren propriu la 14 noiembrie.

Romania intalneste, sambata, de la ora 19.00, pe Arena Nationala, Ungariei, intr-o partida contand pentru Grupa F a preliminariilor Euro-2016 care va putea fi urmarita, in format LIVE TEXT, pe MONDO NEWS. 

Sursa foto: sport.ro