ROMANIA-UNGARIA. Federatia maghiara le reaminteste suporterilor unguri ca meciul de la Bucuresti este un EVENIMENT SPORTIV, nu un RAZBOI

Suporterii care vor calatori cu doua trenuri speciale la Bucuresti, dar si cu masini personale, sunt sfatuiti Intr-un comunicat al Federatiei Ungare de Fotbal, sa respecte rutele recomandate de Politia Romana pentru deplasarea spre si dinspre stadion.

Totodata, Federatia Ungara de Fotbal le cere suporterilor sa nu repete incidentele de la precedenta partida, din septembrie 2013, intrucat pot provoca aspre sanctiuni ale UEFA asupra Ungariei, dat fiind ca suporterii sunt recidivisti.

“Este foarte important ca toti fanii maghiari sa citeasca ghidul de calatorie la Bucuresti si sa tina cont in fiecare moment de interesele nationale ale Ungariei”, afirma Federatia Maghiara. Totodata, li se reaminteste fanilor ca este vorba de “un EVENIMENT SPORTIV, nu un RAZBOI, la Bucuresti” si li se cere sa nu provoace incidente care ar putea aduce sanctiuni din partea UEFA si FIFA, organisme care sunt intolerante la rasism.

Citeste si: ROMANIA-UNGARIA: Politistii locali bucuresteni, implicati in asigurarea ORDINII PUBLICE la partida dintre reprezentantivele celor doua tari

“Orice manifestare – de natura politica sau de ura de rasa, pot aduce sanctionarea echipei nationale. Fanii sunt rugati sa incurajeze echipa si nu sa puna in pericol obiectivele Ungariei. In caz de recidiva, putem fi sanctionati prin inchiderea stadionului, pierderea de puncte sau chiar excluderea din competitie”, se mai arata in comunicatul Federatiei Maghiare.

De asemenea, suporterii care vor calatori cu doua trenuri speciale la Bucuresti, dar si cu masini personale, sunt sfatuiti sa respecte rutele recomandate de Politia Romana pentru deplasarea spre si dinspre stadion. Cele doua trenuri speciale vor avea trasee diferite. Unul va intra in Romania pe la Nadlac, iar celalalt pe la Bors.

Citeste si: ROMANIA-UNGARIA: 11 galerii si-au anuntat prezenta la meci. Cum vor fi repartizate in tribune

Din cauza evenimentelor de anul trecut, cele doua garnituri nu vor mai ajunge in Gara de Nord, ci la Gara Obor, de unde vor fi escortati de politia romana si politia maghiara – care va insoti pe toata durata calatoriei delegatia fanilor unguri – pana la fan zone-ul de la stadion. Suporterii unguri, care vor purta bratari speciale, sunt sfatuiti sa-si faca in avans cumparaturile necesare, intrucat la Bucuresti nu vor fi lasati sa intre in magazine separat de restul grosului fanilor.

Aproape 3.000 de fani maghiari vor fi prezenti pe Arena Nationala la meciul de sambata, din preliminariile Euro 2016.

Sursa foto: cuvantul-ortodox.ro