ROMANIA-UNGARIA: Firma de paza BGS a fost AMENDATA de Jandarmerie dupa incidentele de la meci

Jandarmeria a amendat firma de paza BGS, cea care a asigurat ordinea si siguranta in incinta Arenei Nationale la meciul ROMANIA-UNGARIA, cu 1.000 de lei, dupa incidentele inregistrate inaintea si in timpul partidei de fotbal, au anuntat reprezentantii institutiei.

Potrivit sursei citate, amenda, care este cuantumul maxim prevazut de lege, a fost aplicata pentru nerespectarea masurilor prevazute in Planul de actiune aprobat de unitatea de jandarmi pentru prevenirea introducerii de materiale pirotehnice in arena sportiva.

Totodata, doi angajati ai societatii private de securitate – sefi de dispozitive in zona Peluza Nord si Peluza Sud – au fost sanctionati cu amenzi in valoare de 500 de lei, pentru nerespectarea obligatiilor ce revin personalului de ordine si siguranta, privind controlul corporal la intrarea in arena sportiva, ceea ce a permis introducerea si folosirea in stadion a materialelor pirotehnice.

Citeste si: ROMANIA-UNGARIA: Firma de paza care a asigurat ordinea a anuntat rezilierea unilaterala a contractului cu FRF

Pana in acest moment, unui angajat al societatii de securitate i-au fost intocmite actele de constatare sub aspectul savarsirii infractiunii de loviri sau alte violente, fapta prevazuta de Codul Penal.

Sanctiunile au fost aplicate in urma vizionarii imaginilor filmate pe timpul desfasurarii partidei de fotbal dintre echipele reprezentative ale ROMANIEI si UNGARIEI din data de 11 octombrie.

Verificarile continua in vederea stabilirii existentei si a altor incalcari ale legii, din partea agentilor de ordine.

Conform sursei citate, in urma interventiei Jandarmeriei in interiorul arenei sportive, peste 50 de persoane au fost identificate de fortele de ordine, dintre acestea 30 fiind sanctionate contraventional pentru tulburarea ordinii publice. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 18.000 de lei.

Dintre persoanele sanctionate contraventional, 20 au primit si masura complementara de interzicere a accesului la competitiile si jocurile sportive pe o perioada de la sase luni la un an.

Citeste si: ROMANIA-UNGARIA: SANCTIUNI DURE pentru ZECI DE SUPORTERI, aplicate de jandarmi

“In conformitate cu atributiile  ce-i revin prin lege, Jandarmeria Romana si-a indeplinit toate misiunile de asigurare a ordinii publice din ziua meciului de fotbal, contribuind, alaturi de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne la deplasarea in conditii de siguranta a grupurilor de suporteri romani si unguri, prevenirea oricaror violente in afara arenei sportive, precum si la restabilirea ordinii publice in incinta stadionului pentru continuarea desfasurarii competitiei sportive in conditii de siguranta”, mai spun sursele citate.

Sursa foto: tion.ro