ROMANIA-UNGARIA: 46 de persoane au avut nevoie de ASISTENTA MEDICALA, iar aproximativ 30 de suporteri romani au fost RETINUTI

Meciul de sambata seara de pe Arena Nationala dintre reprezentativa Romaniei si cea a Ungariei din etapa a doua grupei F din preliminariile EURO 2016 a fost marcat de incidente grave, atat inainte de inceperea partidei, cat si in timpul acesteia.

UPDATE 00.22: Un numar de 46 de persoane au avut nevoie de asistenta medicala inainte si in timpul meciului Romania – Ungaria, disputat, sambata, pe Arena Nationala, in preliminariile EURO 2016, a declarat Bogdan Oprita, coordonator SMURD Bucuresti.

“46 de persoane au avut nevoie de asistenta medicala inainte si in timpul meciului. 12 dintre acestea au fost duse la spital, trei la spitalul Pantelimon si noua la Floreasca. Motivele: diabet, fracturi toracice, fractura membru inferior, traumatisme craniocerebrale minore. Singurul caz mai grav a fost al unui tanar de 26 de ani, care a suferit o criza de epilepsie. Toti au fost romani, cu o exceptie – o tanara de 23 de ani, care a suferit o tulburare de ritm”, a declarat Oprita, citat de Mediafax.

Totodata, aproximativ 30 de suporteri romani au fost dusi la sectiile de politie, pentru cinci fani s-a dispus sanctiunea de a merge la stadion un an, iar mai multe persoane au avut nevoie de ingrijiri, la meciul Romania – Ungaria, a declarat Irina Dragan, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Romane.

“In zona special amenajata pentru fanii unguri s-au inregistrat incidente. In prima repriza a fost un moment tensionat cauzat de cele doua galerii, care au aruncat cu obiecte pirotehnice dintr-un sector in altul si s-a impus interventuia jandarmilor pentru a putea continua partida in conditii de siguranta. Nu s-a impus evacuarea galeriilor, dar au fost persoane scoase din stadion in vederea stabilirii identitatii si aplicarii masurilor legale. Ca si date preliminare, aproximativ 30 de pesoane au fost conduse la politie pentru stabilirea identitatii si efectuarea de verificari privind savarsirea de diverse infractiuni, detinere si folosite de materiale pirotehnice, adresare de injurii si participare la scandal. Din cate cunosc, toti sunt de nationalitate romana. Pentru alti cinci suporteri romani s-a dispus deja sanctiunea de interzicere de a merge la stadion pentru un an”, a declarat Irina Dragan.

Aceasta a afirmat ca suporterii unguri veniti in grup neorganizat urmeaza sa fie condusi pana la iesirea din Capitala, iar cei veniti cu trenul pana la gara, de unde vor pleca pe acelasi traseu pe care au venit. “Fanii maghiari vor fi preluati de fortele de ordine din judetele pe care le vor tranzita. Niciun suporter maghiar nu a fost retinut, dar asta este o situatie preliminara, maine vom face o comunicare oficiala, misiunea este inca in desfasurare”, a precizat Dragan.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei a afirmat ca nu cunoaste numarul persoanelor care au necesitat ingrijiri medicale, dar poate confirma ca au existat mai multe cazuri: “In ceea ce priveste persoanele care au necesitat ingrijiri medicale si starea lor, vor comunica cei de la Ambulanta si ISU. Nu cunosc numarul celor care au necesitat ingrijiri medicale, dar pot sa va confirm ca au fost. Cei de la ISU si Salvare au evidenta lor”.

Conform unor surse medicale, mai multi fani au avut nevoie de ingrijiri dupa ce au suferit contuzii la nivelul membrelor, insa printre acestia nu se afla niciun suporter maghiar.

Astfel, inaintea partidei, sute de petarde au explodat si zeci de fumigene au fost aruncate pe teren, iar suporterii unguri au incercat sa intre peste cei romani de la Tribuna I, jandarmii fiind nevoiti sa foloseasca gazele lacrimogene. Jandarmii au evacuat o parte a fanilor romani de la Inelul 1 al Peluzei Nord de la Arena Nationala dupa ce suporterii au rupt sute de scaune si au intrat in conflict cu fortele de ordine.

Fanii au aruncat cu petarde si scaune, iar dupa ce jandarmii au folosit gaze lacrimogene s-au indreptat spre tribuna a doua, multi ramanand pe inelul intermediar.

Citeste si: ROMANIA-UNGARIA 1-1 (1-0) / Tricolorii au RATAT VICTORIA pe FINAL

Un fan roman a fost dus de urgenta la ambulanta dupa ce a fost umplut de sange pe fata, avand capul spart.

In momentul intonarii imnului Ungariei, fanii maghiari, imbracati in negru, au afisat placute in culorile nationale ale tarii vecine.

La intonarea imnului Ungariei, fanii maghiari au fost dotati, fiecare, cu cate un steag, in timp ce romanii au huiduit si au aprins torte pe care le-au aruncat inspre sectoarele de peluza ocupate de suporterii maghiari.

Imnul Ungariei nu s-a auzit aproape deloc pe stadion din cauza huiduielilor si ale petardelor care explodau.

Jucatorii unguri au crezut ca intonarea imnului lor s-a terminat si i-au aplaudat pe fani, insa de la statia de amplificare s-au mai auzit acordurile pentru cateva secunde.

Citeste si: ROMANIA-UNGARIA 1-1 (1-0) LIVE TEXT / Nationala pierde doua puncte IMPORTANTE pentru calificarea la EURO 2016

Fanii romani de la Peluza Nord au afisat bannerul “Romania este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil!”, scris in culorile steagului national si au afisat un drapel care acoperea jumatate din peluza. Totodata, fanii de la Peluza Sud au afisat bannerul “04.06.1920” cu trimitere la Tratatul de la Trianon, in urma caruia s-au stabilit granitele Ungariei.

Versurile imnului national au fost proiectate pe cele patru tabele de marcaj ale stadionului.

Incidentele se vor lasa probabil cu o suspendare mare pentru Federatia Romana de Fotbal, mai ales ca in minutul 2 arbitrul a fost nevoi sa intrerupa meciul cateva zeci de secunde, din cauza unei brichete aruncate pe teren.

Sursa foto: sport.ro