ROMANIA-UNGARIA 1-1 (1-0) LIVE TEXT / Nationala pierde doua puncte IMPORTANTE pentru calificarea la EURO 2016

ROMANIA joaca, sambata, de la ora 19.00, pe Arena Nationala, cu UNGARIA, intr-un meci contand pentru etapa a doua a Grupei F a preliminariilor Campionatului European din 2016.

Min. 90+4: Meciul Romania-Ungaria s-a incheiat la egalitate, scor 1-1.

Min. 90+2: Rat si Tozser sunt avertizati.

Min. 90+1: Cartonas galben pentru Korcsmar pentru o intrare dura la Rusescu fapt ce incinge spiritele si aduce inca doua cartonase galbene pentru Rat si Tozser.

De la margine se acorda patru minute de prelungiri.

Min. 90: Galben Chipciu pentru o intrare dura la portar.

Min. 87: Ocazie imensa pentru Nikolic, mingea trece la mica distanta pe langa poarta. Se acorda corner.

Min. 86: Cartonas galben Kiraly pentru tragere de timp.

Min. 84: Iese Maxim si intra Stancu.

Min. 82: Dzsudzsak marcheaza pentru Ungaria dupa ce executa o lovitura libera obtinuta de el.

Min. 81: Lovitura libera pentru maghiari dintr-un fault usor acordat de centralul scotian.

Min. 79: Cartonas galben pentru D. Grigore.

Min. 79: Hoban suteaza de la distanta peste poarta dintr-o faza prelungita a lui Maxim.

Min. 77: Schimbare ofensiva in echipa maghiara: iese Gera si intra Tozser.

Min. 74: Cartonas galben pentru Elek.

Min. 73: S-a facut apel la spectatori sa nu mai arunce obiecte din tribune.

Min. 69: Raul Rusescu marcheaza, insa golul a fost anulat, jucatorul roman fiind in offside. Centrarea i-a apartinut tot lui Rat.

Min. 69: Cartonas galben pentru Juhasz dupa un fault la Rusescu.

Min. 66: Tanase intra in locul lui Sanmartean, care a parut sters in a doua repriza.

Min. 63: Inca o schimbare in ofensiva ungurilor: iese Lovrencsics si intra K. Simon.

Min. 58: Chipciu este faultat la limita cartonasului galben de J. Varga.

Min. 54: Chiriches a cazut accidentat pe teren. Pare sa aiba o problema destul de serioasa la mana stanga. Primeste ingrijiri medicale in afara terenului.

Min. 52: Pintilii stopeaza o faza periculoasa de atac a ungurilor la poarta lui Tatarsanu.

Min. 51: Cartonas galben pentru Varga.

Min. 49: Corner pentru Ungaria. Bate Dzsudzsak. Centrarea este respinsa la un jucator ungur care trimite periculos pe langa poarta

Repriza a doua a inceput. Antrenorul Ungariei l-a inlocuit pe Stieber cu Nikolic.

Min. 47: Prima repreiza a meciului s-a incheiat.

Min. 45: Prima repriza a fost prelungita cu doua minute.

Min. 44: Gol pentru Romania. Raul Rusescu, dintr-o centrare a lui Rat, marcheaza din 6 metri, iar Kiraly nu a avut nicio sansa.

Min. 39.: Juhasz inscrie, dar golul este anulat pentru offside.
Min. 36:
Lucian Sinmărtean trece de trei fotbalisti maghiari, dar mingea pe care incearca sa o trimita in careu este trimisa in corner.

Min. 34: Corner pentru Romania. Centreaza Maxim. Dragos Grigore reia spre poarta, dar mingea trece foarte aproape de poarta si iese in afara terenului.
Min. 31: Gardos primeste cartonas galben pentru fault la Szalai la mijlocul terenului.
Min. 29: Lovitura libera pentru Romania. Executa Maxim, preia Rat care centreaza in careu insa Grigore este surprins in mod corect in offside.

Min. 26: Gera primeste cartonas galben pntru un fault dur la Sanmartean.

Min. 22: Sut de la distanta al lui Rat, retinut fara probleme de Kiraly.

Min. 18: Cartonas galben pentru Hoban. Faza fixa periculoasa pentru unguri. Bate Dzsudzsak alegand sa centreze, iar mingea ajunge in out de poarta.

Min. 17: Lovitura de colt pentru unguri executata de Dzsudzsak. Mingea este respinsa de Pintilii. Prima faza de atac importanta la poarta lui Tatarusanu.

Min. 15: Maxim, sut milimetric peste poarta.

Min. 10: Chipciu dintr-o pozitie favorabila alege sa centreze insa nu a gasit pe nimeni in careu pentru a continua faza de atac.

Min. 9: Centrare a lui Sanmartean in careul mic al ungurilor, pentru Rusescu, dar Gabor Kiraly, portarul maghiar, este mai rapid si prinde balonul.

Min. 7: Maxim este lovit cu genunchiul in cap de un adversar fara urmari din partea arbitrului.

Min. 6: Incidente in tribune. Maghiarii de la inelul trei au rupt cordonul jarndarmilor la ultimul rand si s-au indreptat furiosi spre spectatorii de la tribuna I.

Min. 6: Sinmartean executa un corner, dar Stieber respinge in fata si elimina pericolul

Min. 5: Dorin Goian a fost accidentat si a fost inlocuit cu Gardos.

Min. 3: O prima ocazie importanta pentru Romania. Rat centreaza in fata portii, portarul maghiar intervine, dar balonul ajunge inapoi la fundasul stinga care incearca o noua minge in careu, de aceasta data fotbalistii ungurii resping convingator.

Min. 2: Suporterii au aruncat cu o bricheta in teren. “Centralul” a dus obiectul la marginea terenului.

UPDATE 19.01: Meciul de pe Arena Nationala a inceput.

UPDATE 18:55: Sute de petarde au explodat si zeci de fumigene au fost aruncate pe teren inaintea partidei, iar suporterii ungari au incercat sa intre peste cei romani de la Tribuna I, jandarmii fiind nevoiti sa foloseasca gazele lacrimogene.

Jandarmii au evacuat o parte a fanilor romani de la Inelul 1 al Peluzei Nord de la Arena Nationala, sambata, dupa ce suporterii au intrat in conflict cu fortele de ordine, acestea facand uz de gaze lacrimogene.

Fanii au aruncat cu petarde si scaune, iar dupa ce jandarmii au folosit gaze lacrimogene s-au indreptat spre tribuna a doua, multi ramanand pe inelul intermediar.

In momentul intonarii imnului Ungariei, fanii maghiari, imbracati in negru, au afisat placute in culorile nationale ale tarii vecine.

La intonarea imnului Ungariei, fanii maghiari au fost dotati, fiecare, cu cate un steag, in timp ce romanii au huiduit si au aprins torte pe care le-au aruncat inspre sectoarele de peluza ocupate de suporterii maghiari.

Imnul Ungariei nu s-a auzit aproape deloc pe stadion din cauza huiduielilor si ale petardelor care explodau.

Jucatorii unguri au crezut ca intonarea imnului lor s-a terminat si i-au aplaudat pe fani, insa de la statia de amplificare s-au mai auzit acordurile pentru cateva secunde.

Fanii romani de la Peluza Nord au afisat bannerul “Romania este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil!”, scris in culorile steagului national si au afisat un drapel care acoperea jumatate din peluza. Totodata, fanii de la Peluza Sud au afisat bannerul “04.06.1920” cu trimitere la Tratatul de la Trianon, in urma caruia s-au stabilit granitele Ungariei.

 

UPDATE 18.05: 17.30 – Echipele de start la meciul ROMANIA-UNGARIA, potrivit site-ului FRF, vor fi urmatoarele:

ROMANIA: 12. Tatarusanu – 6. Chiriches, 15. Goian, 21. Grigore, 3. Rat (cpt.) – 5. Hoban, 8. Pintilii – 20. Maxim, 7. Chipciu, 17. Sanmartean – 9. Rusescu. Antrenor: Victor Piturca

Rezerve: 1. Pantilimon, 23. Lung jr., 2. Moti, 4. Luchin, 10. Tanase, 11. Torje, 13. Keseru, 14. Latovlevici, 16. Gardos, 18. Prepelita, 19. Stancu, 22. Enache

UNGARIA: 1 Kiraly – 8 J.Varga, 23 Juhasz, 21 Korcsmar, 4 Kadar – 6 A. Elek, 18 Stieber – 14 Lovrencsics, 10 Gera, 7 Dzsudzsak – 11 Szalai. Antrenor: Pal Dardai

Rezerve: Denes, Krisztian, Korhut, Fiola, Tozser, Megyeri, Kalmar, Gyurcso, R.Varga, Nikolic, Priskin, Kovacs.

mondonews.ro va transmite in format LIVE TEXT partida de pe Arena Nationala.

Reprezentantivele celor doua tari s-au intalnit pana acum de 23 de ori, palmaresul fiind cinci victorii pentru “tricolori”, sase remize, si 12 succese pentru maghiari. Golaverajul este 29-52.

Pentru partida cu UNGARIA, antrenorul VICTOR PITURCA a convocat zece jucatori din campionatul intern si 13 “stranieri”. Lotul complet al ROMANIEI pentru meciul de la Bucuresti este urmatorul:

Portari: Costel Pantilimon (Sunderland), Ciprian Tatarusanu (AC Fiorentina), Silviu Lung jr. (Astra Giurgiu);

Fundasi: Vlad Chiriches (Tottenham Hotspur), Dorin Goian (Asteras Tripolis), Florin Gardos (Southampton), Dragos Grigore (FC Toulouse), Cosmin Moti (Ludogoret Razgrad), Razvan Rat (PAOK Salonic), Srgian Luchin (Steaua Bucuresti), Iasmin Latovlevici (Steaua Bucuresti);

Mijlocasi: Ovidiu Hoban (Hapoel Beer Sheva), Mihai Pintilii (Al Hilal), Gabriel Torje (Konyaspor), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Andrei Prepelita (Steaua Bucuresti), Cristian Tanase (Steaua Bucuresti), Alexandru Chipciu (Steaua Bucuresti), Gabriel Enache (Astra Giurgiu), Lucian Sanmartean (Steaua Bucuresti);

Atacanti: Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Claudiu Keseru (Steaua Bucuresti), Raul Rusescu (Steaua Bucuresti).

Convocat pentru dubla cu Ungaria si Finlanda, insa eligibil doar pentru intalnirea cu formatia scandinava din cauza eliminarii din partida cu Grecia, atacantul Ciprian Marica a parasit cantonamentul echipei nationale din cauza unei accidentari la genunchi.

Meciul va fi condus de o brigada din Scotia, avandu-l la centru pe William Collum. El va fi ajutat la cele doua linii de William Conquer si Graham Chambers. Asistenti suplimentari vor fi John Beaton si Brian Colvin, in timp ce rezerva va fi Francis Connor.

In acest an, ROMANIA mai are de disputat doua partide in preliminariile Campionatului European, cu FINLANDA, in deplasare la 14 octombrie, si cu IRLANDA DE NORD, pe teren propriu la 14 noiembrie.

Sursa foto: youtube.com