ROMANIA-UNGARIA: Ministrul GABRIEL OPREA afirma ca ca peste 12.000 de politisti si jandarmi sunt mobilizati pentru meci

Peste 12.000 de jandarmi, politisti si politisti de frontiera sunt implicati in masurile de siguranta luate cu ocazia meciului de fotbal dintre ROMANA si UNGARIA, a anuntat ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

“Peste 12.000 de jandarmi, politisti si politisti de frontiera sunt implicati in aceasta misiune care se va incheia abia in momentul in care ultimii suporteri unguri vor iesi din tara, in aceasta noapte, iar cei romani vor ajunge la casele lor”, a declarat sambata viceprim-ministrul pentru securitate nationala, ministrul Afacerilor Interne, GABRIEL OPREA.

Citeste si: ROMANIA-UNGARIA: Ultrasii maghiari au plecat spre Bucuresti: Mergem in MORDOR! FOTO

El a mai spus ca avand experienta anilor trecuti s-a decis ca traseul de deplasare al trenului cu suporterii unguri sa nu traverseze sau sa stationeze in gari importante din tara.

“Trenul cu suporteri unguri a fost insotit in permanenta de 50 de politisti, iar la fiecare oprire au existat dispozitive importante ale fortelor de ordine publica”, a mai spus ministrul.

El a aratat ca pe intreg traseul de deplasare prin tara al suporterilor unguri au fost mobilizati 1.500 de jandarmi si peste 4.500 de politisti si s-a decis ca punctul de oprire in Bucuresti sa fie Gara Baneasa, aleasa pentru lipsa traficului de calatori.

De asemenea, pentru a diminua riscul aparitiei unor altercatii, suporterii au fost preluati de autobuze si dusi din gara Baneasa direct la stadion, intr-o zona asigurata cu paza, iar un elicopter al MAI a supravegheat masurile de securitate.

Ministrul Oprea a mai spus ca 1.200 de suporteri de suporteri unguri au ales sa se deplaseze cu autoturismele la meci. Potrivit ministrului, pana in acest moment s-a inregistrat un incident la Miercurea Ciuc pe fondul consumului de alcool si un incident la Comarnic, unde cativa suporteri unguri au spart geamul unui autoturism in care se aflau romani. Suporterii respectivi au fost identificati, iar politia va aplica, fata de ei, masurile legale.

Citeste si: Alerta in Capitala! Suporterii maghiari, deranjati de PREZENTAREA GRESITA a steagului Ungariei pe pliantele primite de la autoritati

Ministrul a precizat ca sambata a existat si un incident in care au fost implicati doi suporteri romani. Acestia au fost sanctionati pentru ca au aruncat cu petarde, la Gara de Nord din Bucuresti.

“Am separat total traseele de deplasare si de acces in stadion, atat pentru suporterii romani, cat si pentru cei unguri”, a mai spus Oprea, potrivit Agerpres.

Nationala de fotbal a Romaniei intalneste echipa Ungariei, sambata, de la ora 19.00, pe Arena Nationala din Bucuresti, intr-un meci din preliminariile EURO 2016.