ROMANIA-UNGARIA: PITURCA este convins ca maghiarii isi vor vinde scump pielea

VICTOR PITURCA, selectionerul tricolorilor, a sustinut conferinta de presa oficiala inaintea partidei de maine seara cu UNGARIA din cadrul preliminariilor pentru turneul final al Campionatului European din 2016. In cadrul intalnirii cu jurnalistii, care a avut loc vineri la pranz la Mogosoaia, Piturca a vorbit despre importanta meciului cu maghiarii, accidentarea lui Marica si primul unsprezece pe care il va trimite in teren.

Victor Piturca nu a uitat sa atraga atentia asupra calitatilor pe care le au jucatorii antrenorului Pal Dardai.

“La aceste jocuri trebuie sa intre jucatorii cei mai in forma, cei care pot rezolva anumite probleme. Jucatori decisivi in privinta rezultatului. Ma mai gandesc pana maine in privinta atacantului si a postului de fundas dreapta. Concurenta e tot timpul. Nu numai la atacanti, ci in toate compartimentele, sunt 20 de jucatori de camp si toti isi doresc sa joace”, a declarat Piturca.

“Ungaria este o echipa extrem de periculoasa, pe contraatac, dar si pe fazele fixe. Ambele goluri cu ei le-am luat din fazele fixe. Schimbarea selectionerului ne-a dat ceva batai de cap pentru ca nu cunoastem filosofia lui Pal Dardai, insa trebuie spus ca nu a avut timp sa schimbe prea multe lucruri. Oricum noi suntem pregatiti sa le facem fata. Daca nu esti atent la Dzsudzak sau Gera ei pot face oricand diferenta. A reenit si Szalai. Este putin probabil sa se repete succesul de anul trecut, dar pe noi ne intereseaza sa castigam indiferent de scor. Ungaria a venit sa-si vanda scump pielea, pentru ca un meci pierdut aici, sansele lor nu ar mai fi mari la calificare”, a continuat selectionerul Romaniei.

CITESTE SI: ROMANIA-UNGARIA: Delegatia maghiara a ajuns la Bucuresti 

“E un avantaj pentru Claudiu Keseru ca a marcat si ca se afla in forma, de-asta a fost convocat. Dar au fost doua jocuri in care nu a marcat. Nu a marcat cu Dinamo Kiev si astfel de jocuri spun foarte mult. Avantajul lui sta in faptul ca a marcat foarte multe goluri. Trebuie sa fie pregatiti si jucatorii care intra intr-un moment mai delicat al jocului”, a mai spus antrenorul nationalei.

CITESTE SI: ROMANIA-UNGARIA: CIPRIAN MARICA a devenit indisponibil si pentru meciul cu FINLANDA 

Nu stiu daca vor fi incidente intre suporteri, eu sper sa nu fie nici pe strada si nici la stadion. Tot timpul cand cele doua tari s-au intalnit au existat incidente. Grave uneori. La Budapesta, stiu. Publicul sa inteleaga ca este doar un meci de fotbal. Cine castiga sa fie felicitat, cine pierde… asta e situatia. Asa vad eu lucrurile”, a declarat Piturca atunci cand a fost intrebat de rivalitatea dintre suporteri.

Piturca este multumit de calitatea gazonului de la National Arena: “In ultimul timp, terenul a fost bun. Acum s-a schimbat gazonul, e unul de o calitate excelenta. Cei care s-au ocupat au facut o treaba foarte buna”, a spus selectionerul. 

“Consumul de energie intr-un astfel de meci e clar ca e foarte mare. Noi mereu am avut probleme la jocul 2, cand nu ne-am ridicat la nivelul dorit. Acum avem Ungaria – Finlanda… avem o toamna grea, dar putem rezolva calificarea din aceasta toamna. Pentru ca din primavara vom avea meciuri mai usoare”, a continuat Victor Piturca.

“Am vrut sa-i dau banderola lui Chiriches, care a fost capitan si data trecuta cand i-am invins cu 3-0, dar pana la urma m-am hotarat sa il pun pe Rat capitan si datorita experientei sale, dar si pentru faptul ca maine o sa joace meciul cu numarul 99 la nationala, si cu Finlanda, sper, pe cel cu numarul 100. Pe mine ma intereseaza mai putin primul loc, ci cele doua locuri care ne trimit in Franta. Dar daca vom reusi sa luam cele 3 puncte, vom face un pas imens spre calificare”, a concluzionat Piturca.

Romania intalneste, sambata, de la ora 19.00, pe Arena Nationala, Ungariei, intr-o partida contand pentru Grupa F a preliminariilor Euro-2016 care va putea fi urmarita, in format LIVE TEXT, pe MONDO NEWS. 

Sursa foto: sport.ro