ROMANIA-UNGARIA: RAT le cere suporterilor sa ii sustina si sa nu strige impotriva maghiarilor

Razvan Rat, capitanul echipei nationale, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca suporterii trebuie sa ii incurajeze pe jucatorii primei reprezentative si “nu sa strige impotriva ungurilor” pentru ca exista riscul ca Romania sa fie sanctionata cu suspendarea terenului propriu.

“E foarte important ca Romania sa joace cu suporteri la meciurile urmatoare. Fiecare suporter care va fi maine in tribune trebuie sa inteleaga ca atunci cand vor fi scandari care nu sunt normale sau care nu ar trebui sa existe pe un teren de fotbal atunci ne facem rau singuri. Si nu cred ca avem nevoie de astfel de lucruri. Cei din tribune trebuie doar sa ne incurajeze pe noi, nu sa strige impotriva ungurilor si sa fim in pericol de a fi sanctionati”, a spus Rat.

CITESTE SI: ROMANIA-UNGARIA: PITURCA este convins ca maghiarii isi vor vinde scump pielea 

El a explicat ca indiferent de rivalitatea dintre cele doua tari pana la urma este doar un meci de fotbal. “Pana la urma nu este decat un meci de fotbal. Indiferent de rivalitatea dintre cele doua tari trebuie sa ne rezumam la un meci de fotbal care sa joace numai in teren, nu in tribune, nu cu batai prin Centrul Vechi sau mai stiu eu ce”, a mentionat capitanul Romaniei.

Razvan Rat a adaugat ca din punctul sau de vedere partida de sambata este una ca oricare alta. “Pentru mine nu stiu daca are vreo legatura faptul ca numele adversarului de maine este Ungaria. Practic eu voi trai la aceeasi intensitate ca si meciul cu Irlanda sau cu Finlanda. Are mai putina importanta faptul ca intre cele doua tari exista o anumita rivalitate, ca sa nu zic mai mult. Pentru mine este un meci normal pe care trebuie sa il castigam indiferent de numele adversarului”, a afirmat fundasul.

CITESTE SI: ROMANIA-UNGARIA: 11 galerii si-au anuntat prezenta la meci. Cum vor fi repartizate in tribune 

Romania intalneste, sambata, de la ora 19.00, pe Arena Nationala, Ungariei, intr-o partida contand pentru Grupa F a preliminariilor Euro-2016 care va putea fi urmarita, in format LIVE TEXT, pe MONDO NEWS. 

Sursa foto: sport.ro