ROMANIA-UNGARIA: Primele DECLARATII ale jucatorilor

Fotbalistul LUCIAN SANMARTEAN a declarat, sambata seara, dupa meciul Romaniei cu Ungaria din preliminariile Euro-2016, ca “tricolorii” ar fi putut obtine o VICTORIE MARE si ca rezultatul este nemultumitor.

“Am trecut astazi pe langa o VICTORIE MARE. E trist pentru publicul asta minunat care ne-a incurajat permanent, e trist si pentru noi, deoarece un egal e nemultumitor, mai ales avand in vedere evolutia din prima repriza. Dar uite ca fotbalul iti sa o palma cand de astepti mai putin. Am avut meciul in mana. Este nedrept”, a spus Sanmartean, citat de Mediafax.

La randul sau, fundasul GABRIEL TAMAS a declarant ca Romania merita mai mult in meciul cu Ungaria, subliniind insa ca este bine ca jucatorii pregatiti de VICTOR PITURCA nu au pierdut partida de pe Arena Nationala.

Citeste si: ROMANIA-UNGARIA 1-1 (1-0) LIVE TEXT / Nationala pierde doua puncte IMPORTANTE pentru calificarea la EURO 2016

“Cred ca meritam mai mult, am dominat jocul. La un moment dat mi s-a parut ca avem jocul sub control, dar fotbalul este nedrept si ati vazut ce s-a intamplat de la o faza fixa. Au avut o faza fixa si au dat gol. Nu am vazut faza golului doi, daca a fost ofsaid sau nu, pacat ca a fost ofsaid. Este normal sa se arunce torte si fumigene, exista o rivalitate intre romani si maghiari. Doare, nu doare, e bine totusi ca nu am pierdut. Acum ne cam trebuiesc cele trei puncte cu Finlanda, ca am pierdut doua puncte azi. Lucian Sanmartean mi-a placut foarte mult, ma bucur mult ca a revenit, sper sa o sina tot asa si sa ne ajute pe viitor. Ar fi o pierdere foarte mare daca am avea terenul suspendat, suporterii ne-au incurajat din minutul 1 pana in 95, ce sa faci daca mai arunca o torta”, a declarat Tamas.

Jucatorul echipei Watford, indisponibil pentru acest meci din cauza unei accidentari, a afirmat ca nu stie deocamdata cand va reveni pe teren: “Pentru mine a fost foarte greu, a trebuit sa stau pe doua scaune, din cauza piciorului. Doctorii decid cand as putea reveni, eu ma ocup de recuperare, cand o vrea Dumnezeu”.

Si fotbalistul ALEXANDRU CHIPCIU a declarant ca acest egal este nemeritat, avand in vedere faptul ca “tricolorii” si-au dominat adversarii.

Citeste si: ROMANIA-UNGARIA: Ministrul GABRIEL OPREA afirma ca ca peste 12.000 de politisti si jandarmi sunt mobilizati pentru meci

“Am avut o prima repriza senzationala. Am avut 70 la suta posesie, cred ca ne-am descurcat extraordinar de bine. Ungurii au fost periculosi la faze fixe si in rest nu au fost periculosi. Poporul merita un rezultat bun in seara asta. Am facut si eu si colegii mei tot ce am putut pentru a castiga in seara asta, ne-am dat viata. (…) In repriza a doua ne-am retras, nu ne-am mai creat ocazii. Cred ca puteam sa tinem de rezultat. Este un egal nemeritat. Ne-am dominat total adversarul”, a spus Chipciu.

Atacantul RAUL RUSESCU a declarat ca “tricolorii” au pierdut doua puncte “degeaba” si ar fi meritat sa se impuna in aceasta partida din etapa a doua a grupelor preliminare ale Campionatului European din 2016.

“Am luat un gol dintr-o lovitura libera inexistenta. Nu mai avem ce face acum. Am pierdut doua puncte degeaba astazi. Ne pare rau. Asta este. Mergem in Finlanda si trebuie sa câstigam. Meritam sa câstigam, cel puţin având in vedere prima repriza. Din pacate avem patru puncte dupa primele doua etape si putem sa ne revansam in Finlanda”, a spus Rusescu.

Fundasul DORIN GOIAN a declarat ca regreta accidentarea din meciul cu Ungaria, subliniind ca jucatorii nationalei merg in Finlanda pentru a se revansa fata de acest semiesec.

“Din pacate a venit acea accidentare foarte repede. Urmeaza sa merg la Mogosoaia, sa vedem mai exact ce s-a intmplat. Sunt primul care regreta aceasta accidentare, pentru ca nu-mi place sa ratez astfel de meciuri. Am jucat foarte bine in prima repriza, insa in partea a doua presiunea a crescut si datorita scorului, noi ne-am retras pentru a crea o echipa compacta, iar ei au reusit sa ne egaleze din faza fixa. Asta este fotbalul, nu am reusit sa luam cele trei puncte, insa vom merge in Finlanda sa ne revansam fata de acest semiesec”, a declarat Goian.

Fundasul RAZVAN RAT a declarat ca la urmatoarea partida din grupa F, cu Finlanda, “tricolorii” trebuie sa se impuna si sa recupereze astfel ce au pierdut la jocul de pe Arena Nationala.

“Ungaria nu a stiut sa stea prea bine in teren si cred ca puteam sa facem mai mult in prima repriza. In repriza secunda aveam nevoie de golul doi. Nu stiu daca a fost ofsaid la golul anulat, a parut ca e in pozitie regulamentara, dar era destul de departe de pozitia din care am centrat. In Finlanda avem nevoie sa recuperam ce am pierdut astazi dar sa fim si precauti pentru ca nu avem voie sa pierdem acolo”, a spus Rat.

Reprezentativa Romaniei a incheiat la egalitate, scor 1-1 (1-0), meciul sustinut, sambata, pe Arena Nationala, in compania selectionatei similare a Ungariei, in etapa a doua grupei F din preliminariile Euro-2016.

Golurile partidei au fost marcate de Rusescu ’44, respectiv Dzsudzsak ’82.