ROMANIA-UNGARIA: SANMARTEAN despre KESERU, UNGARIA si comparatia cu HAGI

ROMANIA – UNGARIA. Lucian Sanmartean a declarat, marti, ca orice comparatie a lui cu fostul capitan al echipei nationale, Gheorghe Hagi, este “extrem de deplasata”, precizand ca el este doar un jucator care incearca pe final de cariera sa straluceasca atat cat mai poate.

El a mentionat ca intoarcerea sa dupa trei ani la echipa nationala nu poate fi comparata cu revenirea lui Hagi asupra deciziei de retragere din 5 mai 1999 chiar daca acestea s-au intamplat inaintea unor meciuri cu Ungaria. “Este o comparatie deplasata. O comparatie intre mine si Hagi este extrem, extrem de deplasata. Ce a facut Hagi pentru Romania e una, ce am facut eu pentru Romania e cu totul alta. Eu sunt doar un jucator care pe final incearca sa mai straluceasca atat cat poate”, a spus Sanmartean.

ROMANIA – UNGARIA. Lucian Sanmartean le-a marturisit jurnalistilor ca nu are niciun prieten ungur, singurul sau prieten semi-maghiar fiind colegul sau de la Steaua, Claudiu Keseru. “Facem multe glume pe marginea subiectului”, a declarat Micul Platini. Mijlocasul Lucian Sanmartean a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca nu se astepta sa fie convocat la echipa nationala, dar nici nu se mira foarte tare, precizand ca isi doreste sa joace la Euro-2016, chiar daca la acea data va avea 36 de ani.

CITESTE SI: ROMANIA-UNGARIA: EMERICH IENEI crede ca echipa tarii noastre este MULT MAI VALOROASA decat cea a maghiarilor si se va IMPUNE 

“Nu am avut nicio problema de reacomodare la echipa nationala. Sunt jucatori pe care ii cunosc, am mai jucat de foarte multe ori impreuna. Sincer, nu ma asteptam la aceasta convocare, dar faptul ca a venit este incununarea unui sezon bun, cu jocuri foarte bune si atunci nici nu ma mira foarte tare. Daca ma incearca vreo emotie? Sigur ca sunt emotii, ca la orice joc de altfel”, a spus mijlocasul, convocat la prima reprezentativa dupa o pauza de peste trei ani.

ROMANIA – UNGARIA. El a adaugat ca isi doreste sa evolueze la Campionatul European din 2016. “Cred ca atata timp cat nu am parte de acidentari serioase, pentru ca motivatie si continuitate am, cred ca mai pot sa joc. Ma simt foarte bine, iar fiind sanatos o sa pot sa mai joc. Bine, poate nu la un nivel extrem de ridicat pentru ca timpul nu iarta pe nimeni. Dar pot sa o mai duc. Vreau sa joc la Euro, sigur ca da, de asta continui. Persoanele dragi din viata mea ma motiveaza, ma fac dornic sa continui si sa nu ma opresc”, a mentionat mijlocasul.

Intrebat daca a fost nevoie sa joace la Steaua pentru a fi convocat la prima reprezentativa, Sanmartean a raspuns: “Ati facut o gluma cred. Nu stiu ce sa zic, echipa Steaua impune cred anumite standarde. E presiune foarte mare si atunci jucatorii de la Steaua sunt obisnuiti cu presiunea si cu valoarea jocurilor internationale si probabil de asta cred”.

Lucian Sanmartean isi doreste “spectacol” si victorie in partida cu Ungaria de sambata. “Meciul cu Ungaria va fi unul deosebit de greu, cu o incarcatura foarte mare. Lumea asteapta un joc bun si un rezultat pe masura. Echipa nationala a fiecarei tari cred ca isi doreste maximum la orice joc. Asa ca stim ca va fi o incarcatura deosebita, un joc de angajament, iar noi ne dorim sa facem spectacol si sa castigam. Cred ca arma este echipa. La nivelul acesta nu cred ca poti vorbi de un anumit jucator, diminuand calitatile celorlalti. Din punctul meu de vedere echipa este importanta, echipa castiga, echipa pierde”, a mentionat fotbalistul.

ROMANIA – UNGARIA. In opinia lui, Romania este o echipa mai buna, insa jucatorii nu trebuie sa se gandeasca la acest lucru deoarece adversarii vor fi foarte motivati. “Ca rezultate, ca si componenta, ca valoare si continuitate, cred ca echipa nationala a Romaniei are un usor ascendent. Dar asta nu ar trebui sa ne bucure prea tare, pentru ca si ei si-au schimbat antrenorul si atunci vor veni cu un nou avant. Jucatorii care vor fi convocati vor dori sa arate noului selectioner ca merita sa joace si atunci jocul va avea o incarcatura mai deosebita”, a adaugat jucatorul.

CITESTE SI: ROMANIA – UNGARIA: Maghiarii nu ne-au mai invins de 33 de ani

Prima reprezentativa a Romaniei intalneste, sambata, cu incepere de la ora 19.00, pe Arena Nationala din Capitala, selectionata Ungariei, intr-o partida contand pentru grupa F a preliminariilor Euro-2016. Meciul va putea fi urmarit in format LIVE TEXT pe MONDO NEWS.

Sursa foto: sport.ro