ROMANIA-UNGARIA: VICTOR PITURCA afirma ca rezultatul nu poate fi o DRAMA

Selectionerul VICTOR PITURCA a declarat, sambata seara, dupa remiza din meciul cu Ungaria, scor 1-1, din preliminariile Campionatului European, ca acest rezultat de egalitate nu poate fi considerat o DRAMA, fiind vorba de un punct castigat.

“Nu poate fi o DRAMA acest egal. E un punct castigat, acum toate panzele sus pe Helsinki. Avem nevoie de cel putin un punct pentru a sterge cu buretele acest rezultat. Probabil ca meciurile din aceasta grupa asa se vor derula. Vor fi pe muchie de cutit. In momentul asta preocuparea mea e ca jucatorii sa-si revina fizic si mai ales psihic, pentru ca erau putin daramati”, a spus Piturca.

Citeste si: ROMANIA-UNGARIA: Presedintele FRF spune ca trebuie sa vedem PARTEA PLINA A PAHARULUI

VICTOR PITURCA a precizat ca echipa ROMANIEI ar fi trebuit totusi sa se impuna in meciul cu UNGARIA. “Din pacate nu a iesit asa cum ne doream. Dupa aspectul primei reprize trebuia sa castigam. Din pacate nu am reusit sa marcam mai repede sau sa inscriem al doilea gol. Oaspetii au avut o lovitura libera si astfel meciul s-a terminat nedecis. Presupun ca echipa Romaniei a facut un meci foarte bun, oaspetii nu au avut ocazii si au marcat dintr-o faza fixa. Nu am inceput bine meciul pentru ca accidentarea lui Goian ne-a dat putin planurile peste cap, iar la pauza Chiriches si Sanmartean aveau probleme medicale”, a explicat el.

Piturca a mentionat ca nu mai conteaza foarte mult cum s-a dat lovitura libera din care au inscris oaspetii. “Face parte din joc. Nu a fost nimic acolo, dar se intampla frecvent astfel de faze. Nu trebuia sa ajungem acolo. Am inteles ca oaspetii au avut un gol valabil. Puteam pierde acest joc, pentru ca dupa ce am fost egalati ei au mai avut o ocazie mare. Trebuia sa marcam doua-trei goluri pentru ca apoi urmeaza o cadere in joc normala. Noi am dominat o repriza, iar in a doua ei au abuzat de mingi lungi pe Szalai. Noi am incercat sa jucam la fel in a doua repriza, sa atacam si in a doua repriza, dar Maxim nu prea joaca la Stuttgart, Chiriches si Gardos aveau dureri, iar Rusescu nu prea a jucat in ultimul an. Daca puteam tine mingea in posesie tot timpul am fi facut-o. Numai ca am avut si un adversar in fata”, a afirmat selectionerul.

El a mai spus ca si-a modificat planurile dupa ce UNGARIA a egalat: “La 1-0 am vrut sa il bag pe Enache, dar dupa golul lor am decis sa il bag pe Bogdan Stancu pentru a avea doi atacanti”.

Citeste si: ROMANIA-UNGARIA: Primele DECLARATII ale jucatorilor

Piturca este de parere ca LUCIAN SANMARTEAN a avut o prima repriza remarcabila. “A jucat exceptional. Poate ca trebuia sa il schimb la pauza pentru ca am stat mult timp de vorba cu el din cauza problemelor fizice”, a mentionat VICTOR PITURCA, citat de Mediafax.

Tehnicianul a precizat ca inaintea meciurilor cu GRECIA si UNGARIA ar fi fost multumit cu patru puncte, dar acum le-ar fi vrut pe toate sase. Piturca a mai declarat ca este posibil ca Goian sa nu poata juca in urmatoarea partida, cu Finlanda.

Reprezentativa Romaniei a incheiat la egalitate, scor 1-1 (1-0), meciul sustinut, sambata, pe Arena Nationala, in compania selectionatei similare a Ungariei, in etapa a doua grupei F din preliminariile Euro-2016.

Golurile partidei au fost marcate de Rusescu ’44, respectiv Dzsudzsak ’82.