PRELIMINARII CM 2018: ROMANIA v ARMENIA 1-0 (0-0) / CHIN MAXIM pentru NIMIC! REACTIA lui DAUM

ROMANIA v ARMENIA. Echipa nationala a Romaniei va intalni reprezentativa similara a Armeniei, vineri seara cu incepere de la ora 21.45, intr-un meci decisiv pentru calificarea la barajul pentru calificarea la turneul final al Cupei Mondiale din 2018 care va fi gazduit de Rusia. Partida va fi transmisa de TVR 1.

UPDATE 2Tehnicianul german Christoph Daum a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca are indoieli daca e bine sa mai continue in functia de selectioner al echipei nationale de fotbal a Romaniei, precizand ca simte ca soarta sa depinde de fiecare meci, informeaza Agerpres.

“Am indoieli si eu daca e bine sa mai continui. Si uitati de bani, nu e vorba despre asa ceva. Dar am si eu o limita, iar cand va veni, voi demisiona. Nu as spune ca a venit aceasta limita. Dar aceste mici lucruri, acum vine o sageata, apoi un glont, iar apoi un cutit in spate… Scopul meu in viata nu este sa traiesc cu toate aceste atacuri si aceste dureri. Nu este usor sa fii mereu pozitiv si optimist. Viata mea nu inseamna numai sa gestionez aceste atacuri. Acum trebuie sa mergem in Muntenegru si dupa acel meci vedem exact cum stam. Si poate va fi mai usor chiar si pentru federatie, pentru ca daca nu vom mai avea sanse de calificare va dori sa faca o schimbare, este posibil. Acum simt ca soarta mea ca selectioner depinde de fiecare meci. Eu am o responsabilitate fata de echipa nationala, fata de jucatori si chiar fata de viitorul fotbalului romanesc. Poate nu se vede ce facem aici pentru ca va uitati numai la rezultate si la faptul ca avem 9 puncte. Dar puteam avea 13 puncte, iar asta nu are nicio legatura cu faptul ca Romania are un antrenor strain”, a spus el.

Intrebat ce le raspunde celor peste 27.000 de suporteri care i-au scandat “Demisia” la finalul partidei cu Armenia, Daum a raspuns: “Trebuie sa lasam sa treaca macar 24 de ore, am invatat sa nu reactionez pe moment. Sunt acesti oameni (n.r. ￯ prezenti la meciul cu Armenia) reprezentativi pentru Romania? Intreb si eu. Am un an de cand sunt atacat la foc continuu. Inteleg ca se pregateste o campanie mediatica impotriva mea si ca se strang informatii din Germania. Pot sa spun insa ca eu nu vreau sa fug, nu vreau sa renunt, nu am facut asta niciodata. Uneori ma gandesc si eu ce e mai bine pentru fotbalul romanesc si pentru dezvoltarea echipei nationale. Fireste, daca as fi avut contract pana in 2020 acum as fi putut sa ignor aceste scandari ale fanilor. Dar acum este o alta situatie. Ce pot sa le raspund acestor oameni? As intreba si eu, au invatat sa fie rabdatori? Sau vor totul ieri? Nu e usor, dar trebuie sa trecem impreuna prin aceste dificultati pentru un viitor mai bun. Nu vreau sa vorbesc negativ despre fotbalul romanesc, el este asa cum este. S-a vazut in confruntarile internationale cati dintre jucatori reusesc sa evolueze meci de meci la un nivel inalt. Dar eu pot pleca si maine daca aveti o alternativa care poate garanta mai mult succes la echipa nationala”.

Spectatorii prezenti, vineri seara, pe Arena Nationala i-au cerut demisia selectionerului Christoph Daum in finalul meciului cu Armenia, atat la scorul de 0-0, cat si dupa marcarea golului victoriei in prelungiri de catre Alexandru Maxim.

UPDATE 1Romania a invins cu greu reprezentativa Armeniei, tabela de pe “Arena Nationala” fiind modificata abia in prelungirile partidei din etapa a saptea a preliminariilor Campionatului Mondial din 2018. S-a terminat 1-0 pentru echipa pregatita de Christoph Daum, dupa un meci cu doua goluri anulate pentru tricolori, un penalty ratat de Stancu si o eliminare in tabara armenilor. Alexandru Maxim a fost cel care a salvat nationala Romaniei de la o noua umilita. In minutul 90+1, mijlocasul a deviat mingea in poarta dupa o centrare a lui Benzar. 

Tricolorii au avut si doua goluri anulate pentru ofsaid – Florin Andone ’39, Alexandru Maxim ’82. In minutul 53, Voskanyan a fost eliminat dupa ce a primit al doilea cartonas galben pentru un hent in careu. Arbitrul croat Ivan Bebek a acordat lovitura de la 11 metri pentru Romania, dar Bogdan Stancu a ratat de la punctul cu var. In urma acestui rezultat, Romania acumuleaza 9 puncte si ramane pe locul patru in clasamentul Grupei E, la patru puncte distanta de Danemarca (locul trei) si Muntenegru (locul doi).

Clasamentul la zi al GRUPEI E:

1 Polonia 16 puncte (15-11)
2 Muntenegru 13 (17-7)
3 Danemarca 13 (14-6)
4 Romania 9 (8-7)
5 Armenia 6 (7-15)
6 Kazahstan 2 (4-19). 

Tot vineri s-au mai disputat si partidele Kazahstan – Danemarca (0-3), Danemarca – Polonia (4-0).

STIRE INITIALA

Cu doar 6 puncte obtinute dupa 6 partide disputate, Romania isi joaca ultima sansa de a mai spera la Campionatul Mondial din Rusia. Confruntarea va avea loc pe National Arena, iar un eventual insucces ne va scoate complet din calculele pentru locul doi, care poate duce la baraj.

Din echipa noastra lipsesc mijlocasul Eric Bicfalvi, accidentat, dar si Denis Alibec si Constantin Budescu, neconvocati.

Clasamentul nu arata deloc bine pentru nationala Romaniei. Tricolorii se afla pe locul 4, la o distanta de 10 puncte fata liderul Polonia. Cu doar 6 puncte acumulate dupa 6 etape disputate in preliminariile CM din 2018, elevii lui Daum inca mai spera la locul secund, diferenta fata de Muntenegru (locul 2) si Danemarca (locul 3) fiind de patru puncte. Romaniei nu ii sunt insa suficiente propriile rezultate pentru a ajunge pe locul doi, cel care duce la baraj.

Inaintea acestui meci, clasamentul Grupei E arata astfel: 1. Polonia 16 puncte, 2. Muntenegru 10p, 3. Danemarca 10p, 4. Romania 6p, 5. Armenia 6p, 6. Kazahstan 2p.

PALMARES ROMANIA v ARMENIA:

De-a lungul timpului, tricolorii s-au mai intalnit de patru ori cu reprezentativa Armeniei, inregistrand trei succese si un rezultat de egalitate:

17 noiembrie 2004, Erevan: Armenia – Romania 1-1, preliminarii CM – A marcat: Marica

8 iunie 2005, Constanta: Romania – Armenia 3-0, preliminarii CM – Au marcat: Ov. Petre, Bucur (2)

28 februarie 2006, Nicosia: Armenia – Romania 0-2, meci amical – Au marcat: Maftei, Cocis

8 octombrie 2016, Erevan: Armenia – Romania 0-5, preliminarii CM – Au marcat: Stancu, Adi Popa, Razvan Marin, Stanciu, Chipciu.

ROMANIA v ARMENIA (echipe probabile):

ROMANIA (4-2-3-1): Tatarusanu – Benzar, Chiriches, Tosca, C. Ganea – Pintilii, N. Stanciu – Chipciu, Baluta, Stancu – Fl. Andone. Antrenor: Christoph Daum

ARMENIA (4-2-3-1): Beglaryan – Hambardzumyan, Voskanyan, Andonian, Daghbashyan – Yedigaryan, Grigoryan – Pizzelli, Mkhitaryan, Barseghyan – Ozbiliz. Antrenor: Artur Petrosyan

ARBITRI: Ivan Bebek – Tomislav Petrovic si Miro Grgic. Rezerva: Duje Strukan (toti din Croatia). Observator de arbitri a fost delegat israelianul Shteif Shmuel, iar delegat de joc va fi Leonid Kaloshin din Rusia.

STADION: National Arena (Bucuresti)

Meciuri disputate in Grupa E:

Romania – Muntenegru 1-1

Danemarca – Armenia 1-0

Kazahstan – Polonia 2-2

Armenia – Romania 0-5

Muntenegru – Kazahstan 5-0

Polonia – Danemarca 3-2

Kazahstan – Romania 0-0

Danemarca – Muntenegru 0-1

Polonia – Armenia 2-1

Armenia – Muntenegru 3-2

Danemarca – Kazahstan 4-1

Romania – Polonia 0-3

Armenia – Kazahstan 2-0

Muntenegru – Polonia 1-2

Romania – Danemarca 0-0

Kazahstan – Danemarca 1-3

Muntenegru – Armenia 4-1

Polonia – Romania 3-1

Au mai ramas de disputat:

1 septembrie 2017: Kazahstan – Danemarca (ora 19:00), Danemarca – Polonia, Romania – Armenia (ora 21:45)

4 septembrie 2017: Armenia – Danemarca (ora 19:00), Muntenegru – Romania, Polonia – Kazahstan (ora 21:45)

5 octombrie 2017: Armenia – Polonia (ora 19:00), Muntenegru – Danemarca, Romania – Kazahstan (ora

21:45)

8 octombrie 2017: Danemarca – Romania, Kazahstan – Armenia, Polonia – Muntenegru (ora 19:00).

Castigatoarele celor 9 grupe de calificare obtin dreptul de a juca la Campionatul Mondial de fotbal, in timp ce 8 din cele 9 ocupante ale locurilor secunde vor disputa un baraj, in dubla mansa.

Sursa foto: sport