ROMANIA v MUNTENEGRU 1-1 (0-0) / Drama a la CLUJ! TRICOLORII rateaza victoria in minutul 90+6! REACTII

ROMANIA va intalni MUNTENEGRU, duminica seara, de la ora 21.45, pe Cluj Arena, in preliminariile Campionatului Mondial de fotbal, editia 2018, din Rusia, in prima partida din drumul spre viitoarea editie a CM. Echipa nationala de fotbal a ROMANIEI va intra intr-o noua era, aceea a unui selectioner strain. CHRISTOPH DAUM a venit in locul lui Anghel Iordanescu la carma tricolorilor. Partida dintre ROMANIA si MUNTENEGRU va fi transmisa in direct de postul national TVR.

UPDATE 4: “E foarte greu. Daca marcam, incepeam cu o victorie, ceea ce era foarte important. Imi cer scuze colegilor si romanilor pentru ca am ratat! Din pacate nu am marcat si acum avem doar un punct. S-a intamplat sa ratez, imi asum acest lucru si faptul ca nu am castigat, dar probabil ca nu va fi ultima oara cand bat penalti. Nu a fost vorba de oboseala. Era un simplu 11 metri si nu am reusit sa marchez. Nu a fost nici primul, nici ultimul penalti pe care l-am ratat. Cu siguranta o sa mai bat”, a spus Nicolae Stanciu, potrivit Digisport.ro.

Nicolae Stanciu considera ca tricolorii ar fi trebuit sa se impuna indiferent de starea terenului. “Trebuia sa castigam indiferent de teren. Si noi, si ei am jucat pe acelasi gazon. Speram sa invatam din greselile de azi si sa castigam dubla din octombrie. Sunt trist pentru aceasta seara, cred ca meritam victoria, dar trebuie sa ne reincarcam bateriile, sa mergem la echipele de club, unde trebuie sa jucam bine pentru a fi din nou chemati la nationala. Sunt cativa baieti noi, pe care trebuie sa-i ajutam sa se integreze. Am lucrat toti impreuna, nu a contat ca suntem stelisti, dinamovisti sau stranieri, si cred ca a fost un meci bun, am facut un efort mare si doar nesansa a facut sa nu castigam”, a mentionat Stanciu.

UPDATE 3: Selectionerul Christoph Daum s-a declarat destul de dezamagit de rezultat, insa nu si de jucatori. Acesta i-a laudat pe acestia pentru efortul depus si pentru ca au dat dovada ca sunt uniti.

“Nu sunt multumit de rezultat. Am avut sansa sa castigam, cred ca, daca ne uitam la repriza secunda, meritam cele 3 puncte. In prima repriza am fost nervosi, nu am putut controla jocul. In repriza a doua am evoluat mai bine.

Muntenegru are multi jucatori buni. Cred ca multi jucatori au evoluat foarte bine, Romario a alergat extraordinar in flancul drept, Hoban a alergat mult, Bicfalvi a muncit pentru echipa. Cred ca trebuia sa jucam mai bine in anumite situatii, sa fim mai lucizi. Trebuia sa fim atenti la lovitura libera din care am primit gol.

Pentru munca depusa mai ales in repriza secunda, cred ca meritam victoria. Cel care trebuia sa execute era Stancu, insa el a fost schimbat pe parcurs si astfel a batut Nicusor Stanciu. Nu exista insa nicio garantie ca un alt fotbalist putea marca. Acest lucru i se poate intampla oricui.

Cred ca am procedat bine cu Popa. Stiam ca vom avea mult de munca in prima repriza, cand s-a dovedit ca nu am avut o circulatie foarte buna. Ma asteptam la asta. In repriza secunda, cand am atacat mai mult, l-am bagat pe Adi Popa, asa cum planificasem. Am avut in cap aceasta idee, ca Adi Popa sa intre in repriza secunda, sa fie proaspat.

Pentru mine, spiritul de echipa a fost excelent, baietii au fost uniti. Nu castigi calificarea in primul meci, asta e sigur. Mai avem 9 finale de jucat si vom lupta pentru fiecare punct”, a spus selectionerul Christoph Daum.

Costel Pantilimon l-a incurajat pe Nicusor Stanciu in urma penaltyului ratat in ultimul minut de joc. “Suntem barbati, infruntam aceste lucruri. Nicusor ne-a adus si bucurii, nu trebuie sa-l acuzam. Avem spirit de echipa si trebuie sa ramanem uniti”a spus Pantilimon.

Capitanul Dragos Grigore a spus ca spera si el ca Stanciu sa treaca repede peste acesta dezamagire si sa-si ia revansa la meciurile urmatoare, ajutand nationala sa castige puncte. “Sigur ca se putea mai bine, puteam obtine victoria. Din pacate, n-am fost atenti la acea lovitura libera. Am fost egalati repede si nu trebuie sa trecem peste asta usor. Nu aveam voie sa luam gol asa, trebuie sa analizam bine faza. Va trebui sa mergem insa mai departe si sa jucam mult mai bine pe viitor.

Nu stiu daca rezultatul din Kazahstan pune in pericol calificarea vreunei echipe. Cred ca aceasta grupa se joaca si se va decide in ultima etapa. Sunt bucuros sa port banderola de capitan, insa obiectivul meu este sa dau incredere, sa joc cat mai bine. Nu mi-am propus niciodata sa fiu capitan, ci doar sa ajut echipa.

Sper ca Nicusor sa treaca peste asta, pentru ca avem nevoie de el. Va trebui sa dea goluri in meciurile viitoare. Domnul Daum incearca sa ne dea incredere, sa ne faca sa dam tot ce avem mai bun. Poate ca astazi am fi putut sa o facem mult mai bine, dar important este ca la urmatoarele meciuri sa demonstrat asta”a spus Dragos Grigore.

„A fost un meci de infarct, pana la ultima faza. Nu am apucat sa simt bucuria de la gol, ca am si incasat-o. Stiam ca sunt periculosi, toti aveau peste 1,85 in afara de mijlocasul dreapta. Nu am rezistat 90 de minute. Pacat de acel gol, ca era o victorie importanta.

Stanciu doar a gresit executia. Va marca la urmatorul pentru ca e un baiat puternic. Toata lumea cand vine la nationala isi doreste sa joace, dar eu am intrat si am dat dovada de profesionalism. E o grupa echilibrata in care sunt 3-4 echipe cu sanse. Sper sa ne bucuram noi la final. Grigore e capitan, poate la urmatorul meci e Chirichies, Sapunaru, nu conteaza. Nu suntem multumiti, insa in conditiile in care in Kazahstan s-a incheiat 2-2, asta e”, a declarat Adi Popa, marcatorul golului nostru, imediat dupa meci.

UPDATE 2: Cand esti slab nu ai nici noroc sau drama a la Cluj! ROMANIA a terminat la egalitate cu MUNTENEGRU, scor 1-1, in prima partida din cadrul preliminariilor pentru Cupa Mondiala 2018 din Rusia, dupa o partida in care ambele goluri s-au marcat in ultimele 6 minute regulamentare, iar Nicolae Stanciu a ratat un penalti in minutul 90+6.

Golurile au fost marcate de Adi Popa (85) si Stefan Jovetic (87). ROMANIA a facut un joc mai degraba modest, aratand ca o formatie lipsita de idei si fara vlaga in fata unei reprezentative a MUNTENEGRULUI care a asteptat, in permanenta, calma finalul de joc, multumita de scorul de egalitate de pe tabela. Pana la urma, nationala ex-iugoslava si-a atins scopul mai ales datorita celui mai scump fotbalist roman, Nicolae Stanciu, cel care a executat ca in curtea scolii o lovitura de pedeapsa care putea sa aduca trei puncte extrem de importante in economia calificarii tinand cont si de rezultatele inregistrate ceva mai devreme in grupa E. Diletantul de 10 milioane de euro si-a facut datoria cu varf si indesat iar Nicolae de la Anderlecht s-a transformat, din nou, in Nicusor de la Alba Iulia! In final si o concluzie: Un nou inceput cu acelasi deznodamant!

UPDATE 1: ECHIPELE de START:

ROMANIA (4-2-3-1): 1. Costel Pantilimon – 6. Romario Benzar, 4. Cosmin Moti, 21. Dragos Grigore (capitan), 3. Steliano Filip – 5. Ovidiu Hoban, 22. Cristian Sapunaru – 17. Eric Bicfalvi, 19. Bogdan Stancu, 23. Nicolae Stanciu – 9. Florin Andone. Selectioner: Christoph Daum.
Rezerve: 
12. Cristian Balgradean, 16. Silviu Lung jr – 2. Alexandru Matel, 7. Alexandru Chipciu, 8. Adrian Popa, 10. Alexandru Maxim, 11. Gabriel Torje, 13. Claudiu Keseru, 14. Razvan Marin, 15. Valerica Gaman, 18. Dorin Rotariu, 20. Gabriel Enache.

MUNTENEGRU (4-4-1-1): 1. Mladen Bozovic – 6. Zarko Tomasevic, 15. Stefan Savic, 22. Marko Simic, 4. Nikola Vukcevic – 23. Adam Marusic, 7. Marko Vesovic, 19. Aleksandar Scekic, 8. Marko Bakic – 10. Stevan Jovetic (capitan) – 11. Fatos Beciraj. Selectioner: Ljubisa Tumbakovic.
Rezerve: 
12. Milan Mijatovic, 13. Danijel Petkovic — 2. Aleksandar Sofranac, 3. Vladimir Rodic, 5. Nemanja Mijuskovic, 9. Stefan Mugosa, 14. Risto Radunovic, 16. Damir Kojasevic, 17. Elsad Zverotic, 18. Vladimir Boljevic, 20. Nemanja Nikolic, 21. Filip Raicevic.

STIRE INITIALA

Drumul catre Rusia va fi foarte greu, avand in vedere ca ROMANIA face parte din GRUPA E cu Polonia, Danemarca, Armenia, Kazahstan si Muntenegru si doar prima echipa merge direct la CM, locul 2 prinzand barajul. Cele mai importante absente din lotul tricolorilor pentru acest meci sunt cele ale portarului CIPRIAN TATARUSANU si a fostului capitan VLAD CHIRICHES, ambii accidentati. O alta problema pentru elevii lui CHRISTOPH DAUM si elevii sai este cea a gazonului de pe Cluj Arena care se prezinta in conditii foarte proaste.

ROMANIA v MUNTENEGRU (echipe probabile):

ROMANIA (4-2-1-3): Pantilimon – Benzar, Moti, Dragos Grigore, Steliano Filip – Sapunaru, Hoban – Bicfalvi – Stancu, Fl. Andone, Stanciu. Rezerve: Silviu Lung jr., Gaman, R. Marin, Maxim, Torje, Chipciu, Keseru, Popa, Rotariu. Antrenor: Christoph Daum.
MUNTENEGRU: Bozovic – Zverotic, Savic, Simic, Tomasevic – Rodic, Vukcevic, Scekic, Bakic – Beqiraj, Jovetic. Rezerve: Mijatovic, Radunovic, Mijuskovic, Jovovic, Jankovic, N. Nikolic, Djordjevic. Antrenor: Ljubisa Tumbakovic.

STADION: Cluj Arena (Cluj Napoca)
ARBITRI: ANTHONY TAYLOR – STEPHEN CHILD, STUART BURT. Rezerva: ANDRE MARRINER ( toti din Anglia).

PROGRAMUL COMPLET AL GRUPEI E

► 4 septembrie 2016: Danemarca – Armenia 1-0 (Eriksen 17), Kazahstan – Polonia 2-2 (Khizhnichenko 52, 59 – Kaputska 9, Lewandowski 35 pen), ROMANIA – Muntenegru 1-1 (Adi Popa 85 / Stefan Jovetic 87)

► 8 octombrie 2016: Armenia – ROMANIA, Muntenegru – Kazahstan (ora 19:00), Polonia – Danemarca (ora 21:45)

► 11 octombrie 2016: Kazahstan – ROMANIA (ora 19:00), Danemarca – Muntenegru, Polonia – Armenia (ora 21:45)

► 11 noiembrie 2016: Armenia – Muntenegru (ora 19:00), Danemarca – Kazahstan, ROMANIA – Polonia (ora 21:45)

► 26 martie 2017: Armenia – Kazahstan (ora 19:00), Muntenegru – Polonia, ROMANIA – Danemarca (ora 21:45)

► 10 iunie 2017: Kazahstan – Danemarca (ora 19:00), Muntenegru – Armenia, Polonia – ROMANIA (ora 21:45)

► 1 septembrie 2017: Kazahstan – Danemarca (ora 19:00), Danemarca – Polonia, ROMANIA – Armenia (ora 21:45)

► 4 septembrie 2017: Armenia – Danemarca (ora 19:00), Muntenegru – ROMANIA, Polonia – Kazahstan (ora 21:45)

► 5 octombrie 2017: Armenia – Polonia (ora 19:00), Muntenegru – Danemarca, ROMANIA – Kazahstan (ora 21:45)

► 8 octombrie 2017: Danemarca – ROMANIA, Kazahstan – Armenia, Polonia – Muntenegru (ora 19:00)

Castigatoarele celor 9 grupe se califica direct la turneul final al Campionatului Mondial de fotbal din RUSIA, in timp ce 8 dintre cele 9 ocupante ale locurilor secunde vor disputa un baraj, in dubla mansa.

Sursa foto: sport TVR