ROMANIA v MUNTENEGRU: CHRISTOPH DAUM a sustinut CONFERINTA de PRESA OFICIALA. DECLARATII

ROMANIA v MUNTENEGRU. Selectionerul german CHRISTOPH DAUM va debuta, duminica seara, pe banca tricolorilor in prima partida pe care ROMANIA o va sustine in preliminariile pentru Campionatul Mondial gazduit de Rusia peste doi ani.

ROMANIA v MUNTENEGRU. CHRISTOPH DAUM a sustinut, sambata seara, conferinta de presa oficiala dinaintea partidei cu selectionata MUNTENEGRULUI. Tehnicianul a dezvaluit care sunt obiectivele sale pentru acest meci, ceea ce crede si isi doreste de la noii sai elevi dar si faptul ca are nevoie de timp pentru a creea o formatie competitiva.

ROMANIA v MUNTENEGRU. “Vreau sa cream calea romaneasca, pentru ca avem jucatori de calitate, avem jucatori cu potential, jucatori care au experienta in Romania, jucatori care au experienta in campionate din strainatate. Vrem sa aducem o imbunatatire continua prin doua principii: schimbare si adaptare. Nu cred ca vom vedea maine pe teren noua generatie a fotbalului romanesc, dar stiu sigur ca vom vedea maine un pas deja facut spre aceasta noua generatie. Am lucrat foarte mult in aceasta saptamana si la fiecare antrenament, la fiecare sedinta tactica, am vazut cu cata daruire au participat si cat de mult s-au implicat acesti jucatori.

ROMANIA v MUNTENEGRU. Ei au crescut de la zi la zi in aceasta saptamana, s-au adaptat stilului meu (si poate ca nu e usor sa te adaptezi unui stil nou, unui antrenor nou), iar dupa doua-trei zile am vazut ca s-au obisnuit cu lucrurile pe care vreau sa le implementez”, a mentionat selectionerul Romaniei. “Am reusit multe in aceasta perioada de timp, dar nu veti vedea maine ce nu s-a mai vazut pana acum in fotbalul mondial. Important este sa ne concentram maine pe punctele noastre forte si vreau sa va marturisesc ca avem foarte multe puncte forte”, a mai spus CHRISTOPH DAUM.

ROMANIA v MUNTENEGRU. „Eu iau decizia finala, sunt convins ca vom lua cea mai buna decizie pentru primul 11 de maine. Nu veti vedea maine ceva ce nu s-a mai vazut pana acum in fotbalul mondial. Va pot confirma ca cel putin unul dintre cei patru tineri convocati ar putea sa apara maine in primul 11. Din punct de vedere al coordonarii tactice, Andone si Keseru ar putea juca in acelasi timp in aceeasi echipa. Amandoi au de urmat anumite instructiuni clare pentru a juca amandoi. Sunt jucatori foarte periculosi.

Mai important decat terenul este atitudinea noastra. Indiferent de terenul pe care jucam trebuie sa castigam. Stiu ca specialistii de la Cluj Arena au facut tot ce au putut penru ca terenul sa se prezinte in cele mai bune conditii posibile”, a conchis CHRISTOPH DAUM la conferinta de presa.

Partida ROMANIA v MUNTENEGRU se va disputa, duminica seara, pe Cluj Arena cu incepere de la ora 21.45.

Sursa foto: sport