ROMANIA v MUNTENEGRU: Daca se califica la CM, TRICOLORII vor primi niste PRIME URIASE

ROMANIA v MUNTENEGRU. Jucatorii echipei nationale a Romaniei vor fi recompensati pe masura daca se vor califica la Cupa Mondiala din Rusia, din anul 2018.  Conform jurnalistilor Gazetei Sporturilor, fotbalistii care vor evolua cel mai mult in preliminarii pot primi aproape 200.000 de euro.

Spre comparatie, Vlad Chiriches si Dragos Grigore, care au jucat cele mai multe minute in preliminariile pentru EURO 2016, au primit cate 180.000 de euro. De asemenea, suma rivalizeaza cu cea primita de Cristiano Ronaldo si colegii sai pentru castigarea EURO 2016 – cate 275.000 de euro.

Si FRF ii va premia pe jucatori – cate 1.000 de euro pentru fiecare punct cucerit in preliminarii, pentru titulari, rezervele vor primi cate 750 de euro, iar cei convocati si nefolositi cate 200 de euro. Bonusul oferit de FIFA pentru calificare ar putea fi de circa 9 milioane de euro, fata de 8 milioane de euro oferit de UEFA pentru prezenta la Campionatul European din Franta.

Din aceasta suma, aproape jumatate, 4 milioane de euro, ar urma sa fie impartita de “tricolori”. Romania debuteaza in preliminariile Cupei Mondiale din 2018, duminica seara, impotriva Muntenegrului, intr-un meci disputat de la ora 21:45 pe Cluj Arena.

Sursa foto: sport