ROMANIA v MUNTENEGRU: GHIDUL SUPORTERILOR care vor asista la meciul de pe CLUJ ARENA

ROMANIA v MUNTENEGRU. Duminica, 4 septembrie, de la ora 21:45, pe CLUJ ARENA, ROMANIA intalneste MUNTENEGRU in debutul preliminariilor Campionatului Mondial 2018.

ROMANIA v MUNTENEGRU. In conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008, privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si jocurilor sportive, completata cu Legea nr. 10/2012, ale Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor, ale Legii nr. 126/1995, republicata, privind regimul materialelor explozive, ale Legii nr. 61/1991 republicata, privind sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, organizatorul de jocuri sportive stabileste regulile de conduita in stadion si poarta intreaga raspundere pentru respectarea lor.

ROMANIA v MUNTENEGRU. Spectatorii care vor asista la ROMANIA v MUNTENEGRU sunt obligati sa se comporte in conformitate cu legislatia romana si cu regulile enuntate in acest text. Incalcarea acestora poate duce la expulzarea contravenientului din stadion, poate declansa punerea in aplicare a interdictiei de acces in arenele sportive din Romania si poate atrage – dupa caz – raspunderea civila, disciplinara, contraventionala sau penala.

La ROMANIA v MUNTENEGRU accesul copiilor de orice varsta in CLUJ ARENA se va face pe baza biletului de acces. Minorii sub 14 ani au acces in CLUJ ARENA doar insotiti de o persoana majora.

ROMANIA v MUNTENEGRU. Intrucat arterele din jurul CLUJ ARENA vor fi supuse unor masuri de restrictionare a traficului rutier, Federatia Romana de Fotbal face un apel catre suporterii echipei nationale detinatori de bilete sa vina din timp la stadion pentru a evita formarea ambuteiajelor si pentru a participa astfel la fluidizarea accesului in arena, in zona turnichetelor. Din motive de securitate, organizatorul evenimentului sugereaza spectatorilor sa vina la stadion fara a avea asupra lor bagaje, genti, rucsacuri, trolere de orice dimensiuni. La intrarea mijloacelor auto in parcarile stadionului, autovehiculele vor fi supuse unui control special.

Portile arenei se vor deschide la ora 19:45.

In conformitate cu decizia Primariei Cluj-Napoca, programul mijloacelor de transport in comun (RATUC) va fi prelungit pana la ora 01:00 a zilei de 05.09.2016.

Obligatiile spectatorilor:

– sa respecte cu strictete masurile stabilite de organizator si de fortele de ordine.

– sa prezinte, la intrarea in arena, biletul de acces si – la solicitarea fortelor de ordine/stewarzilor – actele de identitate (Carte de Identitate sau Buletin de Identitate); de asemenea, la solicitarea fortelor de ordine/stewarzilor, sunt obligati sa prezinte materialele de publicitate vizuala aflate asupra lor.

– sa nu cumpere bilete in scop de revinzare si sa nu le vinda la suprapret.

– sa nu introduca in incinta arenei inscriptii, embleme, pancarte, bannere, afise, steaguri sau alte suporturi care contin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu continut obscen sau care incinta la denigrarea tarii, la xenofobie, la ura nationala, rasiala, de clasa ori religioasa, la discriminari de orice fel si la violenta.

– sa nu introduca si sa nu afiseze insemne, sa nu scandeze sloganuri cu caracter politic.

– sa se supuna controlului corporal sumar si al bagajelor; refuzul de a fi controlat atrage dupa sine interdictia de a intra in „Cluj Arena” la jocul mentionat.

– sa nu patrunda in incinta „Arena Cluj” sub influenta drogurilor si a substantelor psihotrope, in stare vadita de betie, sa nu introduca si sa nu consume in stadion bauturi alcoolice;

– sa ocupe locul inscris pe bilet.

– sa nu fumeze in spatiul tribunelor; interdictia este valabila si pentru persoanele care folosesc tigara electronica. Fumatul este permis doar in locurile special amenajate, in spatele Tribunei, in spatele Peluzei si pe platoul din lateralul Tribunei a II-a, spre peluza.

– sa nu introduca in stadion bannere sau alte materiale de publicitate vizuala; este permis accesul in arena doar cu steagurile nationale ale celor doua tari, arborate pe suport din material plastic.

Sunt permise doar tobele cu o singura fata. Portavocile si statiile de amplificare sunt interzise.

– sa nu escaladeze gardul inferior al tribunelor, spre terenul de joc, dar nici gardurile interioare de separare a sectoarelor din tribune si sa nu se catere pe balustrada care delimiteaza tribuna de terenul de joc.

– sa nu arunce asupra spectatorilor, oficialilor, jucatorilor, fortelor de ordine sau in directia suprafetei de joc cu obiecte de orice fel sau cu substante corozive ori care murdaresc.

– sa nu savirseasca fapte, acte sau gesturi obscene, sa nu profereze ori sa scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare, precum si alte amenintari cu acte de violenta impotriva celorlalti spectatori, oficiali, jucatori sau a bunurilor acestora; sa nu scandeze refrene injurioase sau defaimatoare.

– sa nu ameninte cu acte de violenta fortele de ordine/stewarzii.

– sa nu detina artificii, pocnitori sau alte materiale pirotehnice care emit foc, fum sau gaz.

– sa nu introduca nici un fel de recipient pentru lichide, confectionat din material plastic, sticla sau similare (sticle, cutii, pet-uri, spray-uri, parfumuri etc).

– sa nu provoace si sa nu participe la scandal sau la acte de violenta cauzatoare de suferinte fizice, sa nu scandeze injurii, expresii jignitoare ori vulgare la adresa celorlalti spectatori, a oficialilor sau a jucatorilor.

– sa nu isi ascunda fata cu articole de imbracaminte sau alte accesorii.

– sa nu scrie, sa nu deseneze pe peretii sau pe gardurile stadionului, sa nu dezlipeasca, sa nu distruga reclamele, anunturile sau afisele expuse, sa nu deterioreze, sa nu ridice sau sa nu mute semnele sau indicatoare amplasate de organizator.

– sa nu distruga ori sa nu degradeze scaunele, balustradele sau alte elemente de mobilier.

– sa nu aiba asupra lor obiecte care ar putea fi aruncate in terenul de joc (briceaguri, bile etc.) si nici obiecte de dimensiuni considerabile care ar putea fi folosite ca arme (umbrele, suporturi pentru steaguri confectionate din orice alt material exceptand plasticul, casti moto, huse pentru aparatura electronica etc.)

– sa nu stationeze pe scari, pe caile de acces sau in dreptul cailor de evacuare.

– sa paraseasca imediat stadionul in cazul masurii de evacuare impusa de fortele de ordine.

In plus fata de cele mentionate, sunt interzise in incinta „Cluj Arena” urmatoarele:

– tricouri sau alte obiecte de imbracaminte inscriptionate cu texte, desene, litere sau simboluri care – in opinia organizatorului – au inteles obscen, discriminatoriu sau provocator.

– arme, munitii, torte, materiale explozive, incendiare sau fumigene.

– dipozitive de socuri electrice.

– orice fel de recipient cu gaze toxice, lacrimogene, halucinogene, sau substante incendiare.

– cutite, sisuri ori alte obiecte confectionate special sa taie sau sa raneasca.

– camere foto si video profesionale.

– dispozitive de emitere a fasciculelor luminoase LASER.

– vuvuzela.

– animale de companie.

Sursa foto: prosport