ROMANIA v POLONIA: DAUM despre sansele TRICOLORILOR si MENTALITATEA romaneasca

ROMANIA v POLONIA. Selectionerul Romaniei, CHRISTOPH DAUM, a sustinut, miercuri la pranz, o conferinta de presa in care a discutat despre importantul meci cu Polonia. Tehnicianul german a explicat cum pot fi nvinsi lesii si s-a aratat surprins de mentalitatea multora dintre romani, acestia pornind “intotdeauna de la idei negative, critice”. 

CHRISTOPH DAUM despre: 

Gandirea romanilor

“Pentru mine tot timpul e o surpriza faptul ca nu puteti vedea ca lucrurile pot fi pozitive. De ce porniti intotdeauna de la idei negative, critice? Da, este posibil, nu e gresit, dar ganditi-va si la faptul ca impreuna cu suporterii putem deveni foarte puternici. Ganditi-va cum putem munci impreuna, astfel incat vazand ce facem pe teren fanii sa spuna: <aceasta echipa lupta pentru mine, aceasta echipa alearga pentru mine, dand totul>. Suporterii cu puterea lor pot face diferenta… Dar aici prima idee e intotdeauna critica, nu stiu de ce”.

Diferenta dintre Germania si Romania

“In Germania se spune <avem meci acasa, o sa castigam, cu suporterii in spate suntem foarte puternici>. In Turcia, <acasa, cu suporterii nostri, adversara nu are nicio sansa>. In Belgia, <acasa suntem foarte puternici>. In Romania spunem  <aoleu, fii atent, suporterii sunt critici>. Cred ca e ceva de care nu avem nevoie. Trebuie sa aratam cine suntem si eu cred in tara asta, in fotbal ca parte a acestei tari, in viitorul lui fantastic. Si lucram pentru asta, iar vineri vom mai face un pas in acest sens. Daca am fi uniti, cred ca am fi foarte puternici”.

Lewandowski 

“Cred ca avem sansa de a ne dovedi calitatile in fata unei echipe europene de nivel inalt. Am oferit toate informatiile necesare echipei. Am discutat cu jucatorii individual si in grup. Au fost si activitati de team building si acestea vor continua pentru ca eu consider ca sunt esentiale in pregatire. Munca si spiritul echipei sunt pentru mine elemente importante, alaturi de calitatea individuala. Abia astept ca impreuna cu suporterii nostri sa obtinem ceva ce foarte putini se asteapta. Cred in spiritul echipei, in calitatea acestor jucatori si suntem optimisti, chiar daca stim ca Polonia are jucatori cu o calitate individuala excelenta. Toata lumea a vazut ca Lewandowski marcheaza, trebuie sa ne concentram asupra lui, dar sunt si alti jucatori de exceptie. Avem nevoie de o munca de echipa, de o buna interactiunie pentru a controla acesti jucatori si a ne crea sanse de a marca”.

Accidentarile din lotul Romaniei

“Medicul echipei nationale a stabilit ca Alibec nu poate sa ne ajute si i-am permis lui Denis sa mearga la clubul la care evolueaza pentru recuperare. Nu este ceva serios, in cateva saptamani va fi apt 100%. In ceea ce-l priveste pe Sapunaru, nu stiu exact care e situatia lui exacta, nu am vorbit cu doctorul. Are o tendinita, ceva probleme le un tendon din cauza faptului ca a jucat multe meciuri. Vom vedea cum va evolua zilele urmatoare. Acum nu pot sa spun  daca va juca sau nu, mai avem doua zile si un departament medical exceptional care-l trateaza. Vom vedea cum va fi vineri”.

ROMANIA v POLONIA. Selectionerul CHRISTOPH DAUM a facut public si modul in care echipa nationala va aborda meciul decisiv cu POLONIA din preliminariile pentru Cupa Mondiala din 2018. Daum a dezvaluit ca tricolorii vor adopta o tactica defnsiva si vor incerca sa inscrie pe contraatac. “Cu Polonia n-ai nicio sansa daca joci cu pressing avansat si le permiti sa joace in stilul lor pe contre. Am vazut si partida Germaniei din deplasare cu Polonia in preliminariile Euro 2016. La Varsovia, nemtii au dominat, au avut posesie, au controlat jocul, dar au pierdut cu 2-0. In retur, Germania s-a confruntat cu aceleasi probleme, chiar daca a invins acasa!

Stop! Nu poti ataca POLONIA in acest fel si sa-i lasi sa-si puna atuurile in valoare. Nu aceasta e calea. Eu am in minte sa batem Polonia cu propriile ei arme. Nu-mi pasa de posesie, trebuie sa fim conectati la joc si sa nu le permitem sa ne invinga la noi acasa exact pe contraatac!”, a spus CHRISTOPH DAUM pentru editia tiparita a cotidianului Gazeta Sporturilor.

Echipa probabila a Romaniei: Tatarusanu – Sapunaru, Chiriches, Grigore, Filip – Hoban, Marin – Popa, Stanciu, Chipciu – Andone. Partida dintre ROMANIA si POLONIA se va disputa vineri, cu incepere de la ora 21:45, pe National Arena din Capitala.

Sursa foto: frf