Romania va deveni a 13-a PUTERE ECONOMICA in UE

Romania trebuie sa inregistreze o CRESTERE ECONOMICA de minimum 5% pe an ca sa ajunga in primele 30 de Economii ale lumii, in urmatorul deceniu. Asa arata calculele economistilor de la Institutul Aspen, care cred ca se poate ajunge la aceasta performanta doar daca se vor face investitii masive in infrastructura, energie si agricultura, informeaza TVR, potrivit Agerpres. 

In anul 2025, Romania ar putea ajunge pe locul 13 in Uniunea Europeana si in primele 30 de ECONOMII ale lumii. Potrivit specialistilor Institutului Aspen este nevoie de un fond de investitii in infrastructura si o banca de dezvoltare, axata pe finantarea IMM-urilor, scrie Antena 3. In opinia analistilor straini, ECONOMIA noastra poate creste si mai mult cu investitii in energie, resurse naturale si agricultura, acolo unde lucreaza o mare parte a populatiei.

Citeste si: MISIUNEA FMI VA VENI PE 2 IUNIE LA BUCURESTI PENTRU A TREIA EVALUARE A ACORDULUI STAND-BY

“CRESTEREA ECONOMICA a Romaniei poate fi 5%, poate fi 7%, poate fi chiar 10%. Romania este foarte bogata si poate sa profite de conditiile avatajoase din piete. Tari ca Romania care au reusurse naturale trebuie sa le descopere si sa le exploateze la preturi mari, iar apoi sa investeasca banii in dezvoltarea tarii”, afirma Wesley Clark, fost comandat al fortelor NATO in Europa.

ROMANIA, PE LOCUL TREI IN TOPUL CELOR MAI ATRACTIVE TARI PENTRU INVESTITII STRAINE DIN EUROPA CENTRALA SI DE EST

Sursa foto: infoconstructii.com