ROMANIA va fi prezenta in premiera la TARGUL INTERNATIONAL DE CARTE de la BEIJING

ROMANIA va fi prezenta, pentru prima data, in perioada 26 – 30 august 2015, la TARGUL INTERNATIONAL DE CARTE DE LA BEIJING, cu un stand organizat de Institutul Cultural Roman (ICR), avand tema ‘Discover Romania between the books covers’. Aflat la cea de a 22-a editie, Targul International de Carte de la Beijing este cel mai important eveniment de profil din China.

Evenimentele propuse de Institutul Cultural Roman, prin Centrul National al Cartii si ICR Beijing, vor pune in valoare PATRIMONIUL LITERAR ROMANESC si vor oferi o perspectiva asupra evolutiilor literare si editoriale actuale din Romania. Programul romanesc include dezbateri si intalniri la care vor participa editori, scriitori, traducatori, profesori universitari si jurnalisti romani si chinezi, constituind o oferta culturala diversificata.

Printre invitati se numara scriitori, artisti, critici, jurnalisti, traducatori si alte personalitati culturale. Din delegatia romaneasca fac parte scriitorii Eugen Uricaru si Horia Garbea, editoarea Raluca Tudor si Bogdan Popescu, directorul Centrului National al Cartii din cadrul ICR.

La standul Romaniei vor fi expuse volume publicate de 14 edituri din spatiul editorial autohton: Art, Casa de Pariuri Literare, Corint, Curtea Veche, Humanitas, Igloo, Editura ICR, Polirom, Ravex Coms, Orizonturi, Tracus Arte, Tritonic, Vivaldi, Vremea, precum si albume editate de Muzeul National de Arta si Muzeul National de Arta Contemporana.

CITESTE SI: PROTOCOL SEMNAT INTRE TVR SI ICR DEDICAT PROMOVARII CULTURII NATIONALE

Reprezentanti ai Centrului National al Cartii din cadrul ICR vor avea intalniri cu editorii, in vederea promovarii programelor de traduceri: Translation and Publication Support Programme (TPS) si Publishing Romania.

Pe langa manifestarile programate de organizatori, ICR Beijing a pregatit o serie de evenimente:

– Marcarea ZILEI LIMBII ROMANE, cu participarea scriitoriilor romani prezenti la targ si a prof. univ. Wang Tieshan, presedintele interimar al Asociatiei de prietenie China-Romania

– ATELIER DE TRADUCERE din limba romana in limba chineza, primul de acest fel din China, cu acordarea unor Diplome de Excelenta.

– Intalnire intre scriitorii romani prezenti la Beijing si scriitori chinezi, organizata impreuna cu Asociatia Scriitorilor din China.

– Prezentarea piesei Functionarul destinului pe DVD, precedata de o conferinta despre dramaturgia romaneasca de azi sustinuta de autorul piesei, Horia Garbea.

– Lansarea romanului Amortire de Florin Lazarescu, aparut recent de Editura Literatura Poporului, cea mai mare editura din China.

– Conferinta dedicata Zilei Limbii Romane si anuntul deschiderii oficiale a Bibliotecii ICR Beijing, la Universitatea de Limbi Straine din Beijing

Salonul International de Carte de la Beijing este dedicat atat profesionistilor din domeniul editorial – editori, agenti literari, distribuitori si vanzatori de carte din China si din strainatate – cat si publicului larg, bucurandu-se de o maxima vizibilitate in presa chineza.

Sursa foto: dantomozei