Romania va gazdui cel mai mare EXERCITIU NATO AEROPURTAT de la incheierea RAZBOIULUI RECE

Militari din Italia, Spania si Fortele Terestre ale SUA se vor PARASUTA miercuri, 26 august, incepand cu ora 14.00, in POLIGONUL SMARDAN, judetul Galati, anunta Ministerul Apararii Nationale si Ambasada Statelor Unite la Bucuresti.

Asaltul aeropurtat face parte din exercitiul multinational SWIFT RESPONSE 15, condus de Fortele Terestre ale SUA, care se desfasoara in Romania, Bulgaria, Germania si Italia si la care participa parasutisti din 11 tari membre ale Aliantei Nord-Atlantice (NATO).

“Comandantul gruparii operative intrunite, care este si comandantul Corpului XVIII Aeropurtat, generalul-locotenent Stephen J. Townsend, si consilierul sau pentru problemele subofiterilor, plutonier-adjutant principal Benjamin Jones, se vor parasuta impreuna cu militarii”, anunta Ambasada SUA intr-un comunicat remis HotNews.ro.

La exercitiul care se desfasoara in Bulgaria, Germania, Italia si Romania, PARTICIPA PESTE 4.800 DE MILITARI din Bulgaria, Franta, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Spania si Statele Unite ale Americii.

Swift Response 15 include mai multe asalturi aeropurtate care vor avea loc aproape simultan in poligoanele Smardan, din Romania, Hohenfels, din Germania, Novo Selo, din Bulgaria, unde se vor desfasura si antrenamente ulterioare.

CITESTE SI: MIRCEA DUSA: NATO ISI VA DESCHIDE, LA TOAMNA, UN BIROU LA CHISINAU

Contingentul multinational care se va antrena in Romania va include militari italieni din Regimentul 187 Infanterie Aeropurtata, militari spanioli din Brigada 6 Aeropurtata si militari americani din Corpul XVIII Aeropurtat, din Brigada 1 Lupta a Diviziei 82 Aeropurtate si din Batalionul 1 al Regimentului 75 Rangeri. Acestia vor interactiona, la sol, cu militari ai Batalionului 300 Infanterie din Galati.

“Swift Response 15 este cel mai mare exercitiu NATO aeropurtat desfasurat pe continentul european de la incheierea Razboiului Rece. Exercitiul a fost creat pentru a integra fortele de raspuns rapid ale mai multor natiuni, care sa actioneze in comun si sa confirme capacitatea Aliantei Nord-Atlantice de a desfasura rapid trupe si de a actiona in sprijinul mentinerii unei Europe puternice si sigure”, se mai arata in comunicat.

In luna martie a acestui an la poligonul Smardan s-a mai desfasurat o serie de exercitii aeroportate la care au participat militari americani din Brigada 173 Aeropurtata si Regimentul 2 Cavalerie si militari romani de la Brigada 282 Mecanizata. Intr-unul din acele exercitii doi parasutisti americani au fost raniti.

Sursa foto: rgnpress