ROMANIA va gazdui patru meciuri de la EURO 2020 pe NATIONAL ARENA din Capitala. UPDATE

Orasul Bucuresti a fost ales printre cele 13 gazde ale turneului final ale Campionatului European din anul 2020. UEFA a oficializat acest anunt, vineri, putin dupa ora 14.00, atunci cand au fost dezvaluite toate cele 13  nume ale gazdelor  turneului final.

UPDATE 14.10: Arena WEMBLEY din LONDRA va gazdui ambele semifinale cat si finala turneului final al EURO 2020! Partidele din sferturile de finala (la care se adauga si cate trei meciuri din faza grupelor) vor fi gazduite de MUNCHEN (ALLIANZ ARENA), BAKU (stadion neterminat in valoare de 1 miliard de euro!), SANKT-PETERSBURG (stadion in faza de proiect), ROMA (OLIMPICO).

UPDATE 14.15: Meciurile din optimile de finala (la care se adauga si cate trei meciuri din faza grupelor) vor gazduite de COPENHAGA (PARKEN), BUCURESTI (NATIONAL ARENA), AMSTERDAM (ArenA), DUBLIN (NATIONAL), BILBAO (SAN MAMES), BUDAPESTA (PUSKAS FERENCZ – in constructie), BRUXELLES (Euro Stadium – in constructie) si GLASGOW (HAMPDEN PARK).

Succesul candidaturii Romaniei garanteaza disputarea a patru jocuri de la turneul final pe Arena Nationala: trei din faza grupelor plus un meci din optimile de finala. Totodata, daca echipa nationala va reusi calificarea la CE, doua dintre partidele tricolorilor din faza grupelor s-ar disputa la Bucuresti.

Niciuna din cele 13 tari alese prin vot de Comitetul Executiv al UEFA nu se va califica direct la EURO 2020. Toate reprezentativele din Europa vor fi impartite in zece grupe de calificare, din care la turneul final vor merge ocupantele primelor doua pozitii.

CITESTE SI: ROMANIA poate juca doua partide acasa, la EURO 2020, daca se califica si Bucurestiul este ales gazda

Alte patru selectionate vor obtine biletele pentru Campionatul European prin intermediul Ligii Natiunilor, noua competitie UEFA care va debuta in toamna anului 2018.

In Liga Natiunilor, toate reprezentativele din Europa vor fi impartite in patru divizii de cate 12-14 echipe pe baza coeficientului UEFA. La randul lor, reprezentativele dintr-o divizie vor fi impartite in alte grupe, de trei sau patru echipe, care vor juca intre ele, tur-retur, in perioada septembrie-decembrie 2018.

Castigatoarele grupelor fie se vor califica la turneul “Final 4″ (in cazul primei divizii), fie vor obtine promovarea in urmatoarea divizie. De asemenea, ultimele clasate din grupele primelor trei divizii, vor retrograda in esalonul inferior.

Cele mai bune patru echipe din fiecare divizie, care nu vor fi calificate la Euro-2020 prin intermediul preliminariilor, vor juca un play-off. Astfel, fiecare divizie ar urma sa aiba cate o reprezentanta la turneul final alaturi de celelalte 20 de selectionate calificate direct.

Sursa foto: sport.ro