PRELIMINARII CM 2018: ROMANIA vs KAZAHSTAN 3-1 (2-0) / GURITA a dat RESTART cu BUDESCU

Romania va  intalni Kazahstanul, joi seara, intr-o partida contand pentru preliminariile CM 2018. Meciul este unul lipsit de importanta pentru ambele echipe in conditiile in care atat tricolorii cat si adversarii lor au ratat calificarea la turneul final al Cupei Mondiale care va fi gazduit anul viitor de Rusia. Partida se va disputa pe arena Ilie Oana din Ploiesti cu incepere de la ora 21.45 si va fi transmisa de TVR 1.

UPDATE:Echipa nationala a Romaniei a castigat cu usurinta, scor 3-1, intalnirea disputata joi seara, la Ploiesti, cu reprezentativa Kazahstanului, in Grupa E a preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2018.

Constantin Budescu, cu o dubla, si Claudiu Keseru au marcat golurile “tricolorilor”, in timp ce Baurzhan Turysbek a inscris golul de onoare al oaspetilor. La debutul lui Cosmin Contra in functia de selectioner al Romaniei, “tricolorii” si-au creat multe ocazii de poarta si au facut chiar spectacol in fata celor peste 10.000 de suporteri prezenti pe stadionul Ilie Oana din Ploiesti. Intr-un meci fara miza pentru ambele nationale, ramase fara nicio sansa de calificare la Mondialul rusesc, Romania si Kazahstan au oferit un meci deschis si cu accent pe ofensiva.

Pentru reprezentantiva noastra urmeaza acum ultimul meci din aceste preliminarii, duminica, de la ora 19:00, in Danemarca.

STIRE INITIALA

Meciul dintre Romania si Kazahstan care poate reprezenta un nou inceput pentru echipa nationala va coincide si cu debutul lui Cosmin Contra in postura de selectioner. In ciuda faptului ca a avut o relatie speciala cu suporterii din Ploiesti pe vremea cand antrena Petrolul, cel supranumit Gurita isi va incepe cariera pe banca tricolorilor in fata unor tribune pline. FRF a pus in vanzare 13.000 de bilete dintre care peste 8.000 fusesera vandute pana aseara, oficialii federatiei declarand ca se vor da toate pana la ora inceperii partidei.

Chiar daca a adus in lot cateva nume noi, Cosmin Contra va incepe partida de la Ploiesti cu o formula de joc conservatoare. Singura surpriza va fi titularizarea noului decar Gicu Grozav in banda stanga a atacului. Insa si aceasta mutare este una fortata, titularul de drept de pe acel post, Bogdan Stancu, fiind accidentat.

ROMANIA vs KAZAHSTAN (echipe probabile):

ROMANIA: Tatarusanu – Benzar, Chiriches, Grigore, Ganea – Pintilii, R. Marin – Chipciu, Budescu, Grozav – Fl. Andone. Selectioner: Cosmin Contra.
KAZAHSTAN: Loria – Beisebekov, Ahmetov, Dmitrenko, Suiumbaiev – Nurgaliev, Tagibergen, Darabaiev, Murtazaiev – Hijnicenko, Nuserbaiev. Selectioner: Aleksandr Borodiuk.  

STADION: Ilie Oana (Ploiesti)
ARBITRI: Sandro Schaer – Stephane De Almeida si Sladan Josipovic (toti din Elvetia).

Au mai ramas de disputat in grupa E:

5 octombrie 2017: Armenia – Polonia (ora 19:00), Muntenegru – Danemarca, Romania – Kazahstan (ora 21:45)
8 octombrie 2017: Danemarca – Romania, Kazahstan – Armenia, Polonia – Muntenegru (ora 19:00).

Clasament grupa E: 

1. Polonia 8 6 1 1 18-11 19 puncte
2. Danemarca 8 5 1 2 18-7 16
3. Muntenegru 8 5 1 2 18-7 16
4. Romania 8 2 3 3 8-8 9
5. Armenia 8 2 0 6 8-19 6
6. Kazahstan 8 0 2 6 4-22 2.

Sursa foto: sport