Romanian International Bank a fost preluata de polonezi

Grupul polonez Getin Holding a finalizat preluarea Romanian International Bank (RIB), devenind actionar cu drepturi depline, a declarat directorul Directiei Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteza, informeaza Mediafax.

“De ieri (miercuri – n.red.) grupul polonez este actionar cu drepturi depline la RIB si a virat tot ce trebuia sa vireze ca banca sa intre in limitele de prudenta impuse, astfel problema s-a rezolvat”, a afirmat Cinteza la un forum bancar.

Getin Holding, care este controlata de omul de afaceri polonez Leszek Czarnecki, a anuntat de la inceputul lunii noiembrie ca a semnat un acord in acest sens. RIB era controlata de Daniel Roberts si fosta sa sotie, Florina Roberts, cetateni americani. Cei doi detineau fiecare cate 44,7% din actiuni.

Banca are in tara noastra active de 436 milioane de lei, 34 de filiale si 80.000 de clienti, majoritatea persoane fizice si companii mici si mijlocii.

Pe de alta parte, Getin Holding este una dintre cele mai mari companii listate la bursa din Varsovia. Ea a mai facut si alte patru achizitii recent, inclusiv Belarusian Bank for Small Business, in octombrie, pentru 4,9 milioane de euro.

Sursa foto: adevarul.ro