Românii au băgat canadienii în sperieți! Canada ar putea reintroduce vizele

Românii au băgat canadienii în sperieți! Canada ar putea reintroduce vizele  după numai două luni de când  au fost ridicate, deoarece românii au luat cu asalt această țară și au cerut azil în număr foarte mare. Dacă ritmul va continuă, atunci e posibil că restricțiile să fie reintroduse, informează Digi 24.

Potrivit Politics.că, nu mai puțin de 232 de conaționali au făcut astfel de cereri la autoritățile de acolo din decembrie încoace. De asemenea, autoritățile din cele două state au discutat pe această temă. Totuși, canadienii spun chiar că ar putea decide reintroducerea vizelor pentru români, dacă numărul cererilor de azil va atinge în acest an un anumit nivel, fără a-l preciza cu exactitate.

Citește și:  ROMÂNII DIN MAREA BRITANIE AU PRIMIT O VESTE EXCELENTĂ! CUM POT RĂMÂNE ÎN REGAT DUPĂ BREXIT

Comparativ, numărul cererilor de azil venite din partea bulgarilor a fost mult mai mic. Digi 24 amintește că, în 2009, Guvernul canadian a anunțat reintroducerea imediată a vizelor pentru cetățenii din Cehia și din Mexic, pentru a pune astfel capăt unei adevărate explozii de cereri de azil depuse de cetățenii acestor două țări.

Vizele pentru cehi fuseseră ridicate în 2007, iar în aproape doi ani, se înregistraseră de 600 de ori mai multe cereri de azil din partea cetățenilor cehi. Mulți dintre ei erau romi. Canada a ridicat din nou vizele pentru cehi abia peste patru ani.

Sursă foto: bbc